شیک شکلاتی نمیگذارد کودکان استخوان های قوی داشته باشند
حتما برایتان پیش آمده که شما به عنوان مادر و پدر،بیش از یک بار اطلاعات تغذیهای محصولاتی مانند میلک شیک را خواندهاید و میدانید که این محصولات دارای تثبیت کننده هایی هستند که باعث میشود طعم آنها حفظ شود.تا اینجا همه چیز خوب پیش میرود اما باید بدانید که این محصولات در عین خوشمزگی،عوارضی دارد که مصرف بیش از حد آنها باعث ایجاد بیماری میشود.
به گزارش ایلنا،از آنجایی که شیک های شکلاتی جزو محصولات شیری هستند،بنابراین سرشار از کازئین(نوعی پروتئین در شیر)هستند.اثرات این پروتئین بر روی بدن از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است،اما در کودکان اغلب اثراتی مانند سندروم روده تحریک پذیر،آلرژی،اگزما یا برونشیت مشاهده می شود.باید توجه داشت که همه کودکان این نوع آلرژی یا واکنشها را بروز نمیدهند ولی دانستن این موضوع به شما کمک میکند تا مصرف کازئین را کنترل کنید.از آنجایی که جدیدترین مطالعات،مصرف این نوع پروتئین را برای کمک به حفظ توده عضلانی توصیه می کنند،به همین دلیل در مورد مصرف آن اختلاف نظر وجود دارد.
شیک های شکلاتی حاوی قند زیادی هستند
تعجب نخواهید کرد اگر بدانید شیک های شکلاتی حاوی شکر زیادی هستند.برای مثال،یک وعده ۲۰۰ میلی لیتری از این شیک،تقریبا ۳۰ گرم شکر دارد.این مقدار بسیار زیاد است و در صورت مصرف بیش از حد این شیک،فرزندانتان در خطر ابتلا به دیابت قرار میگیرد.بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد،مصرف بیش از حد قند باعث افزایش غلظت صفرا در مدفوع و آنزیمهای باکتریایی در روده بزرگ میشود.همچنین شیک های شکلاتی حاوی شربت ذرت است که میتواند در طولانی مدت باعث آسیب کبدی شود.
شیک شکلاتی نمیگذارد کودکان استخوان های قوی داشته باشند
شرکتهای لبنیاتی که این نوع نوشیدنیها را تولید میکنند،برای فروش بیشتر محصول خود از عباراتی مانند «آنها رشد استخوان را تقویت میکنند» یا «استخوانهای فرزندتان قویتر میشوند»استفاده میکنند.باید توجه داشت که کلسیم موجود در این نوع شیک به راحتی جذب نمی شود.یک پزشک معتقد است کشورهایی که در آنها میزان مصرف این نوع شیکها بیشتر است،با بالاترین میزان پوکی استخوان در جوامع خود مواجه هستند.باید توجه داشت که بهترین گزینه برای بالا بردن کلسیم در بدن،جذب آن از طریق مصرف ماست ساده،گیاهان و محصولات غنی از ویتامین ث است.
میلک شیک های شکلاتی ممکن است حتی طعم شکلاتی نداشته باشند
تولیدکنندگان این نوع شیک،اغلب از مواد شیمیایی و سایر عناصر معطر که یادآور شکلات هستند،استفاده می کنند.همین اتفاق در مورد طعم های دیگر مانند توت فرنگی و وانیل نیز رخ می دهد.معمولاً این نوشیدنی ها حاوی موادی مانند پروتئین گیاهی هیدرولیز شده یا مونوسدیم گلوتامات هستند.واقعیت نگران کنندهتر این است که تولیدکنندگان مواد غذایی مجبور نیستند موادی را که برای ایجاد این طعمها استفاده میکنند را فاش کنند چون اینها فرمول های محرمانه هستند تا بتوانند با برندهای دیگر رقابت کنند.
به جای خرید میلک شیک،خودتان آنها را درست کنید
لازم نیست لبنیات را کنار بگذارید چون مصرف لبنیاتی که کلسیم بیشتری دارند و همچنین از فلور روده فرزندانتان مراقبت میکنند،ارزشش را دارد.میتوانید با استفاده از ماست طبیعی یک اسموتی درست کنید و مقداری پودر کاکائو و کمی بلغور جو دوسر به آن اضافه کنید.شیرهای گیاهی نیز گزینه بسیار مناسبی هستند،به شرطی که حاوی شکر اضافه نباشند.در پایان، میخواهیم به این نکته اشاره کنیم که مصرف هر از چند گاهی شیک شکلاتی هیچ خطری ندارد.این خطر زمانی رخ می دهد که این نوشیدنی ها به عادت های روزانه در رژیم غذایی فرزندان شما تبدیل شوند.
منبع : steptohelth