چطور بچهها را به غذاهای دریایی علاقهمند کنیم؟
بهطور میانگین فقط ۱۰ درصد از پروتئین دریافتی بدن کودکان از منابع غذایی دریایی مانند ماهی تامین میشود. ماهی یکی از مغذیترین و ارزشمندترین پروتئینهای حیوانی است که متاسفانه طرفداران زیادی در میان کودکان ندارد.
به گزارش ایلنا، متخصصان بر این باورند که بوی ماهی، بافت ماهی، تیغهای ماهی یا نحوه طبخ آن، تاثیر زیادی بر عدم پذیرش آن از سوی کودکان دارد. از اینرو، بسیار ضروری است که والدین درباره اهمیت مصرف ماهی و غذاهای دریایی برای کودکان خود بیشتر بدانند و راههای افزایش علاقهمندی بچهها به این منابع غذایی ارزشمند را بهتر بشناسند.
چرا مصرف غذاهای دریایی برای کودکان مهم است؟
منابع غذایی دریایی مانند انواع ماهیهای چرب حاوی یکی از باکیفیتترین انواع پروتئینها هستند و میتوانند مقادیر قابل توجهی از ویتامین D، ویتامین B۱۲، کولین و اسیدهای چرب امگا-۳ مورد نیاز بدن کودکان را تامین کنند تا آنها چرخه رشد سالمتری را پشت سر بگذارند. کودکان میتوانند از ۱۲ ماهگی یا همان ۱ سالگی به بعد، مصرف غذاهای دریایی مانند ماهی را براساس جدول غذایی پیش رویشان شروع کنند.
بهتر است بدانید که حدود ۶۰ درصد از مغز کودکان از چربی تشکیل شده است و اسیدهای چرب امگا-۳ که در ماهیهای چرب وجود دارند، میتوانند نقشی اساسی در حمایت از بهبود عملکرد مغز کودکان داشته باشند. به همین دلیل هم بسیار ضروری است که والدین نسبت به مصرف ماهی توسط کودکان خود بسیار حساس و هوشیار عمل کنند. دریافت امگا-۳ از طریق مصرف ماهیهای چرب میتواند به کاهش التهاب در بدن کودکان، بهبود سلامت قلب و بینایی آنها در سالهای آینده زندگیشان کمک کند.
چطور مصرف ماهی را در رژیم غذایی کودکان افزایش دهیم؟
اولین و مهمترین نکته در مورد ماهی و سایر غذاهای دریایی که قرار است در رژیم غذایی کودکان گنجانده شوند، این است که انتخاب شما باید از میان محصولات فاقد جیوه انجام بگیرد. به این منظور، شما باید ماهیهای بزرگ و اقیانوسی را تقریبا از رژیم غذایی فرزندتان کنار بگذارید.
نکته دیگر هم روش طبخ ماهی برای علاقهمندسازی کودکان به مصرف آن است. یکی از بزرگترین مشکلات کودکان با ماهیها یا سایر غذاهای دریایی، بوی نسبتا نامناسب آنهاست. با اینحساب، شما میتوانید یا ماهیهای بسیار کمبو و بدون بو مانند سالمون، ساردین و قزلآلا را برای فرزندتان انتخاب کنید یا گوشت ماهی را حدود ۲ تا ۴ ساعت قبل از طبخ، با موادی مانند آب لیموی تازه، سرکه سفید، پیاز خام، سیر خام یا پودر سیر، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و سایر ادویههای مورد نظرتان طعمدار کنید. طبخ ماهی با روشهایی مانند سرخ کردن ملایم، تنوری یا کبابی میتواند طعم نهایی آن را برای کودکان به سطح قابلقبولتری برساند.
شما میتوانید برای افزایش تمایل کودکان به مصرف ماهی، تکههای ماهی را بهصورت فیلههای بدون تیغ دربیاورید و آنها را بعد از طعمدار کردن به آرد سوخاری آغشته کنید. در نهایت، تکههای ماهی را برای سوخاری شدن روی کبابپز یا داخل فِر قرار دهید. معمولا کودکان بهخوبی از این مدل غذاها استقبال میکنند. بهعنوان آخرین نکته هم اینکه سعی کنید برای پیشگیری از دلزدگی کودکان از ماهی، کودکان را در معرض تماس با ماهی خام یا مراحل آمادهسازی ماهی قرار ندهید.
منبع: سلامت