خبرگزاری کار ایران

چگونه از طریق آگهی‌های کاریابی مورد سودجویی قرار نگیریم؟

رایج‌ترین راه‌های کلاهبرداری از طریق آگهی استخدام

رایج‌ترین راه‌های کلاهبرداری از طریق آگهی استخدام
کد خبر : ۱۳۲۲۲۴۹

تا امروز با افرادی مواجه شده‌اید که از طریق آگهی استخدام از افراد کلاهبرداری می‌کنند؟

فرارو،در سال‌های اخیر بسیاری از پلتفرم‌های آنلاین که در حوزه استخدام کار می‌کنند و حتی بسیاری از موسسات کاریابی که به‌صورت آفلاین و به شکل سنتی به ارائه خدمات به کارفرمایان و کارجویان می‌پردازند، با موارد کلاهبرداری از طریق آگهی استخدام مواجه شده‌اند. اگر برای استخدام به سراغ آگهی‌های استخدامی که در پلتفرم‌های آنلاین کاریابی منتشر می‌شوند می‌روید، حتما این گزارش را بخوانید تا در دام کلاهبرداران اینترنتی نیافتید.

به «زنگ خطر‌های قبل از استخدام» توجه کنید

در گام اول، به یاد داشته باشید پلتفرم‌های کاریابی آنلاین به کاربران خود آموزش‌هایی برای استفاده از آگهی‌های آنلاین استخدامی می‌دهند. این هشدارها، زنگ‌خطر‌های پیش از استخدام برای افزایش آگاهی کاربران نسبت به نشانه‌های کلاهبرداری است. بسیاری از پلتفرم‌های آنلاین در این حوزه، قبل از اقدام شما برای ارتباط با کارفرما به شما موارد و منشور حقوقی که باید از آن آگاه باشید را نمایش می‌دهد تا با افزایش آگاهی نسبت به موارد ذکر شده در این بخش، کمتر در معرض کلاهبرداران و افراد سودجو قرار گیرید.

متداول‌ترین شیوه‌ها برای کلاهبرداری کدام‌اند؟

کلاهبرداران معمولا برای سودجویی از کاربران کارجو در پلتفرم‌های کاریابی آنلاین، از آن‌ها به دلایلی واهی درخواست مبالغ نه‌چندان زیادی برای بعضی مسائل کاری می‌کنند. این مبالغ معمولا آنقدر زیاد نیست که وقتی کاربرِ کارجو با کلاهبرداری آن مواجه شد، اقدام به شکایت کند. این موضوع، به کلاهبرداران فرصت می‌دهد تا با گسترش این شیوه کلاهبرداری، اقدام به دریافت پول‌های هنگفتی از تعداد زیادی از کارجویان کنند. البته، این به آن معنا نیست که پلتفرم‌ها هم بیکار نشسته‌اند! آن‌ها به سرعت گزارش‌های کاربران را بررسی می‌کنند و دسترسی کاربران متخلف را به پلتفرم‌شان محدود می‌کنند. با این حال، شناختن شیوه‌های رایج کلاهبرداری، کمک می‌کند تا از بروز آن، به‌صورت کنشگرانه جلوگیری کنیم.

یکی از شایع‌ترین شیوه‌های کلاهبرداری در پلتفرم‌های آنلاین، درخواستِ پول برای ارسال وسایل کار از سوی کارفرماست. کلاهبرداران گاهی اوقات در پوشش کارفرما نیز برای پر کردن فرم استخدامی و مواد اولیه نیز درخواست پرداخت مبالغی از سمت کارجو می‌کنند. همچنین درخواست مبالغی برای بسته‌های آموزشی مرتبط با شغل مورد نظر به بهانه استخدام، از دیگر شیوه‌های کلاهبرداری در پلتفرم‌های آنلاین است.

پرداخت پول در ازای استخدام

یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین راه‌های کلاهبرداری توسط آگهی‌های استخدامی، دریافت پول در ازای استخدام است. به طور مثال بعضی آگهی‌های استخدامی هستند که کارجو پس از تماس با کارفرما، با موضوع پرداخت پول در ازای ارسال فرم استخدام، ویدیوی آموزشی یا ارسال مواد اولیه کار مواجه می‌شود. این موضوع به شکل‌های مختلف اتفاق می‌افتد و مهم‌ترین نکته این است که در هیچ شرایطی پولی برای استخدام پرداخت نکنید.

بدون مطمئن بودن از محل کار به محل استخدام رجوع نکنید

بسیاری از افرادی که در قالب کارفرما آگهی استخدام می‌گذارند، قصد سوءاستفاده از افراد را دارند. در برخی از گزارش‌های تخلف در حوزه آگهی استخدام، افراد از گونه‌های مختلف آزار در محلی که برای استخدام رجوع کرده، خبر داده‌اند. برای جلوگیری از این موضوع، در صورت مواجه شدن با هر رفتار مشکوکی سریعا محل را ترک کنید و به سرعت هم، آگهی کاریابی مورد نظر را به پلتفرم گزارش دهید. یادتان باشد؛ پلتفرم‌های کاریابی می‌کوشند با سالم‌نگاه‌داشتن محیط برای کاربران، سرویس‌های بهتری به آن‌ها ارائه کنند و برای این موضوع، ناچارند به گزارش‌های کاربران خود توجه کنند. بنابر این، از گزارش آگهی‌های مشکوک یا آگهی‌هایی که زمینه‌های آزار و مزاحمت را برای کارجو دارند، به پلتفرمِ منتشرکننده‌ی آگهی کوتاهی نکنید.

عدم صدور چک یا سفته به عنوان ضمانت برای استخدام

یکی دیگر از نکاتی که باید حتما به عنوان یک کارجو به آن توجه کنید، عدم ارائه چک یا سفته به عنوان ضمانت است. بسیاری از کارفرما‌های جعلی، تمامی روند استخدام را برای کارجو جلو می‌برند و شرایط را برای کار ایده‌آل نشان می‌دهند تا کارجو اشتیاق برای استخدام داشته باشد. بعد از دیدن این اشتیاق، برای پایان پروسه‌ی استخدام، از کارجو درخواست چک ضمانت یا سفته با رقم بسیار بالا می‌کنند.

عدم ارسال مدارک شخصی قبل از استخدام برای کارفرما

اگر تصمیم دارید تا به وسیله پلتفرم‌های استخدامی، در محلی کار کنید حتما به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان قبل از نهایی شدن استخدام شما در محل کار مورد نظر، مدارک شخصی خود را برای کارفرما نفرستید. بسیاری از افراد به عنوان کارفرما آگهی استخدام منتشر می‌کنند و پس از صحبت با کارجو از او قبل از استخدام درخواست مدارک شخصی یا ارسال عکس آن را می‌کنند. این افراد می‌توانند از مدارکی که شما ارسال کرده‌اید سواستفاده کرده و مشکلاتی را برای شما ایجاد کنند؛ و در نهایت…

در نهایت باید گفت پلتفرم‌های کاریابی مسیر کارجویان و کارفرما را آسان‌تر کردند. زیرا هر دو طرف بدون وجود واسطه، نیازشان برطرف می‌شود و به هدف خود می‌رسند. این پلتفرم‌ها برای راحت‌تر کردن شرایط کار ایجاد شده‌اند. اما مخاطراتی هم بر سر راه چنین پلتفرم‌ها و شیوه‌های جدید استخدامی وجود دارد. با افزایش آگاهی نسبت به این موضوع شرایط استخدام از طریق شیوه‌های جدید می‌توان جلوی بسیاری از آسیب‌ها را گرفت.

 

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز