خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه پلو اسفندی

طرز تهیه پلو اسفندی
کد خبر : ۱۲۴۳۰۵۱

پلو اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی استان فارس است که از ترکیب برنج با حبوبات ، جو و گندم تهیه می شود ، برای کامل شدن و خوشمزه تر شدن آن میتوانید از گوشت گوسفندی هم در ترکیب غذا استفاده کنید.

به گزارش ایلنا، پلو اسفندی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه استان فارس به خصوص شیراز و آباده است.  پلو اسفندی فارس در مدت زمانی کوتاه تهیه می شود و دستور پخت بسیار ساده ای دارد. 

از آنجا که پلو اسفندی فارس همراه با 7 نوع حبوبات یا غلات تهیه می شود خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد و به نوعی غذای رژیمی با برنج محسوب می شود که میتواند تا مدت زیادی شما را سیر نگه دارد. 

پلو اسفندی یک غذای کامل و سالم محسوب می شود. 

خواص پلو اسفندی فارس زمانی که در کنار گوشت گوسفندی تهیه می شود تکمیل شده و بسیار خوشمزه تر خواهد شد.

طرز تهیه پلو اسفندی

دستور تهیه پلو اسفندی شیرازی

پلو اسفندی شیرازی

مواد لازم پلو اسفندی شیرازی  

 گوشت گوسفندی با استخوان

 ۳۰۰ گرم

پیاز 

۲ عدد

عدس

 ۱/۲ پیمانه

نخود 

 ۱/۲ پیمانه

ماش

 ۱/۲ پیمانه

لوبیا سفید

 ۱/۲ پیمانه

گندم 

۱/۲ پیمانه

جو 

۱/۲ پیمانه

روغن کرمانشاهی

 به مقدار لازم

پودر میخک 

 به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه و ادویه پلویی جنوب 

 به مقدار لازم

کره

 به مقدار لازم

 

طرز تهیه پلو اسفندی

رسپی پلو اسفندی

همه حبوبات و غلات را به جز عدس از شب قبل در آب بخیسانید و هر چند ساعت آبش را عوض کنید. 

برنج را حداقل 2 ساعت در آب نمک خیس کند. 

حبوبات و غلات را آبکش کرده و به همراه آب سرد در قابلمه ای بزرگ بگذارید بپزد ، نیم ساعت آخر عدس را اضافه کنید.

پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. 

 

3 لیوان آب و گوشت و ادویه را که شامل نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه است به پیازها اضافه کرده و روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا نرم شود.  میتوانید مقداری از آب گوشت را برای اضافه کرده به برنج نگه دارید و کاملا آبش را خشک نکنید. 

 

گوشت را از قابلمه خارج کنید و سپس میخک و ادویه جنوبی به آب گوشت اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید. آب باید به اندازه یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد ، کره را اضافه کرده و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم نیم پز شود. 

 

حبوبات و غلات را به همراه نمک و زردچوبه به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط نمایید و صبر کنید آب برنج کشیده شود. 

 

وسط برنج را با کف گیر خالی کنید و گوشت را داخلش بریزید.

روغن داغ کرمانشاهی را روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت دم بکشد. 

در صورتی که طعم برخی حبوبات را دوست نداشتید میتوانید آن ها را حذف کنید. 

از لوبیا چیتی و لوبیا سفید هم میتوانید در ترکیب این برنج استفاده کنید. 

برای مجلسی شدن پلو اسفندی برای تزئین میتوانید از زعفران دم کشیده و خلال پسته استفاده کنید. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز