خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی و بندرعباس

طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی و بندرعباس
کد خبر : ۱۴۰۱۱۱۰

ترشی انبه هایی که آموزش خواهیم داد، بهترین رسپی های ترشی انبه پاکستانی و جنوبی را دارند که با روغن و ادویه خاص ترشی انبه آماده می شوند.

به گزارش ایلنا، ترشی انبه یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین ترشی‌های تابستانی است. ترشی انبه سبز و کال را در مطلب قبلی آموزش دادیم و حالا ترشی انبه روغنی و لیته را خواهیم داشت. این ترشی با دو روش مختلف، یعنی به روش ترشی انبه پاکستانی و به روش ترشی انبه بندرعباسی، تهیه می‌شود. هر یک از این دو روش دارای ویژگی‌ها و مواد تشکیل‌دهنده‌ای خاص هستند که در ادامه این بخش طرز تهیه ترشی انبه بندری و ترشی انبه لیته را آموزش داده ایم.

طرز تهیه ترشی انبه بندری ساده جنوبی

آموزش اول ترشی انبه، مختص ترشی انبه بندرعباس است که با ترشی انبه هندی تفاوت چندانی ندارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه روغنی

مواد لازم

مقدار

انبه

1 کیلوگرم

سیر

1 بوته کامل و له‌شده

نمک

به مقدار لازم

تخم گشنیز

1 قاشق غذاخوری

پودر انبه

1 قاشق مرباخوری

شکر

1 قاشق مرباخوری

گلپر

½ قاشق چای‌خوری

زعفران دم کرده غلیظ

½ قاشق چای‌خوری

رنگ پودری زعفران

 ½ قاشق چای‌خوری

زردچوبه

نوک قاشق چای‌خوری

سیاه دانه

1 قاشق غذاخوری

فلفل گرد هندی تند و آسیاب شده

1 قاشق غذاخوری

روغن زیتون

4 قاشق غذاخوری

سرکه

به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی و بندرعباس

مراحل طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی

در دستور تهیه و روش درست کردن ترشی انبه خلالی به روش خوزستانی و جنوبی‌ها، در مرحله اول باید حتما انبه‌ها را بعد از شستن با ادویه‌ مخصوص ترشی انبه استراحت دهید و سپس با روغن زیتون و سرکه مخلوط کنید. ادویه ترشی انبه، خود یکی از موارد مهمی است که در ادامه جرئیاتش را خواهید خواند. برای تهیه ترشی انبه خلالی مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. برای درست کردن ترشی انبه بندرعباس ابتدا پوست انبه‌ها را با دقت جدا کرده و آنها را به شکل خلالی خرد کنید.

  2. انبه‌ها را در یک ظرف مناسب قرار داده و مقدار لازم نمک را بر روی آنها پخش کنید. در این مرحله ابتدا مقدار کمی نمک بریزید و سپس مزه آن را چک کنید تا از نمک زیاد استفاده نکنید. اگر نمک کم بود، مقدار کمی نمک دیگر اضافه کنید.

  3. به جز شکر و سیاه دانه‌ها، سایر ادویه‌ها و فلفل‌های آسیاب شده را به آنها اضافه کنید.

  4. انبه‌های خرد شده را به مدت نیم ساعت در نور خورشید قرار دهید تا به مرحله‌ی استخراج شیره انبه بپردازند.

  5. در همین مدت، روغن زیتون و سرکه را در یک قابلمه قرار داده و آنها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسند.

  6. انبه‌های آماده شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه قرار دهید و شکر را نیز به آنها اضافه کنید.

  7. حالا سرکه جوشیده را کم کم به انبه‌ها اضافه کنید. سرکه باید به اندازه‌ای باشد که انبه‌ها را فقط پوشانده و بتوانید آنها را با قاشق مخلوط کنید.

  8. حرارت شعله گاز را افزایش دهید تا به مدت حدود 5 دقیقه انبه و سرکه بجوشند و بپزند.

  9. سپس شعله گاز را خاموش کرده و به ترشی انبه اجازه دهید تا به دمای محیطی سرد شود. در این مرحله، سیاه‌دانه‌ها را به ترشی اضافه کنید.

  10. ترشی انبه را در ظرفی تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب آن را محکم ببندید. ترشی انبه را در یک محیط خشک و خنک نگه دارید.

طرز تهیه ترشی لیته انبه و ترشی انبه مخلوط

در طرز تهیه ترشی انبه عربی یا همان ترشی لیته انبه که برخی آن را به عنوان ترشی انبه پاکستانی هم می شناسند، از انبه های زرد کاملا رسیده استفاده می شود تا بخوبی با مواد دیگر مخلوط شوند.

مواد لازم برای ترشی لیته انبه

مواد لازم

مقدار

انبه

3 عدد

تمبر هندی

500گرم

سرکه

1 لیوان

پودر سیاه دانه

1 قاشق مرباخوری

تخم گشنیز

1 قاشق غذاخوری

پودر دارچین

نصف قاشق چایخوری

فلفل قرمز

1 قاشق چایخوری

نمک 

1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی و بندرعباس

طرز تهیه ترشی لیته انبه

  1. برای درست کردن این ترشی نیازی به خریداری انبه گران قیمت نیست و میتوانید از انبه هایی که کمی مانده و پوست آنها چروک شده استفاده کنید.

  2. برای درست کردن این ترشی انبه که در میان مردم چابهار بسیار محبوب است، ابتدا تمبر هندی و سرکه را در ظرفی مخلوط کرده و آن را صاف کنید.

  3. در این فاصله انبه را پوست گرفته و خرد کنید سپس در یک کاسه بزرگ بریزید.

  4. تخم گشنیز، دارچین، فلفل، نمک، تمبر هندی و سیاه دانه را به انبه افزوده و مخلوط نمایید.

  5. ترشی را در یک شیشه تمیز بریزید و برای یک هفته در جای تاریک و خنک نگهداری کنید.

ادویه ترشی انبه چیست؟

ادویه ترشی انبه انواع مختلفی دارد و ترشی انبه به دلیل تنوع آن در ادویه‌ها نیز از گذشته‌ها تاکنون مورد توجه طرفداران طعم‌های خاص و متنوعی قرار گرفته است. این ادویه‌ها به طور عمده از فلفل سیاه، هل سبز، زیره سبز، دارچین و گل هچک (گلرنگ) تشکیل شده و با نسبت‌های مختلف با هم ترکیب می‌شوند. هر نوع از ترشی انبه می‌تواند به وسیله این ادویه‌ها به راحتی تطبیق یابد.

همچنین نوع دیگری از ادویه‌های استفاده شده در ترشی انبه شامل فلفل قرمز، تخم گشنیز، رازیانه، سیاه دانه و گل هچک می‌باشد. این نوع ادویه بیشتر برای تهیه ترشی انبه سرکه‌ای شناخته می‌شود و مخصوصاً در آشپزی هندوستانی، پاکستانی و مناطقی از ایران مانند سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بنابراین، تفاوت اصلی بین ادویه‌های ترشی انبه بندرعباسی و ترشی انبه سرکه‌ای در ترکیب مواد ادویه‌ای استفاده شده در هر نوع ترشی می‌باشد، که باعث تولید طعم‌های منحصر به فرد و متمایزی می‌شود.

منبع:بیتوته

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز