طرز تهیه یک غذای فوق العاده ساده، اما مجلسی!
در گویش محلی نیشابوری به این غذا قوشتلی یا تلفظهای شبیه به این کلمه (خوشتلی و ..) میگویند و مهمولا در مهمونیها کنار غذاهای یک دیس رشته عدس گذاشته میشود. این غذا فوق العاده ساده است و شما میتوانید با چند قلم مواد تهیه کنید.
به گزارش ایلنا، به جز رشته پلو که محبوب ما ایرانیها میباشد خیلی منع مصرف برنج دارند و یا حتی در رژیم غذایی به سر میبرند و نمیتوانند برنج مصرف کنند بجای آن میتوانید از این رشتهها به همراه عدس و کشمش و خرما استفاده کنید و یک غذای خوشمزه کامل و مقوی تهیه کنید.
در گویش محلی نیشابوری به این غذا قوشتلی یا تلفظهای شبیه به این کلمه (خوشتلی و ..) میگویند و مهمولا در مهمونیها کنار غذاهای یک دیس رشته عدس گذاشته میشود. این غذا فوق العاده ساده است و شما میتوانید با چند قلم مواد تهیه کنید.
مواد لازم
عدس ۱ پیمانه
رشته پلویی ۱ بسته
کشمش ۱/۲ بسته
خرمای هسته گرفته ۱۰ عدد
طرز تهیه رشته عدس
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید عدس را برای ۲ ساعت خیس کنید، این کار باعث میشود بهتر پخته شود و اگر نفخ دارد گرفته شود. شما میتوانید به دلخواه از عدس ریز یا درشت برای تهیه این غذا استفاده کنید. عدس را بعد از خیس کردن به همراه کمی آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملا پخته و نرم شود.
مرحله دوم: پخت رشته
در ادامه داخل قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید و بعد از جوش خوردن کمی نمک داخل آبجوش بریزید و رشته پلویی را داخل آب در حال جوش بریزید و بعد از ۱۰ دقیقه که رشته تقریبأ پخت، داخل صافی ریخته و آبکشی کنید.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد
حالا باید عدس پخته شده را که از قبل آبکش کردید به رشته اضافه کنید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کف قابلمه مورد نظر روغن ریخته و میتوانید ته دیگ دلخواه قرار دهید و عدس و رشته را اضافه کنید و روی درب قابلمه دمکین قرار دهید و دم بگذارید.
مرحله چهارم: تهیه رشته عدس
در ادامه کشمشها را بشورید و نیم ساعت خیس کنید تا نرم شود و بعد داخل صافی ریخته تا آب اضافه آن از بین برود و سپس داخل کمی روغن تفت دهید و میتوانید به دلخواه چند عدد خرما را هسته گیری کنید و کنار کشمشها تفت دهید. برای سرو این غذا عدس و رشته را داخل دیس کشیده و از کشمش و خرما روی آن قرار دهید و میل کنید. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت رشته عدس
موقع دم کشیدن عدس و رشته کمی روغن داغ کنید و روی عدس و رشته بریزید.
در هنگام پخت عدس از کمی نمک اضافه کنید.
در بعضی از رسپی از پیاز سرخ شده در این غذا نیز استفاده میشود.
عدس را با آبجوش بپزید و درب قابلمه را باز قرار دهید پوست از ان جدا نمیشود و ظاهر عدسها خراب نمیشود.
منبع: فرارو