دستور تهیه رب فلفل تند و خوشمزه
رب فلفل یکی از کاربردی ترین رب ها می باشد که شما می توانید از آن در طعم دهی بیشتر به غذا و همچنین به عنوان سس از آن استفاده کنید.
به گزارش ایلنا، رب فلفل یک چاشنی و سس تند است که می توانید از آن در غذاهای مختلف خود استفاده کنید.اگر فلفل خور حرفه ای هستید از این رب غافل نشوید؛ البته از آنجایی که این رب کاملا ارگانیک و طبیعی است توقع تندی کارخانه ای نداشته باشید و از طعمش لذت ببرید. برای آموزش دستور تهیه رب فلفل تند خانگی با ما در این بخش همراه باشید.
مواد لازم برای رب فلفل
فلفل قرمز تند درشت: 1 کیلوگرم
فلفل قرمز تند ریز:3 عدد
فلفل دلمه ای قرمز: 2 عدد
سرکه قرمز: 5 ق غ
سرکه سفید :5 ق غ
شکر: 5 ق غ
نمک: 2ق چ
پودر پاپریکای دودی: 1 ق چ
دستور تهیه رب فلفل خوشمزه
مرحله اول : رب فلفل یا سس فلفل قرمز از خوشمزه ترین و کاربردی ترین رب ها می باشد. برای تهیه این رب ابتدا باید فلفل ها را به خوبی بشورید سپس باید منتظر باشید تا خشک شود.
مرحله دوم : پس از اینکه فلفل ها خشک شدند با کمک یک چاقو تیز سر فلفل ها را بزنید سپس از وسط فلفل ها یک برش ایجاد کنید تا دانه های درون آن را خارج کنید.
مرحله سوم :پس از اینکه دانه ها را خارج کردید فلفل ها را به اندازه متوسط خرد کنید در حدی که درون غذا ساز مشکلی ایجاد نکند.
مرحله چهارم : در قابلمه ای که متناسب با حجم فلفل ها است را انتخاب کنید و فلفل هایی را که خرد کرده اید را درون آن بریزید و نزدیک به یک لیتر آب به فلفل ها اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید درب قابلمه را بگذارید تا آب درون قابلمه به جوش بیاید.
مرحله پنجم : بعد از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد در قابلمه را باز کنید و با کمک گرفتن از یک کفگیر مناسب فلفل ها را هم بزنید و بالا پایین کنید تا فلفل هایی که رو هستند به زیر قابلمه بروند تا حرارت به آن ها بخورد بعد از انجام این کار دوباره درب قابلمه را بگذارید.
مرحله ششم : پس از اینکه فلفل های درون قابلمه نرم شد فلفل ها را از یک صافی مناسب رد کنید تا آب فلفل ها را گرفته شود . احتیاج به نگه داشتن آب فلفل ها نیست می توانید دور بریزید. علت اصلی رد کرد فلفل ها از صافی از بین بردن کامل تلخی فلفل ها می باشد.
مرحله هفتم : فلفل هایی که از صافی عبور داده اید را در غذا ساز بریزید و پوره کنید می توانید همراه با فلفل ها یک یا دو حبه سیر نیز پوره کنید ولی این کار کاملا سلیقه ای است.
مرحله هشتم : بعد از اینکه این مواد را پوره کردید را توسط یک صافی درون قابلمه بریزید بدین منظور با استفاده از پشت یک قاشق و با فشار آوردن گوشت های فلفل ها را از صافی عبور دهید تا پوست های آن باقی بمانند.
مرحله نهم : سرکه قرمز، سرکه سفید ، شکر، نمک، و پودر پاپریکای دودی را بهفلفل های درون قابلمه بیافزاییدو روی شعله گاز قرار بدهید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد همانند رب گوجه فرنگی.
مرحله دهم :بعد از اینکه رب به جوش آمد و شروع به حباب زدن کرد ، درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را بسیار کم کنید تا تمامی آب موجود از سس خارج شود و به غلظت برسد.
مرحله یازدهم : گه گداری درب قابلمه را بردارید و دیواره های قابلمه را با قاشق تمیز کنید، زیرا رب موجود در دیواره های قابلمه در اثر حرارت می سوزد و تیره می شود، در این صورت رنگ و طعم رب تغییر می کند. پس از به غلظت رسیدن خاموش کنید رب شما حاضر است.
نکات مهم درباره رب فلفل
به منظور جلوگیری از ته گرفتن رب، دما را بسیار کم کنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
رب را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک، شکر یا سرکه اضافه کنید تا مزه آن با مذاق شما سازگار شود.
وقتی رب به قوام مساعد رسید، دما را خاموش کرده و اجازه دهید در دمای اطراف کاملا خنک شود.
رب را در ظرف های شیشه ای پاکیزه و استریل ریخته، بطری ها را تکان دهید تا هوای حاضر در آن ها کاملا خارج شود، پساز آن در بطری ها را مقاوم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
منبع: نمناک