خبرگزاری کار ایران

چگونه مشکل سیستم برق خودرو را برطرف کنیم؟

چگونه مشکل سیستم برق خودرو را برطرف کنیم؟
کد خبر : ۱۲۷۷۷۸۲

مشکلات برقی همیشه در خودروها وجود دارد اما در شرایط فعلی با توجه افزایش بی‌سابقه قیمت خودرو، رسیدگی به این دست مشکلات از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

به گزارش ایلنا، در مورد مشکلات برقی که می‌تواند مربوط به سیستم روشنایی خودرو باشد نکات قابل توجهی وجود دارد. مثلا چراغهای عقب یا جلو خودرو روشن نشود که می‌تواند شامل سوختن لامپ، سوختن فیوز در جعبه فیوز و سیسم کشی خودرو باشد.

در دو مورد اول به راحتی خودمان می‌توانیم تعویض لامپ و تعویض فیوز را در صورتی که یدکی آنها را داشته باشیم انجام دهیم.

ولی در مورد مشکل در سیسم کشی معمولا همه افراد قادر به برطرف کردن مشکل نیستند و باید به برق کار خودرو مراجعه شود.

در خصوص تعویض لامپ، اگر لامپهای عقب خودرو باشد به راحتی از داخل صندوق عقب می‌توان این فرایند را انجام داد.در این صورت بایستی  لامپ مورد نظر را با توجه به مدل مثلا یک کانتک یا دو کانتک که مربوط به چراغهای خطر و ترمز خودرو است تعویض صورت گیرد.

اگر مشکل از چراغهای جلوی خودرو باشد باید با باز کردن کاپوت جلو و درپوشی در اکثر خودروهای داخلی پشت چراغ خودروست تعویض لامپ انجام شود. تعویض لامپ در خودروهای مختلف با توجه هالوژن یا سه خوار یا تک کانتکت و یا مدلهای مختلف دیگر باید صورت پذیرد.

موارد دیگری که می‌تواند برای بخش برقی رخ دهد مشکل در سیستم گرمایشی یا سرمایشی و کلیدهای کنترلی آن می‌تواند باشد که در فصول مختلف سال می‌تواند مشکل ساز باشد. مثلا در زمستان نداشتن بخاری می‌تواند مشکل ایجاد کند و در تابستانهای گرم نداشتن کولر خودرو. این مشکل نیز می‌تواند شامل یه سه حالت باشد :

مشکل در سیستم سیم کشی

مشکل در سیستم کلیدهای کنترلی

مشکل در الکتروموتور و کوپرسور کولر

در مورد اول می‌توان با کمی باز و کلنجار رفتن با کلید مشکل را برطرف کرد ولی در موارد دوم و سوم باید به برق کار مجرب مراجعه کرد تا مشکل برطرف شود.

از سوی دیگر فرض کنید صبح که می‌خواهید خودرو را روشن کنید استارت یا ضعیف می‌خورد یا اصلا نمی‌خورد و خودرو روشن نمی‌شود که می‌تواند از خالی شدن باتری ماشین باشد که این موردخود می‌تواند دو حالت داشته باشد یا طول عمر مفید باتری به اتمام رسیده و باید حتما تعویض شود. از طرف دیگر ممکن است دینام خودرو دچار مشکل بوده و در حین حرکت و کارکرد خودرو باتری را به درستی شارژ نکرده است.

در صورت خرابی باتری که راهی جز هل دادن خودرو برای روشن شدن نیست که باید خودرو را در دنده دو قرار دهید و سوییچ ماشین را بروی حالت باتری بگذارید و و پا راتا انتها بروی کلاچ نگه دارید وقتی خودرو با هل سرعت نسبی گرفت سریع پا را از کلاچ بر داشته ماشین تا روشن شد دنده را خلاص کنید و کمی گاز را نگه دارید که باتری کمی شارژ شود و بتوانید خودرو را به نزدیک ترین مراکز تعویض باتری برسانید.

البته این روزها دستگاههای مختلفی برای تست باتری و سالم بودن آن در بازار می‌توان پیدا کرد که قطعا بتواند از سلامت باتری اطمینان حاصل کنید.

موارد دیگری هم می‌توان در مورد مشکلات برقی نام برد: مثل خرابی شیشه بالابرها یا مشکل در سیستم قفل مرکزی خودرو، مشکل در سیستم سوخت رسانی (پمپی که بنزین را از باک می‌کشد و به سمت موتور هدایت می کند)، مشکل در صفحه کیلومتر و نشان دهنده‌های پشت فرمان، مشکل در سیستم فرمان هیدرولیک (پمپ هیدرولیک، خودرو هایی که سیستم فرمانش کاملا برقی می باشد)، مشکل در سیستم جرقه زنی خودرو (در خودرو های کاربراتوری دلکو، در خودروهای انژکتوری کوئلها، مجموعه شمعهای خودرو) و.... اما بیشتر این موارد را باید به مراکز برقی و مکانیکی خودرو مراجعه کنید تا بتوانید مشکل را برطرف کنید.

منبع: خودروکار

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز