چگونه حبوبات پخته را فریز کنیم؟
بیشتر افراد فرصت کافی برای آشپزی ندارند بنابراین، حبوبات پخته را فریز میکنند تا در موقع غذا درست کردن وقت کمتری از آنها گرفته شود.
به گزارش ایلنا، پختن حبوبات هنگام آشپزی بسیار زمان بر است بنابراین برای آشپزی راحتتر و سریعتر میتوانید حبوبات را نیم پز کرده و در فریزر نگهداری کنید.
این روزها افراد به دلیل مشغله زیاد و انجام کارهای بیرون از خانه فرصت کافی برای آشپزی ندارند بنابراین برای کمتر شدن زمان پخت غذا از مواد غذایی فریز شده استفاده میکنند. حبوبات جزو مواد غذایی محسوب میشود که پخت آنها زمان بر است.
برای آشپزی سریع میتوانید حبوبات را بپزید و در فریزر نگهداری کنید. در این بخش روش فریزر کردن حبوبات را برای شما آوردهایم.
ارزش غذایی حبوبات
حبوبات دومین منبع مهم غذایی محسوب میشوند که دارای پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامینهای گروه «ب» هستند. حبوبات از نظر پروتئینی بسیار غنی اند و ۲ تا ۳ برابر غلات دارای پروتئین هستند بنابراین میتوان حبوبات را جایگزین گوشت دانست. ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻢ ﭼﺮب ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﻣﯿﺰان ﮐﻠﺴﺘﺮولﺷﺎن ﺻﻔﺮ اﺳﺖ.
هنگام خرید ﺣﺒﻮﺑﺎت به این نکات توجه کنید
ﭘﺮﻣﺼﺮفﺗﺮﻳﻦ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻟﭙﻪ، ﻟﻮﺑﻴﺎی ﻗﺮﻣﺰ، ﻟﻮﺑﻴﺎی ﭼﻴﺘی، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﻔﻴﺪ و ﻋﺪس و نخود هستند. ﺣﺒﻮﺑﺎت را میتوانید ﺑﻪ ﻣﺪت ﻳکﺳﺎل در ﻣﺤﻴﻂ ﻋﺎری از رﻃﻮﺑﺖ و ﻧﻮر و در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی مناسب نگه دارید.
نوع ﺑﺬر و آب و ﻫﻮای ﻣﻨﻄﻘﻪ در ﻣﺮﻏﻮﺑﻴﺖ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺗﺎﺛﻴﺮﮔﺬار اﺳﺖ و برخی دﻳﺮﭘﺰ و برخی زودﭘﺰ هستند.
حبوبات فاسدی که شکل و رنگ آنها تغییر نموده و ﮔﺮد و ﺧﺎک از آﻧﻬﺎ خارج شده را دور بریزید.
اگر حبوبات بسته بندی شده خریداری میکنید، بسته را در دست چپ بگیرید و با انگشت خود به آن ضربه بزنید. چنانچه حشره داشته باشد، به سمت نایلون میآید و دیده میشود.
ﻛﺮمزدگی و ﺳﻮراخ ﺷﺪن ﺣﺒﻮﺑﺎت خشک از ﻋﻼﻳﻢ ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ ﻣﺼﺮف ﺑﻮدن آن اﺳﺖ. مقداری از حبوبات را در آب بریزید، حبوبات سوراخدار و حشرات موجود در دانه حبوبات، به روی آب میآیند که باید قبل از مصرف، آنها را جدا کنید.
برای فریز کردن حبوبات:
حبوبات را بشویید
برای فریز کردن حبوباتی مانند نخود و لوبیا که زمان طولانی برای پخت دارند، ابتدا آنها را پاک کرده و آنها را سه بار با آب بشویید.
حبوبات را خیس کنید
خیساندن حبوبات قبل از پخت، سبب کاهش اختلالات گوارشی در هنگام هضم میشود. برای کاهش نفخ ناشی از مصرف حبوبات، حبوباتی مانند نخود و لوبیا را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس آن را عوض کنید و دور بریزید. با خیس کردن حبوبات قبل از پخت، مقدار زیادی از قندهای جذب نشدنی و مواد سمی که موجب نفخ میشود، از حبوبات جدا میشوند.
یک راه سریعتر دیگر این است که حبوبات را در آب به مدت دو دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. عدس و لپه نیازی به خیس کردن ندارند.
حبوبات را بپزید
حبوبات را به طور جداگانه با آب بپزید و ﺑﺮای ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺑﻮی زهم آن ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻳک ﭘﻴﺎز ﻫﻢ ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿد. به حبوبات نمک اضافه نکنید، زیرا این کار باعث میشود حبوبات سفت شده و زمان پخت آن طولانیتر شود.
حبوبات نیم پز را در فریزر قرار دهید
اجازه ندهید حبوبات خیلی نرم و پخته شود. آنها را پس از نیم پز شدن آبکش کرده و بگذارید سرد شوند. سپس حبوبات را درون کیسههای وکیوم یا کیسههای دارای زیپ ریخته و درون فریزر قرار دهید. اگر از کیسههای معمولی برای فریز کردن حبوبات استفاده کنید ممکن است بوی غذاهای دیگر در آنها نفوذ کند.
مدت زمان نگهداری حبوبات در فریزر
حبوبات را میتوانید به این صورت تا سه ماه در فریزر نگه دارید.
نکته مهم
برای استفاده از حبوبات منجمد در غذا آنها را چند ساعت در دمای یخچال یا اتاق بگذارید، اما هرگز در آب جوش قرار ندهید، زیرا شکل خود را از دست میدهد.
اصول نگهداری حبوبات خشک
حبوبات را در فضاهای سرد و تاریک مانند داخل کابینت نگهداری کنید.
هرگز حبوبات را در زیرنور خورشید و در مکان دارای حرارت قرار ندهید، زیرا نور و حرارت بالا باعث ایجاد حالت کهنگی و تغییر طعم و خواص تغذیهای حبوبات میشوند.
برای نگهداری از حبوبات به مدت طولانی ابتدا حبوبات را پاک کرده و سپس با نمک فراوان مخوط کرده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
حبوبات را به صورت خام، نیم پز و یا پخته شده تا مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
برای نگهداری از حبوبات و آفت نزدن آن حبوبات را در تابه داغ کمی حرارت دهید. این کار سبب زودتر پخته شدن و خوش طعمتر شدن حبوبات میشود.
قرار دادن حبوبات در محلهای مرطوب، سبب رشد کپکها بر روی حبوبات میشود.
برای نگهداری از حبوبات و آفت نزدن آن لابه لای حبوبات چند برگ از درخت گردو قرار دهید.
حبوبات را داخل آب جوش بریزید تا یک جوش بخورد، سپس آبکش کرده و خشک کنید تا دچار آسیب دیدگی نشود.
ظروف شیشهای دهان گشاد با درهای فلزی دسته دار بهترین ظروف برای نگهداری حبوبات هستند.
اگر شرایط نگهداری حبوبات خوب باشد، تا ۲ سال میتوان آنها را نگهداری کرد.
منبع: فرارو