طرز تهیه ماست موسیر در خانه
ماست موسیر یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین پیشغذاهاست. در اینجا با طرز تهیه ماست موسیر خانگی و همچنین خواص ماست موسیر آشنا میشوید.
به گزارش ایلنا، ماست موسیر یکی از چاشنیهایی است که طرفداران بسیاری دارد و از آن میتوان به عنوان پیش غذا استفاده کرد. ماست موسیر علاوه بر طعم فوقالعادهای که دارد مواد مغذی و فواید فراوانی برای سلامتی دارد که از جمله این مواد معدنی و مغذی میتوان به آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و فسفر اشاره کرد. از جمله خواص ماست موسیر برای سلامتی میتوان به مواردی از جمله از بین بردن علائم آلرژی، کاهش وزن، کاهش قند خون و سلامت قلب و عروق اشاره کرد. طبع موسیر گرم و خشک است و موسیر میتواند سردی ماست را از بین ببرد درنتیجه ترکیب ماست و موسیر در کنار هم طبع متعادلی را ایجاد میکند.
خواص ماست موسیر
ماست موسیر خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن ما دارد. ماست موسیر حاوی ویتامینهای A و C، فولات، کلسیم، منیزیم، فسفر و آنتی اکسیدانها است. ماست موسیر از دو جزء ماست و موسیر تشکیل شده است.
موسیر از خانواده سیر و پیاز است و خواص و فواید سیر را دارا است. دو خانواده از ترکیبات یعنی فلانوئیدها مانند کورستین و ترکیبات سولفور مانند آلیل پروپیل در سولفات خواص موسیر را تشکیل میدهند. از جمله خواص موسیر میتوان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. طبع موسیر گرم و خشک است و مصلح آن موادی مانند سرکه و سکنجبین هستند و گرمی آن را متعادل میکنند.
شیر نیز حاوی پروتئین، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامینهای B12 و B2 و کربوهیدرات است.
طبع موسیر گرم و خشک است و موسیر میتواند سردی ماست را از بین ببرد درنتیجه ترکیب ماست و موسیر در کنار هم طبع متعادلی را ایجاد میکند.
از جمله خواص ماست موسیر برای سلامت بدن میتوان به خواص موسیر برای سلامت استخوانها، بهبود هضم غذا، جوان سازی پوست، تقویت موها، پیشگیری از ابتلا به کلسترول خون، پیشگیری از سرطانهای گوارشی و مقاومت در برابر میکروبها اشاره کرد.
مضرات ماست موسیر
مصرف بیرویه ماست موسیر در برخی افراد ممکن است عوارض و مضراتی از خود نشان دهد. از جمله عوارض جانبی زیاده روی در خوردن ماست موسیر میتوان به مواردی مانند رفلاکس معده، سندروم روده تحریک پذیر، سردرد، سوزش سر دل و واکنشهای آلرژیک در افرادی که حساسیت دارند مانند بثورات پوستی، قرمزی، خارش چشم و آسم اشاره کرد.
طرز تهیه ماست موسیر خانگی
برای تهیه ماست موسیر به مواد زیر نیاز داریم:
-
سه چهارم قاشق چای خوری پودر موسیر
-
یک چهارم قاشق چای خوری نمک
-
یک دوم فنجان موسیر خشک
-
یک فنجان ماست کم چرب
-
یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
برای تهیه ماست موسیر در صورتی که از موسیر تازه استفاده میکنید، ابتدا باید موسیرها را کاملا تمیز کرده و بعد خرد کنید و به مدت یک ساعت درون آب سرد خیس کنید.
در این یک ساعت، چند بار آب آن را عوض کنید، چون موسیر تازه بسیار تند است.
حالا در صورتی که بخواهید از همان موسیر تازه برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید باید موسیرها را ساطوری کنید و داخل ماست چکیده بریزید.
ماست بهتر است ماست میش (گوسفند) باشد، چون کیفیت ماست موسیر تا حد زیادی به ماست بستگی دارد.
به ماست و موسیر یک شبانه روز فرصت دهید تا طعم آنها به خوبی باهم مخلوط شود و روز بعد، به میزان لازم نمک و فلفل داخل آن بریزید و خوب زیر و رو کنید.
اما اگر بخواهید از پودر موسیر برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید باید موسیرهای شستهشده را خشک و آسیاب کنید و حدود یک قاشق مرباخوری پودر موسیر خانگی را که خودتان تهیه کردید در یک لیوان ماست چکیده کم نمک ریخته و آن را درون ظرف شیشهای بریزید و هم بزنید و یک روز بیرون از یخچال قرار دهید.
بعد از یک روز، ظرف را داخل یخچال قرار داده و بعد از جند روز که ماست حسابی جا افتاد و طعمها ترکیب شدند، ماست و موسیر شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
به عنوان ادویه میتوانید به ماست موسیر کمی پونه و فلفل و یا کرفس کوهی اضافه کنید، اما بعضی افراد ترجیح میدهند بدون ادویه باشد که این مورد بسته به سلیقه شما دارد.
منبع: همشهری آنلاین