راهنمای شست و شو و نگهداری لباس های لینن
لینن پارچه ای بسیار راحت است و در بین سنین مختلف بسیار طرفدار دارد درحالی که با شستن و نگه داری اصولی پارچه لینن میتوان عمر لباس ها را افزایش داد.
به گزارش ایلنا، لباس های لینن را می توان با دست یا با ماشین لباسشویی شست و یا از طریق خشک شویی تمیز کرد، این لباس ها را نیز هنگامی که مرطوب هستند با اتوی داغ اتوکشی کنید. در این قسمت قصد داریم تا در مورد نگهداری از لباس های لینن صحبت کنیم. لینن ها ، لباس هایی هستند که در مقایسه با جنس ها و پارچه های متنوع دیگر، نگهداری راحت تری دارند. حال برای این که متوجه شوید که چگونه عمر این جنس از لباس ها را افزایش دهید، در این مقاله با ما همراه باشید.
چگونگی شستن لینن ها
لینن ها را هم می توان با دست و هم با ماشین لباسشویی شست. هر دوی این روش برای این جنس پارچه ها مفید است و آسیبی را به لباس وارد نمی کند. البته که کیفیت مواد شوینده و خود پارچه نیز مهم است.
ماشین لباسشویی
-
لباس های لینن رنگی را از مشکی ها و سفیدها جدا کنید. برای بهترین نتیجه، آن ها را جداگانه شستشو دهید.
-
شستشو را با آب ولرم انجام دهید :دمای مناسب آب تقریبا باید کمتر از 40 درجه سانتیگراد و یا 104 درجه فارنهایت باشد. دماهای بالا ممکن است که باعث چروک شدن لباس شود و پارچه را تا 10 درصد تضعیف کند.
-
از سیکل ملایم ماشین استفاده کند و بیش از حد ماشین را روی دور تند قرار ندهید.
-
از یک شوینده ملایم با فرمولاسیون مخصوص پارچه های لطیف استفاده کنید و سفید کننده نزنید.
شستشو با دست
-
یک ظرف را پر از آب ولرم کنید و تقریبا یک قاشق غذاخوری شوینده معمولی در آن بریزید.
-
لباس لینن را در این آب ولرم آغشته کنید و اجازه دهید که ده دقیقه در آن خیس بخورد.
-
به آرامی با دستتان لباس را چنگ بزنید . بیش از حد آن را فشار ندهید و یا نپیچانید زیرا ممکن است که روی پارچه خط بیافتد.
-
حال آب صابونی لباس را بگیرید و آن را با آب خالی آب بکشید . این کار را تا جایی تکرار کنید تا تمام مواد شوینده از بین برود و سپس آن را آویزان کنید.
چگونه لایه های لباس لینن را بشوییم ؟
راهکارهای زیادی برای شستن لایه های لباس لینن وجود دارد. در این مورد باید چند نکته مهم را به ذهن بسپارید. اول این که لباس ها را درون ماشین لباسشویی بیاندازید ، به این صورت که تمام دکمه ها و زیپ ها را ببندید ، گره ها را باز کنید و سپس مطمئن شوید که فضای ماشین لباسشویی برای همه لباس ها کافی است و پروسه شستشو در آن راحت انجام می شود و سعی کنید که آیتم های سنگین را با حوله و پارچه کتان را با لباس لینن همراه نکنید.
به این علت که لباس های لینن کمی ساختار پیچیده تر با جزئیات بیشتری دارند ، به همین دلیل باید بیشتر از آن ها مراقبت کنیم . در نتیجه توجه ما در هنگام شستن آن ها باید چندین برابر باشد. یکی از چیزهایی که باید از آن دوری کنید ، این است که قسمت های تاخوردگی لباس را مثل یقه مراقبت کنید. برای جلوگیری از آسیب دیدگی قسمت های حساسی مثل یقه و آستین ، لباس های کمتری را با لینن همراه کنید تا فضا برای آن باز باشد.
از بین بردن لکه ها از روی لباس لینن
قانون اول این است که در سریع ترین زمان ممکن اقدام به پاک کردن لکه ها کنید. اگر لباس شما کثیف ، روغنی ، چرب و یا دارای هر لکه دیگری است ، می تواند به سرعت آن را به خود جذب کند و از بین بردن آن بعد از گذشت زمان ممکن نیست زیرا به خورد فیبر و تار و پود لباس می رود.
اگر لکه کوچک و کم است ، می توانید لباس را درون آب ولرم و ماده شوینده و یا آب و کف فرو ببرید. اگر دیدید که لکه ها هنوز سر جای خود باقی ماندند ، می توانید کمی صابون را روی لکه ها ماساژ دهید. بعضی از لکه ها ضخیم تر و سخت تر هستند و باید از جوش شیرین با چند قطره سرکه برای پاک کردنشان استفاده کرد.
