طرز تهیه پیتزا پستو
پیتزا پستو یکی از انواع پیتزاهای گیاهی است که برای تهیه آن از ترکیب خمیر پیتزا با سس پستو استفاده میشود و طعم بسیار متفاوتی دارد.
به گزارش ایلنا، امروز فست فودها یکی از مهمترین گروههای غذایی در جهان هستند که تنوع بالایی دارند و به عنوان غذایی مدرن با طعم و سبک جدید جای خود را در برنامه غذایی مردم دنیا باز کردهاند. پیتزا یکی از مهمترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا تهیه شد؛ سپس پخت آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در طعمهای گوناگون مانند پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی، پنیر و... تهیه میشود که دارای طیف گستردهای از طعم و مزه است.
پیتزا پستو یکی از انواع متفاوت پیتزاهاست که برای تهیه آن از سس پستو استفاده میشود. سس پستو یک چاشنی خوشمزه گیاهی برای غذاهایی مانند پاستاست که وقتی این سس با خمیر پیتزا ترکیب میشود، یک طعم بسیار عالی و متفاوت را به وجود میآورد. از آنجا که پیتزا پستو بدون استفاده از گوشت یا مرغ تهیه میشود، برای گیاهخواران یک پیتزای مناسب است. در ادامه این مطلب طرز تهیه پیتزا پستو همراه با آموزش یک خمیر نرم و عالی برای تهیه هر نوع پیتزا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا پستو
برگ ریحان: ۲ لیوان
سیر: ۲ حبه
پنیر پارمسان: نصف فنجان
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
بادام زمینی: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزای رنده شده: نصف لیوان
نمک: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
آرد قنادی: دو و نیم لیوان
پودر خمیر مایه: ۱ قاشق چایخوری
شیر ولرم: نصف لیوان
شکر: ۱ قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ کوچک: ۱ عدد
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر پارمسان
پنیر پارمسان یکی از محبوبترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکهای و ورقهای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی میبرد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزاهای معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آنهاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما میتوانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
نکات مربوط به پودر خمیر مایه
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و... از آن استفاده میشود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی میشود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی میکند. پودر خمیر مایه را میتوانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازهای که مصرف دارید، خریداری کنید.
طرز تهیه خمیر پیتزا
۱ ـ شیر ولرم را داخل یک کاسه بریزید؛ سپس شکر را همراه با پودر خمیر مایه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
۲ ـ در مرحله بعد تخم مرغ، نمک و روغن مایع را اضافه کنید و باز هم بزنید.
۳ ـ در این مرحله آرد را با الک و طی سه مرحله کم کم به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری درست شود که به دست نچسبد. خمیر را به مدت ده دقیقه ورز بدهید؛ سپس آن را داخل یک کاسه که از قبل چرب کردهاید، بگذارید و روی کاسه را با پارچه تمیز بپوشانید تا به مدت ۱ ساعت استراحت کند. بهتر است کاسه خمیر را در جای تاریک و گرم بگذارید.
طرز تهیه پیتزا پستو
۱ ـ برای تهیه سس پستو ابتدا برگ ریحان، سیر، بادام زمینی، پنیر پارمسان، روغن زیتون و نمک را داخل مخلوطکن یا گوشتکوب برقی بریزید؛ سپس به مدت ۱ دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند و به یک سس غلیظ تبدیل شود.
۲ ـ خمیر را روی میز کار قرار بدهید. از قبل روی میز کمی آرد بپاشید. خمیر را یک دقیقه ورز بدهید تا پفش گرفته شود؛ سپس آن را به اندازه پیتزا باز کنید، به این صورت که با دست خمیر را از وسط به اطراف فشار بدهید تا پهن و نازک شود.
۳ ـ در این مرحله کف قالب پیتزا را کمی چرب کنید و خمیر باز شده را داخل قالب بگذارید و با دست لبههای خمیر را دور دیواره قالب صاف کنید. سس پستو آماده را وسط خمیر بمالید و با قاشق کاملا پخش کنید؛ سپس پنیر پیتزا رنده شده را روی سطح پیتزا بریزید.
۴ ـ پیتزا را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. ۵ دقیقه آخر پخت حتما گریل را روشن کنید تا روی پیتزا هم طلایی شود. در پایان و در صورت تمایل میتوانید کمی پنیر پارمسان روی پیتزای آماده بریزید. حالا پیتزای پستو خوشمزه و متفاوت شما آماده سرو است، نوش جان.
منبع:فرارو