خبرگزاری کار ایران

دستور پخت حلیم بادمجان مجلسی خوشمزه

دستور پخت حلیم بادمجان مجلسی خوشمزه
کد خبر : ۱۳۹۱۷۹۸

حلیم بادمجان از جمله غذا‌های ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می‌شود، بسیار مقوی است و در برخی مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایلنا، حلیم بادمجان از غذا‌های لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ طرز تهیه این غذا را بدون گوشت و با گوشت در بخش آشپزی بخوانید.

حلیم بادمجان از جمله غذا‌های ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می‌شود، بسیار مقوی است و در برخی مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلیم بادمجان که طرز تهیه آن را در این بخش خواهید خواند، هنگام سرو باید کش‌دار باشد و یکی از نشانه‌های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه استفاده از گوشت گردن است.

مواد لازم حلیم بادمجان

دستور پخت حلیم بادمجان مجلسی خوشمزه

طرز تهیه حلیم بادمجان

مرحله اول

ابتدا عدس و برنج را در ظرف‌های جداگانه به همراه آب حدود ۳ ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.

مرحله دوم

در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.

مرحله سوم

به پیاز کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

مرحله چهارم

پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما می‌توانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریع‌تر بپزد و هم سریع‌تر له شود.

مرحله پنجم

سیر‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید و به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. می‌توانید سیر‌ها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید و این بخش کاملا سلیقه‌ای است.

مرحله ششم

مقداری آب گرم روی گوشت‌ها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود ۳ الی ۴ ساعت طول می‌کشد.

مرحله هفتم

عدس را بپزید تا حدی که در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.

مرحله هشتم

برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید.

مرحله نهم

بادمجان‌ها را پوست بکنید و از وسط آن‌ها را برش بزنید. سپس آن‌ها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آن‌ها از بین برود.

مرحله دهم

بادمجان‌ها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و کنار بگذارید تا خشک شود.

مرحله یازدهم

بادمجان‌ها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید بادمجان‌ها را کبابی کنید.

مرحله دوازدهم

دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله سیزدهم

مقداری زردچوبه و نمک را به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهاردهم

گردو را با چاقو در حدی خرد کنید که هنگام جویدن غذا، تکه‌های آن به خوبی حس شود.

مرحله پانزدهم

در ظرف مناسبی بادمجان‌های سرخ شده را بریزید و ۲ قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.

مرحله شانزدهم

مقداری فلفل و دارچین به بادمجان‌ها اضافه کنید.

مرحله هفدهم

بادمجان‌ها را با این ادویه‌ها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود.

مرحله هجدهم

گردو‌ها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله نوزدهم

عدسی که پخته‌اید را به حلیم اضافه کنید.

مرحله بیستم

برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن مواد کنید. شما می‌توانید در این مرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید که البته این کار سلیقه‌ای است.

مرحله بیست و یکم

نصف پیاز خلالی را که سرخ کرده‌اید را به بادمجان‌ها اضافه کنید و هم بزنید. می‌توانید بادمجان‌ها را حدود ۲ دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث می‌شود حلیم بادمجان طعم بی‌نظیری داشته باشد.

مرحله بیست دوم

گوشت را نیز با کمک چاقو یا چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید.

مرحله بیست سوم

سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقه‌ای است. به دلیل داشتن نمک زیاد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.

مرحله بیست چهارم

برای تزیین این غذا با بادمجان از نصف پیازی که سرخ کرده‌اید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید. با اضافه کردن کمی زعفران به کشک می‌توانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.

منبع: فرارو

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز