طرز تهیه کاپ کیک لیمویی
کاپ کیک لیمویی یکی از انواع کاپ کیکهای میوهای است که به دلیل داشتن لیموی تازه در ترکیباتش بسیار خوشبوست و طعم متفاوتی دارد.
به گزارش ایلنا، کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالبهای کاغذی مخصوص تهیه میشود و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین میکنند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال ۱۷۹۶ این نوع کیک را در فنجانهای کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزیاش منتشر کرد. کاپ کیکها به اندازهای محبوب هستند که در تقویم جهانی روزهایی را به نام آنها ثبت کردهاند. مثلا ۱۸ اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، ۹ نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و ۱۵ دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوهای نامگذاری شده است. امروز در قنادیها نمونههای متنوعی از کاپ کیکها را میبینیم که در طعمها و اندازههای گوناگون تهیه میشوند. این کیکها به دلیل تک نفره بودن و اندازه مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشنها و مهمانیها بسیار کاربردی هستند.
کاپ کیک لیمویی یکی از انواع کاپ کیکهاست که در ترکیبات آن از آب لیموترش تازه استفاده میشود و به همین دلیل عطر و بوی خاصی دارد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه کاپ کیک لیمویی همراه با نکات مهم مربوط به تهیه کیک همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک لیمویی
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد سفید شیرینی: ۱۵۰ گرم
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
کره: ۵۵ گرم
شکر: ۱۵۰ گرم
شیر: یک چهارم پیمانه
آب لیموترش تازه: یک چهارم پیمانه
رنده پوست لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری سرپر
کاغذ کاپ کیک: به تعداد لازم
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوبتری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. اما دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دستتان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخممرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخممرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز هم کیک بوی تخممرغ میگیرد.
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر میرود؛ زیرا کیک شما پف نمیکند.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی میخواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش شود.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.
طرز تهیه کاپ کیک لیمویی
۱ ـ برای شروع کار آدر سفید شیرینی را همراه با بکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید.
۲ ـ کره، روغن، شکر و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی حدود ۳ دقیقه بزنید تا کرم رنگ شود.
۳ ـ در مرحله بعد تخم مرغها را دانه دانه به مخلوط بالا اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک دانه تخم مرغ را اضافه کنید و یک دقیقه با همزن بزنید؛ سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید.
۴ ـ نیمی از آرد را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مخلوط شود.
۵ ـ شیر را با آب لیمو ترش و رنده پوست لیمو مخلوط کنید و به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس بقیه آرد را اضافه کنید و از یک جهت هم بزنید تا مخلوط شود.
۶ ـ کاغذهای کاپ کیک را داخل قالب مخصوص کاپ کیک بگذارید و سه چهارم کاغذ را از مایه کیک پر کنید. قالب کاپ کیک را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه کاپ کیکها پخت، صبر کنید تا خنک شود؛ سپس میتوانید به دلخواه روی آنها را با پودر قند یا خامه فرم گرفته تزیین کنید. نوش جان
نکته مهم
هنگام رنده پوست لیموترش توجه داشته باشید که باید قسمت سبز رنگ پوست را رنده کنید و وقتی پوست لیمو سفید شد، دست از رنده بردارید؛ زیرا قسمتهای سفید پوست لیمو کاپ کیک را تلخ میکند.
منبع: فرارو