چگونگی خشک کردن لباس لینن
خشک کردن لینن روشی است که کاملا به سلیقه شما بستگی دارد اما باید به قوانین پایه ای آن پایبند باشید. آیتم های قبل از شستن لباس لینن را می توان با دمای پایین خشک کرد.
بهتر است که لباس ها را زمانی که مرطوب هستند ، در داخل خشک کن نگه دارید و سپس آن را آویزان کنید. خشک شدن در معرض هوا یک گزینه عالی است که می تواند الکتریسیته را ذخیره کند و نرمی و لطافت لباس لینن را افزایش دهید و همچنین می توانید با کشیدن یک حوله و اتو روی این لباس اقدام به خشک کردن سریع کنید.
استفاده از سفید کننده برای لباس های لینن
استفاده از سفید کننده ایده خوبی برای لباس های لینن نیست. سفیدکننده و شوینده ها می توانند باعث روشن شدن لباس شوند اما فیبر آن را ضعیف می کنند و می توانند رنگ اصلی آن ها را از بین ببرد. اگر با لکه ای در لباس مواجه شده اید ، بهتر است که مراحل قبل را که بالاتر توضیح دادیم ، در پیش بگیرید و از سفیدکننده ها صرف نظر کنید.
استفاده از نرم کننده برای لباس های لینن
طبیعتا لباس های لینن بعد از هر بار شستشو نرم تر می شوند و این نرم شدگی در یک جایی به حداکثر خود می رسد. نرم کننده های مایع یا هر نوع دیگری باعث تضعیف فیبر لینن می شود و جاذب بودن و خواص نگهداری رطوبت را در آن ها از بین می برد.
اتو کردن لباس های لینن
فیبرهای طبیعی مانند لینن به شدت چروک می شوند و تا می خورند. باید با این موضوع کنار بیایید اما اگر می خواهید که این لباس ها را پرس کنید ، باید از یک اتو با داغی متوسط و همراه با رطوبت استفاده کنید که این رطوبت می تواند از اتو و یا از یک حوله مرطوب باشد.
جمع کردن لباس های لینن و نگهداری از آن ها
قبل از تا کردن و قرار دادن لباس های لینن در کمد و یا کشو مطمئن شوید که این لباس ها کاملا خشک شده اند. فیبرهای طبیعی مانند لینن نیاز دارند که نفس بکشند و بنابراین بهترین راه این است که آن ها را در یک مکان خشک ، خنک و مطبوع قرار دهید و از نور مستقیم خورشید دور کنید. از قرار دادن این لباس ها در کیسه پلاستیکی خودداری کنید. همه لباس های لینن را به یکباره داخل ماشین لباسشویی نیاندازید و مقداری را نگه دارید تا بتوانید از آن ها استفاده کنید . این کار باعث می شود که تعداد دفعات شستشوی لباس لینن کمتر شود و عمر آن ها بیشتر شود.
هنگام شستشوی لباس لینن باید به چه نکاتی توجه کرد؟
همیشه قبل از شستشو برچسب روی لباس لینن را با دقت مطالعه کنید و نسبت به اخطارها و دستورالعمل های آن بی تفاوت نباشید. به این دلیل که :
-
لباس های لینن با رنگ های متفاوت یکسان عمل نمی کنند و باید بدانیم که از چه موادی برای هرکدام از آن ها استفاده کنیم. بعضی از انواع آن ها نیز نیازمند مراقبت ویژه ای هستند که هیچ کس جز خود تولید کننده لباس به آن واقف نیست.
-
اگرچه که می توانید تمام انواع لباس های لینن اعم از تونیک ها ، شلوارها ، دامن ، پیراهن و تیشرت ها را به یکباره داخل ماشین لباسشویی بیاندازید اما بهتر است که به نوع لباس ، مدل و خشک کردن آن ها فکر کنید. نادیده گرفتن و ناآگاه بودن نسبت به این مسائل می تواند آسیب جبران ناپذیری را به لباس وارد کند.
-
لباس های لینن با کیفیت پایین را نباید مانند لینن های باکیفیت شست. پس بهتر است که برای مقرون به صرفه بودن از دستفروش ها خریداری نکنید تا بعدا با مشکلاتی در آن ها مواجه نشوید.
-
کلام آخر این که توجه نکردن به دستورالعمل ها و قوانین مربوط به شستشوی لباس لینن می تواند منجر به چروک شدن مداوم لباس و نازک شدن پارچه شود.
منبع: چاره دان