خبرگزاری کار ایران

دستورات غذایی آسان و خوشمزه که دیابتی ها باید امتحان کنند

دستورات غذایی آسان و خوشمزه که دیابتی ها باید امتحان کنند
کد خبر : ۱۳۰۸۰۷۶

رژیم غذای دیابتی کمک زیادی به کنترل قند خون دیابتی ها و کاهش عوارض دیابت می کند، غذای دیابتی باید به گونه ای تهیه شود که پروتئین و فیبر آن بیشتر از کربوهیدرات باشد تا قند خون را به یکباره بالا نبرد. در این مطلب شما را با چند دستور غذا برای دیابتی ها آشنا می کنیم.

به گزارش ایلنا، افراد مبتلا به دیابت برای پیشگیری از پیشرفت بیماری و عوارض دیابت باید رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند. رژیم غذایی دیابتی ها باید کامل و کم شیرینی باشد. 

بهترین مواد غذایی که میتوان در وعده های غذایی دیابتی ها استفاده کرد مواد خوراکی سرشار از فیبر ، سبزیجات خام ، پخته یا کبابی هستند که علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به کاهش قند خون هم کمک میکند. 

مصرف انواع سالاد به دیابتی ها کمک میکند بیماری شان را کنترل کنند. 

وعده های غذای دیابتی باید کم کربوهیدرات باشند و باعث بالا رفتن یکباره قند خون نشوند. مهم ترین ویژگی های یک وعده غذایی سالم برای دیابتی ها باید شامل موارد زیر باشد :

- مقدار کربوهیدرات کمتر از 20 گرم

- مقدار پروتئین حداقل 20 گرم

- مقدار کمی چربی های سالم

- استفاده از کربوهیدراتهایی که شاخص گلیسمی پایین تری دارند

ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار برای دیابتی ها

مواد لازم ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار 

 

تخم مرغ 

   2 عدد

 شیر نیم چرب

 1.5 قاشق غذاخوری

نمک

به میزان لازم

 فلفل سیاه  

به میزان لازم 

 نان چاودار برشته شده

به میزان لازم 

طرز تهیه ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار

میتوانید تخم مرغ را به صورت آب پز آماده کنید و خرد کنید یا این که تخم مرغ را به  همراه شیر هم بزنید و در یک تابه رژیمی با مقدار خیلی کم روغن ، نمک و فلفل بپزید و سپس با سبزیجات دلخواهتان روی نان چاودار بگذارید و میل نمایید. 

بلغورجو دوسر برای دیابتی ها

مواد لازم بلغور جو دوسر   

 بلغور جودوسر 

2 قاشق غذاخوری

آب 

2 قاشق غذاخوری

شیر نیمه چرب

 2 قاشق غذاخوری

دارچین 

1 قاشق چایخوری

طرز تهیه بلغور جو دوسر

تمام مواد را از چند ساعت قبل با هم مخلوط کرده در یخچال بگذارید تا کاملا نرم شود و سپس میل نمایید.

 

املت سبزیجات برای دیابتی ها

مواد لازم املت سبزیجات  

 تره فرنگی نازک حلقه حلقه شده

 2 ساقه

اسفناج 

 2 برگ 

 روغن زیتون

1 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی خشک خرد شده

  6 عدد 

نمک 

به میزان لازم 

فلفل سیاه

به میزان لازم 

تخم مرغ

 4 عدد

طرز تهیه املت سبزیجات

گوجه فرنگی خشک و خرد شده را با 1 قاشق آب داغ مخلوط کنید و کناری بگذارید نرم شود.

روغن زیتون را کف تابه رژیمی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. 

تمام مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید یکدست شود و داخل تابه داغ بریزید و صبر کنید تخم مرغ خودش را بگیرید. 

برای این که غذا خاصیت سیر کنندگی بیشتری داشته باشد میتوانید در تابه را هنگام پخت بگذارید.

