نحوه خشک کردن انبه
انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و به بسیار پرطرفدار است. به همین علت خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از فواید این میوه استفاده کنند. امروز تصمیم گرفتیم تا شیوه خشک کردن و تهیه چیپس انبه را به شما آموزش دهیم.
به گزارش ایلنا، انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و به بسیار پرطرفدار است. این میوه دارای مقادیر بسیاری فیبر، ویتامین A و قند طبیعی است و خوراکی فوق العاده برای یک میان وعده ی مقوی محسوب می شود. به همین علت خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از فواید این میوه استفاده کنند. امروز تصمیم گرفتیم تا شیوه خشک کردن و تهیه چیپس انبه را به شما آموزش دهیم.
برش دادن انبه
چنانچه دستگاه هسته گیر انبه نداریم، انبه را عمودی روی تخته قرارمی دهیم. با یک دست خود انبه را نگه داریم با دست دیگر خود با چاقو به فاصله یک سانتیمتر از سطح مقطع فرضی میانی، دو برش موازی می زنیم. دو برش بزرگ بدون هسته و یک تکه با هسته به دست می آید. پوست را ازبرش های بدون هسته می گیریم و تکه های انبه را روی ورقه ای می چینیم.
تکه ای که هسته دارد را روی میز گذاشته و با چرخاندن چاقوی نوک تیز، هسته را از آن خارج می کنیم. باید دقت کنید که قبل از برش زدن پوست آن را نگیریم. زیرا شکل میوه به هم می خورد. برای پوست گیری انبه، تکه های میوه را به مدت فقط سی ثانیه در آب جوش می ریزیم و آنگاه به یک ظرف آب یخ انتقال می دهیم تا پوست میوه به آسانی جدا شود.
نحوه خشککردن انبه
شیوه اول: خشککردن انبه بهوسیلهی نور خورشید
برای خشککردن میوهها در فضای باز و نور خورشید انبهها یی را انتخاب کنید که نه خیلی رسیده و نه خیلی نارس باشد. به علت آلودگی هوای کلان شهرها، خشک کردن در فضای باز و در زیر نور آفتاب چندان توصیه نمی شود.
برای خشککردن انبه یک روز گرم و آفتابی را که رطوبت هوا زیر ۶۰ درصد باشد را انتخاب میکنیم. آنگاه انبهها را خوب شسته و هستهی آن را جدا میکنیم و میوهها را به قطعات کوچک و نازک برش میزنیم. (بهتر است از میوههای سفت استفاده کنید تا موقع شستن یا خرد کردن له نشوند ولی اگر میوههایتان نرم است از چاقوی خیلی تیز و ارهای استفاده کنید).
میوهها را روی توری یا سینی قرار داده و آنها را روی دو عدد آجر می گذاریم تا از زمین فاصله بگیرد. روی میوهها را یک توری نازک میاندازیم و در آفتاب قرار میدهیم. برای سرعت بخشیدن در خشک شدن میوهها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم قرار میدهیم. هرچند روز یکبار به میوهها سر میزنیم و در آخر میوههای چروکیده و ترد را جمعآوری میکنیم.
شیوه دوم: خشککردن انبه بهوسیلهی فر
در این شیوه بهتر است برای جلوگیری از رشد باکتریها، میوهها را در دمای خیلی کم گرمکنیم.
دمای فر را میان ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتی پایه تنظیم میکنیم. سینی فر را با کاغذ مومی پوشش میدهیم و تکههای انبه را بافاصله از هم میچینیم. برای پیشگیری از جمع شدن میوهها، یک توری گرد مخصوص پیتزا را روی میوهها قرار میدهیم.
میوههای داخل فر را هر دو ساعت یکبار زیرورو میکنیم تا همه قسمتهای آن یکنواخت خشک گردد. هنگامی که انبهها بافت چرممانندی پیداکرده و قابلانعطاف باشند، آمادهی بیرون آوردن از فر هستند.
بعد از بیرون آوردن میوههای خشکشده از فر، آنها را در ظرفهای پلاستیکی یا شیشهای قرار میدهیم و ۴ روز درب ظرف را باز میگذاریم تا رطوبت باقیمانده از میوهها خارج شود.
شیوه سوم: خشککردن انبه با دستگاه خشککن
در این شیوه هم مثل دیگر شیوه ها اول انبهها را خوب میشوییم تا تمیز شوند؛ آنگاه آنها را برش میزنیم.
دمای دستگاه خشککن را روی ۵۷ درجه سانتی پایه تنظیم کرده و میوههای برش دادهشده را داخل دستگاه میچینیم. مدتزمان ماندن میوهها در دستگاه ۲۴ تا ۴۸ ساعت میباشد.
برای پیشگیری از خشک شدن بیشاز اندازه میوهها هر 4 ساعت یکبار آنها را زیرورو میکنیم.
روش فر و روش دستگاه های خانگی دو روش مرسوم برای خشک کردن انبه می باشند. که گوشت لطیف انبه در روش فر ممکن است قدری صدمه ببیند.
مهمترین خواص انبه و چیپس انبه عبارتند از:
- کاهش زوال شبکیه افراد سالمند
- جلوگیری از آسم
- خواص انبه ضد سرطان بودن آن است
- درمان ناراحتیهای قلبی و عروقی
- درمان بیماریهای گوارشی
- تقویت پوست و مو
- تقویت استخوانها
- ارزش غذایی و میزان کالری انبه خشک در هر 100 گرم برابر با 319 کالری می باشد.
منبع: چاره دان