دستور تهیه شله ماهی؛ طعمی از دریای جنوب
شله ماهی یا آش ماهی یکی از آشهای سنتی و اصیل بوشهر و لارستان فارس است که کمتر شناخته شده است، این آش خوشمزه و مقوی معمولا در روزهای سرد بارانی تهیه میشود. اضافه شدن ماهی به این آش باعث شده که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و انواع ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین و امگا ۳ لازم برای بدن را تامین کند.
به گزارش ایلنا، شله ماهی یا آش ماهی یکی از غذاهای خوشمزه سنتی جنوب ایران است، در صورتی که ماهی تازه در دسترس نداشتید میتوانید از کنسرو تن ماهی برای تهیه این آش خوشمزه و مقوی استفاده کنید. در این مطلب شما را با چند دستور تهیه شله ماهی خوشمزه آشنا میکنیم.
شله ماهی یا آش ماهی یکی از آشهای سنتی و اصیل بوشهر و لارستان فارس است که کمتر شناخته شده است، این آش خوشمزه و مقوی معمولا در روزهای سرد بارانی تهیه میشود. اضافه شدن ماهی به این آش باعث شده که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و انواع ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین و امگا ۳ لازم برای بدن را تامین کند.
شله ماهی بوشهری
مواد لازم
سبزیها را پاک کنید، بشویید و آبکش کنید تا آبش برود سپس ساطوری کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. سبزی را اضافه کرده تفت دهید تا آبش کشیده شود. ماهی را بشویید و به چند قسمت تقسیم کنید و به مود اضافه کرده، تفت دهید تا طلایی شود.
۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و نیم ساعت بپزید. ماهی را از قابلمه خارج کرده و تیغها و پوستش را جدا کنید و به اندازه دلخواه خرد کنید. بلغور را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم آش بپزد. هر از گاهی آش را هم بزنید تا نشود.
بعد از نیم ساعت دوباره ماهیها را به آش اضافه کنید و صبر کنید به غلظت مناسب برسد. برای تزئین روی آش ماهی بوشهری میتوانید از پیازداغ استفاده کنید. بهتر است برای تهیه آش ماهی بوشهری از ماهیهای بدون تیغ یا کم تیغ مثل ماهی شیر، هامور، جش، سنگسر و سرخود استفاده نمایید.
سیر را پوره کنید و به همراه فلفل تند، ادویه، پودر لیمو عمانی و نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
شله ماهی لاری
مواد لازم برای ۲ نفر
پیازها را خلالی خرد کنید و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید. نصف پیاز داغ را به همراه ۵ – ۶ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. نمک و فلفل سیاه را و بلغور گندم را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
شعله را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا بلغور گندم بپزد، هر از گاهی قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. ترب را خرد کرده اضافه کنید.
ماهی را با آب و کمی زردچوبه و نمک بخار پز کنید سپس تیغهای ماهی را بگیرید و گوشت ماهی را با پیازداغی که کنار گذاشته بودید، تفت دهید و زمانی که شله آماده شد به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا جا بیوفتد و غلیظ شود. شله ماهی لاری را میتوانید به همراه نارنج و سبزی سرو نمایید.
شله ماهی تن
مواد لازم
طرز تهیه
لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید، سپس به همراه ۳ لیوان آب بپزید تا نرم شود. بلغورها را پاک کنید و بشویید. سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و دارچین و لیمو عمانی را با هم بکوبید و به همراه پیاز و سبزی خورد شده دوباره کمی بکوبید به قابلمه لوبیا اضافه کنید.
بقیه آب را اضافه کنید و زمانی که به جوش آمد بلغورها را اضافه نمایید و هم بزنید. درقابلمه را بگذازید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد، ولی مرتب هم بزنید که ته نگیرد. تن ماهی را اضافه کرده مخلوط کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم ۱۵ دقیقه دم بکشد.
منبع: بیتوته