طرز تهیه پفک هندی؛ تنقلات پرطرفدار دنیا
پفک هندی به نسبت پفکهای آماده سالمتر است. شکل و رنگ متنوعی دارد و به همین علت بیشتر مردم دوستش دارند. در این مطلب طرز تهیه پفک هندی در خانه به ۳ روش ساده آموزش داده شده است.
به گزارش ایلنا، پفک هندی یکی از تنقلات پرطرفدار توی کل دنیاست. این نوع پفک به نسبت پفکهای آماده سالمتر است. شکل و رنگ متنوعی دارد و به همین علت بیشتر مردم دوستش دارند. این پفک برای مهمانیهای تولد، دورهمی، میان وعده و … در کنار چیپس ذرت یه ترکیب طلایی به شمار میرود. واقعا لحظه پف کردن و جلز و ولز پفک هندی توی روغن یکی از زیباترین صحنهها در آشپزی به حساب میآید. آیا تا به حال به این موضوع فکر کردید که خودتان از صفر تا صد این خوشمزه را آماده کنید؟
مواد لازم برای پفک هندی
آرد برنج ۳/۴ پیمانه
آب ۴ پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
جوش شیرین یک قاشق چایخوری
دانه زیره یک قاشق غذاخوری (اختیاری)
پودر فلفل سبز یک قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه پفک هندی (روش اول)
مرحله اول: تهیه مایع پفک
۱- آرد برنج و یک پیمانه آب سرد را در کاسه ای مخلوط کنید و خوب هم بزنید. مطمئن شوید آرد به خوبی حل شده و هیچ گلوله ای در آن وجود ندارد. سپس روی کاسه را پوشانده و به مدت ۴۵ دقیقه به آن استراحت دهید.
۲- بعد از این زمان ۳ پیمانه آب را داخل یک قابلمه بزرگ (ترجیحا تفلون) بریزید. هنگامی که آب جوش آمد زیره و نمک را اضافه کنید.
۳- مخلوط آرد برنج و آب را از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود. سپس آن را کم کم داخل قابلمه آب جوش بریزید. مرتب با ویسک هم بزنید تا آرد گلوله نشود. زیرا در این صورت کیفیت پفک هندی پایین میآید.
۴- شعله را کم کرده و زمان بدهید تا آرد به خوبی پخته شود. این محلول باید تا جایی بجوشد که غلظتش مقدار کمی از فرنی بیشتر باشد. تقریبا ۱۵ دقیقه زمان کافی است.
۵- وقتی ماده پفک هندی به غلظت مناسب رسید جوش شیرین و پودر فلفل را نیز اضافه کنید. مایع را به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. سپس شعله را خاموش کنید.
مرحله دوم: شکل دادن به پفک
۱- در این مرحله مایع را به چند قسمت تقسیم کرده و رنگهای خوراکی دلخواه به هر قسمت اضافه کنید. البته این موضوع اختیاری است.
۲- یک سفره یا سینی تمیز آماده کنید. هنگامی که مایع کمی خنک شد آن را در قیف بریزید. در انتهای قیف یک سوراخ کوچک ایجاد کنید. سپس پفک را به شکلهای مختلف پایپ کنید. میتوانید به شکل چرخ، حروف انگلیسی، شکلهای نامنظم، مربعهای مشبک و … پایپ کنید. حتی میتوانید با یک قاشق مقدار کمی از مایع برداشته و به شکل سکه ای روی سطح موردنظر پهن کنید.
۳- مهم نیست پفک را به چه شکل طراحی میکنید. فقط باید ضخامت طرح کم باشد تا مغز آن نیز خشک شود. حدود ۵ روز پفک ها را در مجاورت هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند. بعد از آن پفکهای هندی را در ظرفی دربسته نگهداری کرده و هر زمان که خواستید در روغن سرخ کنید.
روش دوم پخت پفک هندی خانگی
برای درست کردن پفک با این روش به مواد زیر احتیاج دارید:
برنج محلی ۱ و ۱/۴ پیمانه
آب ۴ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
جوش شیرین ۱ قاشق مرباخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز به میزان لازم
رنگ خوراکی به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه پفک هندی
۱- برای درست کردن پفک هندی با این روش باید از ۲۴ ساعت قبل برنج را خیس کنید. بعد از این زمان برنج را در صافی بریزید تا آبش کامل کشیده شود. سپس با دو پیمانه آب در مخلوط کن بریزید و کامل میکس کنید. محلول به دست آمده را از صافی رد کنید تا هیچ دانه درشتی در آن نباشد. محلول نهایی شما شبیه به دوغ یا شیر است.
۲- دو لیوان آب باقی مانده را نیز به محلول آب برنج اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. حدود ۱۰ دقیقه مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. وقتی به غلظتی شبیه به فرنی (یا کمی بیشتر) رسید بکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و فلفل قرمز را اضافه کنید. خوب هم بزنید و زمانی که مطمئن شدید تمام مواد به خوبی مخلوط شدهاند شعله را خاموش کنید.
۳- مانند روش قبلی در صورت تمایل رنگهای خوراکی دلخواه را به مایع اضافه کنید. وقتی کمی خنک شد مایع پفک هندی را داخل قیف ریخته و به شکل های دلخواه پایپ کنید. از یک قاشق هم میتوانید استفاده کنید. باز هم چند روز صبر کنید تا پفکها کامل خشک شوند، سپس در روغن سرخ و میل کنید.
استفاده از پفک هندی آماده (روش سوم)
این روش آسانترین دستور پخت پفک هندی است. کافی است به لوازم قنادی مراجعه و ماده خشک آن را خریداری کنید. سپس یک ماهی تابه کوچک با روغن زیاد روی حرارت ملایم قرار دهید. دستتان را روی تابه بگیرید. اگر گرمای روغن را حس کردید، یعنی به دمای نرمال رسیده است.
پفکها را داخل روغن ریخته و هم بزنید تا پف کنند و سرخ شوند. اگر اندازه پفک بزرگ است میتوانید آنها را یکییکی سرخ کنید. پفک باید در روغن غوطهور باشد، وگرنه خوب پف نمیکند.
نکات کلیدی در تهیه پفک هندی
– به جای رنگهای خوراکی میتوانید از رنگهای طبیعی همچون زعفران، آب لبو یا آب اسفناج استفاده کنید.
– در روش دوم اگر احساس کردید مایع پفک بهخوبی نپخته و هنوز بوی خامی میدهد میتوانید نصف پیمانه آب داغ اضافه کنید.
– در روش دوم تهیه پفک هندی، صاف کردن محلول آب و برنج خیلی مهم است. آن را فراموش نکنید.
– پفکها باید به خوبی خشک شوند تا هنگام سرخ شدن پف کنند.
– پفکهای هندی آماده را میتوان در نمک داغ حرارت داد تا پف کنند. این روش نسبت به سرخ کردن در روغن سالمتر است. البته باید مدام آنها را هم بزنید تا نسوزند.
منبع:همشهری آنلاین