طرز تهیه اسکمو آلبالو خوشمزه خانگی
اسکمو یکی از خوشمزهترین انواع بستنی یخی است که بیشتر در شمال کشور و شهر رشت درست میشود. اگر یک بار طعم اسکمو را چشیده باشید، میدانید که طعم این بستنی یخی با هیچ نوع بستنی دیگر قابل مقایسه نیست.
به گزارش ایلنا، اسکمو یکی از خوشمزهترین انواع بستنی یخی است که بیشتر در شمال کشور و شهر رشت درست میشود. اگر یک بار طعم اسکمو را چشیده باشید، میدانید که طعم این بستنی یخی با هیچ نوع بستنی دیگر قابل مقایسه نیست. معمولاً در طرز تهیه اسکمو آلبالو شمالی از ترکیب میوههای ترش مزه دیگر مثل آلوچه قرمز و زغال اخته نیز استفاده میشود. اگر دوست دارید طرز تهیه اسکمو شمالی با آلبالو را به چند روش مختلف یاد بگیرید، با ما همراه شوید.
طرز تهیه اسکمو با آلبالو خشک
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه اسکمو با آلبالو خشک
-
آلبالو خشکه: ۲۵۰ گرم
-
آب: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
-
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
-
نمک و گلپر: ۱ قاشق چایخوری
-
رب آلوچه جنگلی: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه اسکمو با آلبالو خشکه
اگر فصل آلبالوی تازه نیست و هوس اسکموی آلبالو کردید، میتوانید به راحتی با استفاده از آلبالو خشکه نیز یک اسکموی فوقالعاده لذیذ در خانه آماده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن اسکمو آلبالو خشکه آشنا شوید.
مرحله اول؛ شستن آلبالوها
در اولین مرحله از طرز تهیه اسکمو با آلبالو خشکه باید آلبالوها را برای حدود ۱ تا ۲ ساعت در یک ظرف آن قرار دهید. این کار موجب میشود تا شن و سنگریزههایی که لابهلای پوست آلبالوی خشک مانده به راحتی از آن خارج شود. سپس میتوانید آلبالوها را چندین بار بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد اسکمو آلبالو
در این مرحله از طرز تهیه اسکمو آلبالویی باید آلبالوها را در یک قابلمه بریزید. سپس ۴ لیوان فرانسوی دستهدار آب به آن اضافه کنید. رب آلوچه جنگلی را نیز به قابلمه اضافه کنید و مقداری نمک، شکر و گلپر نیز به مواد اسکمو بزنید.
مرحله سوم؛ جوشاندن مواد اسکمو
در این مرحله باید قابلمه را با شعله زیاد روی گاز قرار دهید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را کم کنید و مواد را هم بزنید تا آلبالوها کمی نرم شوند. در این مرحله نباید بیش از حد آلبالوها را بپزید، تنها کمی نرم شدن آلبالوها و غلیظ شدن آب آن کافی است.
مرحله چهارم؛ آماده کردن اسکمو آلبالو
بعد از این که مواد اسکمو آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید آلبالوها خنک شوند. سپس مواد اسکمو را در قالب یا لیوانهای یک بار مصرف بریزید و چوب بستنی در لیوان بگذارید تا بعد از منجمد شدن اسکمو بتوانید به راحتی آن را میل کنید.
طرز تهیه اسکمو شمالی آلبالو اخته
مواد لازم برای تهیه اسکمو شمالی ساده
-
زغال اخته خشک: ۱۵۰ گرم
-
آلبالو خشک: ۱۰۰ گرم
-
نمک: ۴ قاشق چایخوری
-
شکر: ۲ قاشق چایخوری
-
گلپر: به مقدار لازم
-
آب: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه اسکمو آلبالو اخته رشت
اگر طعم اسکمو آلبالو اخته شمالی را چشیده باشید، حتماً از طرفداران این بستنی هستید و هر لحظه برای خوردن دوباره آن لحظهشماری میکنید. درست کردن اسکمو شمالی با آلبالو و زغال اخته در خانه کار بسیار سادهای است. شما میتوانید در عرض چند دقیقه خودتان یک اسکموی فوقالعاده لذیذ و ترش شمالی را آماده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن اسکمو اخته آلبالو شمالی آشنا شوید.
مرحله اول؛ خیساندن آلبالو و اخته
در اولین مرحله از اسکمو آلبالویی بستنی معروف شمالی باید آلبالو و اختهها را در آبکش بریزید و خوب بشویید. سپس آنها را برای حدود ۱ ساعت در آب قرار دهید تا هم نرم شوند و هم شن ریزههای چسبیده به آنها خارج شود.
مرحله دوم؛ پختن آلبالو و اخته
در این مرحله از طرز تهیه اسکمو آلبالویی بستنی معروف شمالی باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از اندازه اخته و آلبالو در قابلمه آب بریزید. سپس نمک و شکر را اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالو و اخته کاملاً پخته و نرم شود.
