طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی با زردآلو تازه و خشک
شربت زردآلو با عطر فوقالعادهای که دارد، یکی از خوشطعمترین نوشیدنیهای تابستانی است که معمولاً به روشهای متفاوتی آماده میشود.
طرز تهیه شربت زردآلو تابستانی خوشمزه و مجلسی با میوه تازه آن
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱۵ دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت زرد آلو خانگی با زردآلو تازه
-
زردآلو تازه: ۲ کیلوگرم
-
آب: ۲ لیتر
-
شکر: ۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدار
-
لیموترش: ۱/۲ لیمو
-
میخک: ۳ عدد
-
چوب دارچین: ۱ عدد
مراحل طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی خوشمزه
معمولاً در طرز تهیه انواع شربت خوشگل مجلسی بهتر است از میوه تازه استفاده شود. این کار موجب میشود تا شربت شما خوش طعمتر شود و خواص بیشتری داشته باشد. شربت زردآلو به دلیل عطر و طعم بینظیری که دارد میتواند انتخاب مناسبی برای پذیرایی از مهمانها در فصل تابستان باشد. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه شربت زردآلو خانگی خوشمزه و مجلسی با میوه تازه آن آشنا شوید.
مرحله اول؛ حرارت دادن زردآلوها
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خانگی خوشمزه و مجلسی باید زردآلوها را بشویید و به صورت درسته داخل قابلمه بریزید. سپس ۲ لیتر آب و یک لیوان شکر به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. در صورت جمع شدن کف روی قابلمه آن را با قاشق بردارید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن سایر مواد به شربت زردآلو
بعد از این که زردآلوها برای ۲۰ دقیقه جوشیدند و کاملاً نرم شدند، میتوانید باقی مانده شکر را همراه با میخک، دارچین و آب لیمو به شربت اضافه نمایید.
مرحله سوم؛ خاموش کردن شعله زیر شربت
در این مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو باید اجازه دهید شربت شما ۵ دقیقه دیگر بجوشد، سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت به طور کامل خنک شود.
مرحله چهارم؛ صاف کردن شربت زردآلو
بعد از خنک شدن شربت زردآلو باید آن را از صافی رد کنید تا یک شربت غلیظ و زلال داشته باشید. بعد از این کار در صورتی که شربت به غلظت مناسب نرسیده، آن را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید غلیظ شود.
مرحله پنجم؛ آماده کردن شربت زردآلو
بعد از این که شربت شما به اندازه کافی غلیظ شد، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کاملاً خنک شود. سپس میتوانید آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید. برای درست کردن شربت زردآلو باید ۱ تا ۲ قاشق از این شربت را با آب ترکیب کنید و میل نمایید.
طرز تهیه شربت زردآلو خشک
مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت زردآلو بدون شکر
-
زرد آلوی خشک یا برگه زردآلو: ۲۵۰ گرم
-
عسل: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
-
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه شربت زردآلو خشک
اگر هوس شربت زردآلو کردهاید و میوه تازه آن دسترسی ندارید، میتوانید این شربت خوشمزه را با استفاده از زردآلو خشک یا قیسی نیز آماده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل و جزئیات طرز تهیه شربت زردآلو خشک آشنا شوید.
مرحله اول؛ خیساندن زردآلو
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک با برگه زردآلو باید برگه زردآلو را با دقت بشویید و تمیز کنید. سپس آنها را درون یک ظرف بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید زرد آلو خشک شده برای ۱ شب درون آب بماند.
مرحله دوم؛ حرارت دادن زردآلو
بعد از خیساندن زردآلو خشک شده در این مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک باید آن را همراه با ۱ لیتر آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید زردآلو برای ۱ ساعت به آرامی بپزد.
مرحله سوم، میکس کردن زردآلو
در سومین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک، بعد از این که زردآلوها پختند، شعله گاز را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا زردآلوها خنک شوند. سپس آنها را با میکسر کاملاً له کنید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن شربت زردآلو خشک
در این مرحله مقداری زعفران و یک لیوان عسل به شربت زردآلو اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس ۱ لیتر آب به شربت اضافه نمایید و دوباره هم بزنید. شربت زردآلو بدون شکر شما آماده است.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه شربت زردآلو
*شربت زردآلو سرشار از ویتامینهای E، K، C، A و نیاسین است و پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر فراوانی دارد.
*رنگ شربت زردآلو زرد روشن است، برای خوشرنگ شدن شربت زردآلو میتوانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
*در طرز تهیه مربای زردآلو و شربت زردآلو میتوانید به جای میخک و دارچین برای خوش عطر شدن شربت از یک قاشق غذاخوری گلاب استفاده کنید.
*در زمان صاف کردن شربت زردآلو میتوانید میوه را کاملاً فشار دهید تا عصاره آن خارج شود. این کار عطر و طعم شربت را بهتر میکند، اما موجب کدر شدن رنگ آن میشود.
*میتوانید زردآلوهای باقی مانده در صافی را میکس کنید و به صورت مارمالاد زردآلو میل کنید و یا در فریزر قرار دهید و برای طعم دار کردن انواع دسر و بستنی از آن استفاده کنید. اضافه کردن این زردآلوها به عنوان لایه میانی کیک نیز طعم بینظیری به آن میبخشد.
*برای درست کردن شربت زردآلو بهتر است از زردآلوهای رسیده و شیرین استفاده کنید.
*بهترین زردآلو برای درست کردن شربت زردآلویی به نام «تبرزه» متعلق به آذربایجان است.
*در صورت تمایل میتوانید این شربت را بدون هیچ طعم دهنده دیگری و تنها با ترکیب آب، شکر و زردآلو نیز تهیه کنید.
*اضافه کردن مقداری وانیل به شربت زردآلو موجب خوش عطر شدن آن میشود.
*توجه داشته باشید که اگر شربت شما به قوام مورد نظر نرسیده باشد، ممکن است شکرک بزند و زود خراب شود.
*در طرز تهیه شربت بدون شکر زردآلو میتوانید از مقداری عسل برای شیرین کردن شربت استفاده کنید.
*اگر شربت شما بعد از مدتی شکرک زد، باید آن را داخل قابلمه بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید تا شکرک برطرف شود.
*از جوشاندن شربت زردآلو برای مدت طولانی اجتناب کنید، زیرا این کار موجب تیره و کدر شدن رنگ شربت میشود.
*برای هم زدن شربت زردآلو بهتر است از قاشق چوبی استفاده کنید.
*برای درست کردن شربت زردآلو میتوانید از ابتدا هسته زردآلوها را جدا کنید و آنها را خرد نمایید تا عصاره زردآلو راحتتر و سریعتر خارج شود. در انتها نیز باید شربت را از صافی رد کنید تا زلال و یکدست شود.
*شربت زردآلو طعم بینظیری دارد. این شربت برای گرما و خنک شدن در تابستان گزینه فوقالعادهای است.
*در زمان درست کردن شربت زردآلو نباید درب قابلمه را روی آن قرار دهید، این کار موجب کدر شدن رنگ شربت و سر رفتن شربت میشود.
*برای تست قوام شربت زردآلو میتوانید مقداری شربت را داخل یک ظرف بریزید. سپس صبر کنید تا شربت به طول کامل سرد شود. اگر غلظت شربت همانند عسل بود، یعنی شربت به غلظت مناسب رسیده و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.
*کم بودن میزان شکر شربت زردآلو موجب میشود تا زودتر خراب شود و کپک بزند. اگر قصد دارید شربت را برای مدت زمان بیشتری نگه دارید، مقدار بیشتری شکر به شربت اضافه نمایید.
منبع: مجله کوروش