۵ خاصیت گوشت بوقلمون
بوقلمون یکی از بهترین انتخابهای غذایی و جایگزین گوشت قرمز است که مزیت آن را میتوان پروتئین بالا در کنار چربی کم دانست. در این مطلب به فواید عادت به خوردن گوشت بوقلمون پرداختهایم.
به گزارش ایلنا، بوقلمون یکی از بهترین انتخابهای غذایی و جایگزین گوشت قرمز است که مزیت آن را میتوان پروتئین بالا در کنار چربی کم دانست. همچنین بوقلمون حاوی سلنیوم است که این ماده معدنی در متابولیسم هورمونهای تیروئیدی و تقویت ایمنی بدن نقش دارد. در ادامه این مطلب به فواید عادت به خوردن این گوشت پرداختهایم که به ترتیب عبارتند از:
منبع غنی ریزمغذیها
بوقلمون سرشار از فسفر است که نقش اساسی در حفظ و تشکیل توده استخوانی و دندانها دارد، در رشد و ترمیم بافتها موثر است و به تنظیم PH خون کمک میکند. آهن دیگر ترکیب ارزشمند در بوقلمون است که در تولید سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد.
بوقلمون را باید منبع غنی از روی دانست که بهخصوص در واکنشهای ایمنی، تشکیل ماده ژنتیک سلولی، ادراک مزهها، بهبود جراحات و رشد جنین موثر است. مس دیگر ماده معدنی در بوقلمون است که علاوه بر تشکیل آنزیمهای مختلف برای تشکیل هموگلوبین و کلاژن نیز ضروری است. بسیاری از آنزیمهای بدن که حاوی مس هستند در مقابله با رادیکالهای آزاد نقش دارند.
فاقد چربی و کلسترول
گوشت بوقلمون بهخصوص سینه آن فاقد چربی و کلسترول است و به همین دلیل جزء گوشتهای سالم محسوب میشود. مقدار چربی اشباع آن بسیار پایین و کمتر از یک گرم در هر ۱۰۰ گرم است. این نوع چربی در این مقدار گوشت گاو ۶ گرم و در گوشت گوسفند ۹ گرم است.
همچنین گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتها کالری کمتری دارد. به طور کلی، توصیه میشود بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در رژیم غذایی متعادل مصرف نشود. مصرف مداوم منابع چربیهای اشباع منجر به افزایش کلسترول خون میشود که زمینه ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی افزایش پیدا می کند.
منبع پروتئینی سرشار از ویتامین های گروه B
اکثر افراد میدانند که بوقلمون منبع غنی پروتئین است اما شاید کمتر اطلاع داشته باشند که این پروتئینها چه فوایدی دارد. پروتئینهای موجود در بوقلمون جزو انواع کمچرب است که میتواند تمام اسیدهای آمینه ضروری برای حفظ و تشکیل بافت عضلانی را تامین کند. علاوه بر این، بوقلمون سرشار از ویتامینهای گروه B است که برای تامین انرژی و متابولیسم ضروری خواهند بود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
بوقلمون جزء منابع سرشار از سلنیوم محسوب میشود بهطوری که هر ۱۰۰ گرم ۳۱ میکروگرم سلنیوم دارد. این ماده معدنی برای عملکرد متابولیسم هورمونهای تیروئیدی، فرایندهای آنتیاکسیدانی و تقویت ایمنی بدن موثر است. سلنیوم به دلیل تاثیر محافظ از سلولها شناخته میشود. یکی دیگر از مزایای گوشت بوقلمون خواص ضدسرطانی آن است. مطالعات نشان میدهد ترکیبات موجود در بوقلمون بهخصوص سلنیوم در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی نقش دارد.
بهبود خلقوخو
از جمله دیگر خواص بوقلمون میتوان به تاثیر محرک آن در بهبود خلقوخو اشاره کرد. گوشت بوقلمون سرشار از تریپتوفان است که اسیدآمینه ضروری و پیشنیاز تشکیل سروتونین است و این ناقل عصبی موجب بهبود خلقوخو و اشتها میشود. تریپتوفان همانند دیگر اسیدهای آمینه موجود در گوشت بوقلمون در تقویت عملکرد سیستم ایمنی نیز نقش دارد. تریپتوفان همچنین بهعنوان ترکیب طبیعی مقابله با بیخوابی نیز شناخته میشود و بهتر است افرادی که دچار بیخوابی و دیگر اختلالات خواب هستند حتما گوشت بوقلمون را در رژیم غذاییشان بگنجانند.
منبع: سلامت