طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس قارچ
سیب زمینی تنوری نوعی غذای فست فودی است که در آن سیب زمینی را با روغن سرخ نمیکنند؛ بلکه سیب زمینی مزهدار شده را داخل فر برشته میکنند که طعم بسیار دلچسبی دارد.
به گزارش ایلنا، امروز فستفودها در تمام دنیا جایگاه ویژهای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذاهای سنتی به سمت غذاهای مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا کرده است. ویژگی مهم فستفودها صرفنظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آنها میشود.
سیب زمینی تنوری یکی از انواع فست فودها و غذاهای امروزی است که طعم دلچسبی دارد و از آنجا که در این شیوه پخت، سیب زمینی بدون استفاده از روغن و سرخ شدن بسیار لذیذ و خوشمزه میشود، محبوبیت بسیاری دارد. شما میتوانید این غذای ساده و خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری
سیب زمینی کوچک: ۵ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا و پودر سیر: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس قارچ:
قارچ: ۲۵۰ گرم
خامه: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ لیوان
پنیر گودا: ۳ ورق
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر گودا
پنیر گودا یکی از انواع پنیرهاست که معمولاً به صورت ورقهای نازک زرد رنگ است و بافت نرمی دارد. این پنیر برای اولین بار در روستای گودا در جنوب کشور هلند تولید شد. این پنیر سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین و پروتئین است. پنیر گودا طعمی شبیه به خامه دارد و برای استفاده در ساندویچ، ماکارانی، لازانیا و انواع سس و دیپ کاربرد دارد. هنگام خرید پنیر گودا به این نکته توجه داشته باشید که هرقدر زمان بیشتری از تولید آن گذشته باشد، طعم پنیر تندتر خواهد شد و مزهای شبیه کارامل به خود میگیرد. همچنین هنگام خرید پنیر گودا به مواد اضافه شده در آن مانند ادویهها که پشت بسته درج شده است، توجه کنید.
نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری
۱ ـ برای شروع کار ابتدا سیب زمینیها را خوب بشویید؛ سپس بدون اینکه آنها را پوست کنید، هر سیب زمینی را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. بهتر است برشها به صورت طولی باشد و تا جای ممکن از سیب زمینیهای ریزتر استفاده کنید.
۲ ـ یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس سیب زمینیها را داخل آب جوش بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجاره بدهید سیب زمینی ۲ دقیقه داخل آب بجوشد؛ سپس آن را آبکش کنید.
۳ ـ سیب زمینیهای آبکش شده را داخل یک کاسه بریزید و روغن زیتون، پودر سیر، پودر آویشن، فلفل سیاه، نمک و پودر پاپریکا را به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا همه تکههای سیب زمینی با ادویهها و روغن زیتون آغشته شوند.
۴ ـ سیب زمینیهای آماده را داخل سینی فر بریزید و سینی را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از گذشت این زمان به مدت ۳ الی ۴ دقیقه گریل را روشن کنید تا سیب زمینیهای تنوری از بالا هم برشته شوند.
طرز تهیه سس قارچ
قارچها را ابتدا خوب بشورید و خرد کنید. سپس توی یک ماهیتابه بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز بگذارید تا آب قارچ کاملاً خشک شود و بعد روغن بریزید. نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را روی قارچ بریزید و هم بزنید. سپس خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً باز شود و بعد شیر را توی ماهیتابه بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید. کمی زمان بدهید تا شیر با قارچ و خامه کمی به غلظت برسد. در مرحله آخر پنیر گودا را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا پنیر کم کم آب شود. بعد از ۱ دقیقه اجاق را خاموش کنید. سس قارچ شما آماده است. این سس را میتوانید در کنار سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی تنوری، نان سیر و سبزیجات بخارپز میل کنید.
منبع: فرارو