راهنمای خرید بهترین نوع عسل
عسل یکی از خوراکی های مفید وعده صبحانه است که در دو نوع موم دار و بدون موم موجود است. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که عسل موم دار بخریم یا بدون مو؟ کدام بهتر است؟
به گزارش ایلنا، در وعده صبحانه از خوردن کره با مربا خسته شده بود و قصد داشت عسل را جایگزین مربا کند. به مغازهای رفت تا عسل بخرد. اما در قفسه مورد نظر با تعداد زیادی از عسلهای موم دار و بدون موم با رنگهای تیره و روشن مواجه شد. شنیده بود که عسل تقلبی زیاد است. یک عسل با رنگ تیره و موم دار انتخاب کرد. به این گمان که هر عسلی که با موم عرضه شود و رنگ تیره تری داشته باشد بدون شک طبیعی خواهد بود. اما آیا واقعا این باور صحت دارد؟
رنگ و طعم ملاک سنجش عسل نیست
عسل براساس این که از یک یا چند گل تهیه شده باشد دارای انواع تک گل و چند گل است. عسل گل های مختلف رنگ و طعم متفاوتی دارند و رنگ آنها از سفید، کهربایی و حتی قهوهای و سیاه متغیر است. عسلهای روشن طعم ملایم و عسلهای تیره طعمی تندتر دارند و نمیتوان کیفیت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و مزه آن شناسایی کرد.
موم مصنوعی در عسل های زنبور ندیده
برای این که زنبور برای تهیه موم انرژی زیادی مصرف نکند موم را به شکل صنعتی (مصنوعی) نیز تولید میکنند و در کندو میگذارند. در اغلب عسلهای تقلبی زنبور ندیده از موم مصنوعی استفاده میشود. موم مصنوعی را با پارافین و ترکیبات مشابه تهیه کرده و آن را درون ظروف شیشهای گذاشته و روی آن عسل میریزند.
عسل مصنوعی در بازار
نه تنها موم بلکه عسل را هم به روش مصنوعی تولید می کنند. شکر، آب، کمی آبلیمو و اسانسهای شیمیایی تقلیدکننده طعم عسل را با هم مخلوط و حرارت می دهند. با مقادیری شربت قند، عسل را به غلظت مناسب می رسانند. با افزودن فروکتوز، شکرک زدن عسل را به تاخیر انداخته و با اضافه کردن شربت ذرت، امکان تشخیص آن از عسل واقعی را سخت تر می کنند.
موم را نجوید
گاهی توصیه می شود که جویدن موم موجب تقویت دستگاه گوارش و لثه ها می شود. اما باید بدانید داروها و سمومی که علیه بیماریهای زنبور استفاده می شود می تواند در لایه های موم رسوب کرده و با جویدن وارد بدن شود.
منبع:بیتوته