 

دستورات غذایی آسان و خوشمزه که دیابتی ها باید امتحان کنند

سوپ دال عدس غذایی برای دیابتی ها

مواد لازم سوپ دال عدس  

 پیاز خرد شده

 1 عدد

هویج بزرگ رنده شده

 1 عدد

 پاپریکا

نوک قاشق چایخوری

زیره 

 1 قاشق چایخوری

دال عدس

  3 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی 

400 گرم پوست گرفته شده و رنده شده

رنده پوست لیمو و آب لیمو

1 عدد 

 آب سبزیجات

1.5 لیوان

طرز تهیه سوپ دال عدس

پیاز خرد شده را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. 

پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و صبر کنید آبش  کشیده شود.

سایر مواد به جز پوست لیمو و آبلیمو را اضافه کرده درقابلمه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود.

در انتهای پخت آبلیمو و پوست لیمو را اضافه کرده مزه سوپ را اندازه کنیدوسرو نمایید.

نان مغزدار برای دیابتی ها

مواد لازم نان مغزدار  

موز رسیده

 2 عدد  

 جو 

  1 / 2 فنجان ( 42 گرم )

 استویا 

 یک قاشق چای خوری ( 5 گرم )

 آجیل خرد شده

 1/ 2 فنجان  ( 50 گرم )

  تخم مرغ

 1 عدد

شیرخشک بدون چربی

 1 / 4 فنجان ( 62 میلی لیتر )

روغن کانولا

 1 / 5 فنجان  ( 40 گرم )

 وانیل 

 یک قاشق چایخوری ( 5 گرم )

 آرد، الک شده

 1 / 2 پیمانه ( 75 گرم )

جوش شیرین

 یک قاشق چای خوری  ( 2 گرم )

بکینگ پودر

 یک قاشق چایخوری  ( 5 گرم )

دارچین 

 یک قاشق چایخوری ( 2 گرم) 

نمک

مقداری

طرز تهیه نان مغزدار

فر را با دمای 165 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. 

موز را با چنگال له کنید.

تخم مرغ ، شیر ، روغن ، استویا و موز له شده را مخلوط نمایید. 

سایر مواد را مخلوط کرده و به کاسه اول اضافه کنیدو هم بزنید یکدست شود. 

خمیر را در تابه یا قالب نچسب که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بریزید و به مدت 40 دقیقه در فر بپزید.  

میتوانید مغزهای دلخواهتان را به جای این که داخل خمیر بریزید روی خمیر بپاشید تا جلوه زیباتری پیدا کنند.

 

دستورات غذایی آسان و خوشمزه که دیابتی ها باید امتحان کنند

سالاد مرغ و تخم مرغ غذای افراد دیابتی

مواد لازم سالاد مرغ و تخم مرغ

ارزش غذایی : 175 کالری – 2 گرم کربوهیدرات – 30 گرم پروتئین – 5 گرم چربی 

 سینه مرغ پخته شده

 2 عدد

تخم مرغ کاملا جوشیده

3 عدد 

 سس مایونز بدون چربی

2 قاشق غذاخوری 

پودر کاری

 1 قاشق غذاخوری 

پیازچه یا ریحان 

 به مقدار لازم

نمک

به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد مرغ و تخم مرغ

سالاد مرغ و تخم مرغ را میتوانید برای چند روز در یخچال نگهداری کنید و همراه با یک تکه نان کم کربوهیدرات و مقداری سبزی میل نمایید. 

سینه مرغ را در به مدت 20 دقیقه در فر 185 درجه بپزید یا این که با مقداری نمک و آبلیمو و پیاز آب پز کنید. 

تخم مرغ ها را به مدت 8 دقیقه بجوشانید. 

مرغ و تخم مرغ را به قطعات کوچکتر خرد کنید.

تمام مواد را مخلوط نموده و 10 دقیقه در یخچال بگذارید بماند و سپس به همراه نان تست سبوس دارد ، مقداری ریحان و پیازچه سرو نمایید. 

