تنها ماندن کودک در خانه را با این ترفندها بی خطر کنید
به دلیل اینکه امروزه بسیاری از مادر ها شاغل هستند کودکان زیادی ممکن است در خانه تنها بمانند، از این رو کودکان باید نکاتی را برای این شرایط بلد باشند.
سوای بحث مهم سن تنها ماندن کودک در خانه، برای بسیاری از مادرانی که مسئولیت زندگی خانواده را برعهده دارند، ممکن است ناچار به ترک فرزندان خود در خانه باشند، و از این رو نگرانی و ناراحتی شما قابل درک است؛ با این حال، باید به یاد داشته باشید که ترک فرزند خود در خانه را به عنوان آخرین راه حل در نظر بگیرید ولی اگر راه دیگری وجود نداشت، برای جلوگیری از عوارض تنها ماندن کودک در خانه، نکات عنوان شده در این بخش را رعایت کنید.
با فرزندتان رابطه باکیفیت برقرار کنید
تمرکز بر ایجاد رابطه نزدیک و مثبت با کودکتان از اهمیت بیشتری برخوردار است. به او وقت بیشتری اختصاص دهید، با او صحبت کنید و به حرفهایش گوش داده و با او وقت بگذرانید. این کمک میکند که او احساس ایمنی و ارتباط نزدیک با شما داشته باشد.
کودکتان را آماده کنید
آموزش مهارتهای اساسی به کودکتان مهم است و او باید مواردی مثل قفلکردن در خانه، شماره تلفن خانه و شماره اضطراریها را یاد بگیرد. همچنین به او بیاموزید که در مواقع نیاز به کمک از همسایهها یا افراد قابل اعتماد درخواست کمک کند.
روش پاسخ به غریبهها را به او بیاموزید
کودکتان باید بداند چگونه به تلفنها و زنگها پاسخ دهد. همچنین به او یاد دهید که به غریبهها اطلاعات شخصی ندهد و در صورتی که متوجه حضور غریبهای در اطراف خانه تان شد، باید به شما درمورد این قضیه اطلاع دهد.
قوانین و محدودیتها
پس از آموزش کاملف از کودکتان بپرسید که چه قوانین و محدودیتهایی را باید در زمانی که تنها است رعایت کند. این موارد میتواند مشمول مواردی مانند این باشد که چه وسایل خطرناکی را نباید لمس کند یا چه فعالیتهایی را نباید انجام دهد.
برای وظیفه تعیین کنید
برای سرگرم شدن و ایجاد همکاری با کودکان، وظایف مشخصی در خانه برایش مشخص کنید. این میتواند شامل شستن ظروف، تمیز کردن اتاقها، آبیاری گیاهان، یا وظایف دیگر باشد. این به کودکان احساس مسئولیت و اعتماد به نفس میدهد تا در مدت زمان تنهایی، از وقتش استفاده بهتری ببرد.
پس از بازگشت به خانه، برایش وقت بگذارید
بعد از برگشت از کار، زمانی را به او تخصیص دهید تا با کودکتان صحبت کنید. از آنها بپرسید که چطور روزشان گذشته و اجازه دهید از نگرانیها و احساساتشان با شما صحبت کنند. این ارتباط نزدیک کمک میکند تا احساس امنیت در کودکان تقویت شود.
او را تشویق به صحبت درباره احساساتش کنید
به کودکان یاد بدهید تا احساساتشان را با شما به اشتراک بگذارند. سعی کنید آنها را تشویق کنید تا مشکلاتشان را با اعتماد به نفس مطرح کنند. به آنها نشان دهید که شما همیشه بفکر آنها هستید و آنها برای شما اهمیت دارند.
تشویق و تحسین را فراموش نکنید
کارهای مثبت کودکان را تشویق کنید که این تشویقها میتواند به افزایش اعتماد به نفس آنها و توسعه مهارتهای اجتماعی شان کمک کند.
برایش وقت تفریح اختصاص دهید
فراموش نکنید که کودکان نیاز به زمانی برای بازی کردن، گردش و تفریح دارند. برنامهریزی کنید تا بتوانید زمانی مشترک با کودکتان داشته باشید، گردش بروید و از بودن در کنار دیگران نیز استفاده کنید. بودن در کنار اقوام و همچنین دوستان هم میتوانند به بهتر بودن این تفریحات کمک کند.
منبع: بیتوته