مرحله سوم؛ درست کردن اسکمو آلبالوی شمالی
بعد از این که آلبالوها و زغال اختهها پختند و نرم شدند، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیب آلبالو و اخته خنک شود. سپس این ترکیب را کمی با گوشتکوب له کنید و در لیوان یک بار مصرف یا قالب بستنی یخی بریزید و در فریزر قرار دهید تا منجمد شود.
طرز تهیه اسکو آلبالو ترکیبی
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه اسکو آلبالو
-
ترکیب آلبالو، گیلاس و آلو قرمز: ۱ کیلوگرم
-
نمک، گلپر: به مقدار لازم
-
شکر: ۱ تا ۵ قاشق غذاخوری (اختیاری)
-
آب: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه اسکمو آلبالو مخلوط
طرز تهیه اسکمو خانگی خوشمزه با آلبالو معمولاً متفاوت است و هر فرد این اسکموهای لذیذ و ترش مزه را به روش خاصی آماده میکند. یکی از خوشمزهترین و جذابترین انواع اسمکو آلبالو، ترکیب کردن آن با میوههای دیگر است. در ادامه میتوانید با طرز تهیه اسکو آلبالو با گیلاس و آلو آشنا شوید.
مرحله اول، پختن میوهها
در اولین مرحله از طرز تهیه اسکو آلبالو ترکیبی باید آلبالو، گیلاس و آلو را در یک قابلمه بریزید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت گاز قرار دهید. کمی نمک، گلپر و در صورت تمایل شکر به میوهها اضافه کنید و بعد درب قابلمه را روی آن بگذارید تا میوهها برای نیم ساعت بپزند.
مرحله دوم؛ ریختن مواد اسکمو در قالب
بعد از این که میوهها به خوبی پختند، میتوانید آنها را با پشت قاشق له کنید. اجازه دهید گوشت پخته شده میوهها با آب آن ترکیب شود. سپس این ترکیب را در قالبهای بستنی یخی یا اسکمو بریزید و برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا منجمد شود.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه اسکمو آلبالو
*برای تهیه اسکمو آلبالوی ترکیبی میتوانید هر میوه تابستانی که دوست دارید را به اسکمو اضافه کنید. میوههایی مثل آلو، آلبالو، گیلاس، زغال اخته، آلوچه، آلو زرد، قیسی، تمشک و آلو قرمز برای تهیه اسکمو آلبالو بسیار مناسب هستند.
*بهترین ادویه و طعم دهنده برای درست کردن اسکمو آلبالو، گلپر است.
*اگر دوست دارید طعم اسکموی شما ترش شود، بهتر است شکر را حذف کنید و به جای آن مقداری رب آلوچه یا رب انار ترش به مواد اسکمو اضافه کنید تا ترشتر شود.
*در طرز تهیه اسکو آلبالو بهتر است مقدار آب کمی به میوه اضافه کنید تا میوه بعد از پخت آبکی نشود در صورتی که مقدار آبی که برای پخت اسکمو استفاده کردهاید، زیاد است، میتوانید آلبالوها را آبکش کنید و به اندازه نیاز به آن آب اضافه کنید.
*پیشنهاد میشود در طرز تهیه اسکمو آلبالو هسته میوه را جدا نکنید و آن را با هسته درست کنید، اما در صورت تمایل میتوانید این اسکمو را بدون هسته نیز درست کنید.
*در طرز تهیه اسکمو آلبالو میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه به مواد اسکمو اضافه کنید تا عطر و مزه بهتری پیدا کند.
*اگر دوست دارید طعم اسکموی شما ترش و ملس باشد، میتوانید شکر را حذف کنید و در صورت تمایل مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید.
*در طرز تهیه اسکمو با آلبالو خشکه یا اسکموی آلبالو اخته شمالی میتوانید مقداری آلوچه خشک ترش نیز به مواد آن اضافه کنید تا خوش طعمتر شود.
*برای تهیه اسکموی آلبالو نباید از مقدار زیادی گلپر استفاده کنید، زیرا گلپر زیاد موجب تلخ شدن مزه اسکمو میشود.
*در صورت تمایل میتوانید در طرز تهیه اسکمو خانگی خوشمزه با آلبالو از مقداری لواشک خرد شده و آلو ترش جنگلی نیز استفاده کنید.
*پیشنهاد میشود مواد اسکمو آلبالو را به صورت غلیظتر آماده کنید تا طعم اسکموی شما جذابتر شود.
*اگر دوست دارید اسکموی شما بافت غلیظتری داشته باشد، میتوانید یک قاشق ژلاتین آب شده به مواد آن اضافه کنید.
*در صورت تمایل میتوانید مقداری پوره گوجه سبز به اسکمو آلبالو اضافه کنید.
منبع: مجله کوروش