رفع مسمومیت شیر ، هنگام مسمومیت با شیر چه کار کنیم؟
مسمومیت با شیر ممکن است در اثر استفاده شیری خراب و تاریخ مصرف گذشته اتفاق بیفتد پس توجه به تاریخ انقضا برای مصرف شیر و لبنیات دیگر بسیار مهم است.
به گزارش ایلنا، در شیر باکتری به نام سالمونلا وجود دارد که این باکتری بیشتر در مواد غذایی که پروتئین بالایی دارند مانند ماهی، تخم مرغ، گوشت، مرغ و از جمله شیر که از میزان بالاتری از پروتئین برخوردار است وجود دارد، اگر این مواد غذایی به این باکتری آغشته شوند باعث مسمومیت سالمونلا در فرد می شود، از این رو آشنا شدن با روش های درمان مسمومیت با شیر می تواند به شما کمک فراوانی بکند.
راهکارهای درمان مسمومیت با شیر در خانه
اولین گام برای جلوگیری از مسمومیت با شیر این است که حتما باید به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید، به دلیل اینکه شیر های که ما استفاده می کنیم پاستوریزه است و فقط برای مدت معلومی قابل استفاده هستند، اما زمانی که مدتی از این زمان تعیین شده بگذرد باکتری های خطرناکی در شیر رشد می کند که مصرف آن منجر به مسموم شدن ما می شود.
نشانه های مسمومیت با شیر
مسمومیت با شیر در مقایسه با مسمومیت های غذایی دیگر می تواند شدید تر باشد، از بارز ترین نشانه های مسمومیت با شیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تب
گرفتگی عضلات شکم
استفراغ
سردرد
زمانی که شما شیر خراب را مصرف کردید ممکن است مدت زمانی به اندازه ۱۲ ساعت یا بیشتر علائم آن ظاهر شود و همچنین ممکن است در تمام روز این علائم همراهتان باشد، این علائم در صورتی که شما از شیر غیر پاستوریزه استفاده کرده باشد بیشتر خواهد شد و قادر به بروز دیگر بیماری ها خواهد شد.
راه های درمان مسمومست با شیر
تشخیص اینکه شیر خراب است یا نه کار بسیار ساده است زیرا شیری که فاسد شده باشد دارای بوی نا خوشایندی است که می توان از این طریق به خراب بودن آن پی برد. یکی دیگر از نشانه های شیر خراب تغییر در ظاهر و بافت شیر است که به خوبی قابل تشخیص است. اما زمانی که نسبت به فاسد بودن شیر شک داشتید بهترین راه این است که ان را روی حرارت بگزارید تا بجوشد، اگر شیر تکه تکه شد نشان دهنده فاسد بودن آن است.
اگر به هر دلیلی شیری فاسد شده را استفاده کردید می توانید از روش های زیر جهت درمان مسمومیت استفاده کنید.
۱.مصرف سبزیجات برگ دار
شما می توانید با استفاده از سبزیجاتی مانند ریحان، نعناع، گشنیز و آویشن به بهبود مسمومیت با شیر کمک نمایید، از این رو برای استفاده از این سبزیجات به خصوص ریحان باید مقداری از آن را خورد کنید و با ماست مخلوط کنید و سپس نوش جان کنید، از دیگر سبزیجات می توانید به صورت خام استفاده کنید و به طور مستقیم آن را بجوید.
۲.آب بنوشید
زمانی که مسموم می شوید به طور قطع دچار اسهال شدید خواهید شد، این موضوع باعث می شود تا شما آب زیادی را از دست بدهید، زمانی که آب بدن کم شود باعث به وجود آمدن علائم دیگری خواهد شد که وضع شما را بدتر می کند از این رو شما با مصرف آب زیاد در این دوران می توانید به درمان مسمومیت با شیر کمک زیادی کنید، بهتر است زمانی که دچار مسمومیت شده اید از مواد خوراکی که باعث می شود شما آب بیشتری از بدنتان را از دست بدهید خودداری کنید مانند : چای، قهوه.
۳.سرکه سیب
۴.مصرف نان، موز، برنج
شاید راهی ساده به نظر برسد اما مصرف همین خوراکی های ساده کمک زیادی به درمان مسمومیت با شیر می کند و باعث می شود معده تسکین یابد و علائمی مانند اسهال و استفراغ را از بین ببرد.
۵.خودداری از مصرف دارو های ضد اسهال
زمانی که بعد از مسمومیت دچار اسهال می شوید نشانگر این است که دستگاه گوارش شما کار خود را به خوبی انجام می دهد و نیازی به استفاده از دارو های شیمیایی ضد اسهال نیست، همچنین جهت تسکین درد بدن و درد معده به هیچ عنوان دارو های مسکن استفاده نکنید زیرا باعث حساسیت معده می شود.
۶.استفاده از ماءالشعیر
استفاده از ماءالشعیر های طبیعی کمک زیادی به وضع بهبود دستگاه گوارش می کند، علاوه بر این قادر است آبی که در اثر اسهال از بدن خارج شده است را جبران کند.
۷.از مصرف لبنیات خودداری کنید
تا زمانی که به بهبودی کامل دست نیافته اید از مصرف هرگونه لبنیات مانند دوغ، کره، پنیر، ماست و شیر خودداری کنید تا معده بتواند به تسکین کامل برسد.
۸. درمان با عسل
عسل دارای خاصیت ضد قارچ و ضد باکتریایی است، بنابراین مصرف آن برای درمان مسمومیت غذایی می تواند بسیار موثر باشد، برای این منظور می توانید عسل را به صورت خالص یا به همراه آب یا چای مصرف نمایید.
برخی غذا های مفید در هنگام مسمومیت
توصیه می شود تا زمانی که اسهال و استفراغ ادامه دارد از خوردن غذا های سفت و سنگین پرهیز کنید و به جای آن مصرف غذا های ملایم و کم چرب که هضم راحتی نیز دارند را در برنامه غذایی خود بگنجانید، برخی غذا های مفید برای این منظور عبارتند از :
برنج
موز
بلغور جو دو سر
پوره سیب زمینی
آب مرغ
سبزیجات آبپز
آب میوه رقیق
توجه داشته باشید که به هنگام مسمومیت از مصرف فرآورده های لبنی، غذا های چرب، غذا های پر ادویه، مواد غذایی با قند فراوان، غذا های سرخ شده، کافئین و الکل جداً پرهیز شود.
روش های تشخیص شیر سالم
غلظت شیر؛ شیر ماده ای رقیق و با ساختاری روان است، بنابراین به غلظت شیر دقت کنید و نباید شیر رنگ غیر معمول داشته باشد، شیر سالم فاقد فاقد توده های لخته مثل تکه های پنیری و یا ساختار شبیه ماست است.
رنگ شیر؛ شیر باید دارای رنگ سفید و به دور از هر گونه ناخالصی باشد.
تاریخ مصرف شیر؛ هر چقدر به تاریخ مصرف شیر نزدیک تر باشید، باید آن را از نظر سلامت و فاسد نبودن بیشتر مورد بررسی قرار دهید.
از نگهداری شیر به مدت طولانی در دمای اتاق پرهیز شود، با توجه به نحوه بسته بندی شیر، شرایط نگهداری آن متفاوت است، بنابراین بعد از باز شدن درب بسته بندی باید آن را هر چه سریعتر در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری کنید.
تست حرارت، شیر را حرارت دهید، اگر در دمای جوش شیر به حالت لخته مانند، تکه های پنیری شکل و به حالت چسبنده شدن درآمد، شیر فاسد بوده و باید از مصرف آن خودداری کرد.