سالاد استیک تن ماهی برای دیابتی ها

مواد لازم سالاد استیک تن ماهی 

ارزش غذایی: ۴۰۵ کالری - ۱۸ گرم کربوهیدرات -  ۳۹ گرم پروتئین -  ۱۳ گرم چربی 

    استیک تن ماهی یا قزل آلا

4 اونس

 تخم‌مرغ کامل

یک عدد 

اسفناج 

۳ اونس ( ۲ فنجان )

  لوبیا سبز

۲ اونس

 بروکلی

 یک و نیم اونس

 فلفل دلمه‌ای قرمز

نصف  عدد

خیار

3 و نیم عدد

تربچه

یک  عدد

زیتون سیاه بزرگ

سه عدد

 جعفری

یک دسته

 روغن زیتون

۱ قاشق چای خوری

 سرکه

۱ قاشق چای خوری

خردل دیژون

نصف قاشق چای خوری 

فلفل

نصف قاشق چای خوری 

طرز تهیه سالاد استیک تن ماهی

تخم مرغ را آب پز کنید و کنار بگذارید خنک شود.

بروکلی را به مدت 3 دقیقه در آب در حال جوش بیندازید و سپس آب کش کنید و کناری بگذارید تا خنک شود. 

لوبیا را جداگانه بپزید.

استیک تن ماهی را با فلفل و نمک و کمی زعفران مزه دار کرده و هر طرفش را روی تابه رژیمی یا گریل ب مدت 2 دقیقه بپزید.

برگهای اسفناج را کف ظرف بچینید. 

فلفل دلمه ، خیار و تخم مرغ را خرد کرده روی اسفناج بریزید.

تربچه را خرد کرده به همراه بروکلی ، لوبیا و زیتون در ظرف بریزید.

استیک را برش بزنید و روی سالاد بچینید.

جعفری خرد شده ، روغن زیتون ، سرکه ، خردل ، نمک و فلفل را مخلوط نموده روی سالاد بریزید.

دستورات غذایی آسان و خوشمزه که دیابتی ها باید امتحان کنند

رول اسفناج غذایی برای دیابتی ها

مواد لازم رول اسفناج 

ارزش غذایی :  ۳۱۰ کالری -  ۲۰ گرم کربوهیدرات -  ۲۷ گرم پروتئین -  ۱۰ گرم چربی 

برگ‌های اسفناج منجمد 

۱۶ اونس 

 تخم‌مرغ

۳ عدد

پیاز

 دو و نیم عدد 

 هویج

 ۲ اونس

 پنیر موزارلا کم‌ چرب

۱ اونس 

  پنیر کوتاژ بدون چربی

۴ اونس

 جعفری

سه چهارم فنجان 

 سیر

یک حبه

 پودر کاری

۱ قاشق چای خوری

 دانه‌های فلفل چیلی

یک چهارم قاشق چای خوری

نمک

۱ قاشق چای خوری

فلفل

۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه رول اسفناج 

فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. 

یخ اسفناج را باز کنید و فشار دهید تا آبش گرفته شود میتوانید برای سریعتر ذوب شدن ، اسفناج را چند دقیقه در مایکروفر قرار دهید. 

اسفناج را خرد کنید با 2 عدد تخم مرغ ، پنیر موزارلا ، سیر خرد شده ، نمک و فلفل مخلوط نمایید.

کاغذ روغنی را کف سینی فر بیندازید و با اسپری رویش روغن بزنید و مخلوط اسفناج را در سینی بریزید و به قطر نیم اینچ پهن کنید و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. 

سینی را از فر خارج کرده و کناری بگذازید خنک شود.

پیاز را خرد کرده با کمیروغن بهمدت 1 دقیقه تفت دهید ، هویج رنده شده و جعفری خرد شده را اضافه کرده و 2 دقیقه بپزید. 

پنیر کاتیج ، کاری ، فلفل قرمز ، نمک و فلفل را اضافه کرده مخلوط کنید. 

شعله را خاموش کرده و یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کرده و هم بزنید و با فاصله از کناره ها، روی لایه اسفناج که خنک شده پخش کنید وسپس اسفناج را به کمککاغذ روغنی زیرش رول کنیدو 25 دقیقه دیگر در فر بپزید.

10 دقیقه صبر کنید خنک شود سپس برش بزنیدو سرو نمایید. 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز