خبرگزاری کار ایران

فوت و فن‌های درست کردن سس سفید لازانیا

فوت و فن‌های درست کردن سس سفید لازانیا
کد خبر : ۱۲۰۰۶۰۸

سس بشامل یا سس سفید یکی از سس‌های پرکاربرد و پرمصرف است که به راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید. از این سس در تهیه لازانیا، پاستا، انواع ماهی و مرغ استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه سس بشامل با همه فوت و فن‌های درست کردن آن آورده شده است.

به گزارش ایلنا، به گزارش ایلنا، سس بشامل نوعی سس فرانسوی سفید رنگ است که از آرد، کره و شیر تهیه می‌شود. آماده‌سازی آن بسیار راحت است و تنها ظرف مدت ۱۰ دقیقه آماده می‌شود. سس بشامل یک جایگزین عالی برای سس‌های خامه‌ای با چربی بالاست. به این ترتیب، از میزان کالری سس کاسته شده و آن را به اصلاح رژیمی‌تر می‌کند. از سس بشامل حتی به عنوان جایگزین سس قارچ در غذاهایی مانند: استیک مرغ، استیک گوشت و حتی سیب زمینی سرخ‌کرده استفاده می‌شود. سس بشامل به سس لازانیا هم شناخته می‌شود که دلیل این نام‌گذاری، کاربرد آن در تهیه لازانیاست. در تهیه سس لازانیا نکات‌ریزی وجود دارد که باعث می‌شود کیفیت و مزه غذا بهتر شود. پس در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه سس لازانیا و نکات لازم برای خوشمزه‌تر شدن این سس آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سس لازانیا

آرد سه قاشق غذاخوری

کره پاستوریزه سه قاشق غذاخوری

شیر کم‌چرب دو پیمانه

نمک به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

جوز هندی (در صورت تمایل) به مقدار لازم (بسیار کم)

پیاز کوچک رنده شده (در صورت تمایل) یک عدد

فوت و فن‌های درست کردن سس سفید لازانیا

طرز تهیه سس لازانیا

► مرحله اول

برای شروع مراحل تهیه سس لازانیا، ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با اندازه ریز رنده کنید. داخل یک قابلمه ابتدا کره را ریخته و با حرارت شعله پیازها را تفت دهید. به محض این که پیاز شروع به نرم شدن کرد، آرد را به آن اضافه کنید. حدود یک دقیقه مواد را با هم تفت دهید. آرد را با مواد آن را خوب هم بزنید تا گلوله‌های آرد داخل سس باقی نماند. البته اگر هم گلوله‌های زیادی در سس باقی ماندند، می‌توانید آن را از صافی رد کنید. بعد از مدت یک دقیقه که خوب آرد را با مودتان هم زدید، شیر را به قابلمه اضافه کنید.

► مرحله دوم

صبر کنید تا مواد حدود هفت تا هشت دقیقه در حرارت کم جوش بخورند و غلیظ شوند. در آخر نمک، فلفل، جوز هندی را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و کمی از آن بچشید تا نسبت به مقدار نمک، فلفل و جوز هندی مطمئن شوید. بعد از آن که مواد با حرارت شعله خوب ترکیب شدند، زیر شعله را خاموش کنید. برای طعم‌دهی بهتر به این سس می‌توانید در آخر هنگامی که شعله را خاموش می‌کنید، دو قاشق خامه هم اضافه کنید. در صورت اضافه کردن خامه، نیاز است تا باز هم مواد را هم بزنید.

فوت و فن‌های درست کردن سس سفید لازانیا

فوت و فن‌های طرز تهیه سس لازانیا

۱- در طرز تهیه سس لازانیا، توجه به غلظت سس بسیار اهمیت دارد. بنابراین، سعی کنید سس را رقیق یا بیش از حد غلیظ و سفت درست نکنید.

۲- اگر با طعم پیاز در غذا مشکل دارید، می‌توانید آن را حذف کنید. البته در دستور تهیه سس بشامل از پوره پیاز استفاده می‌شود که می‌توانید به عنوان جایگزین پیاز به موادتان اضافه کنید.

۳- نکته مهم در طرز تهیه سس لازانیا این است که حتما از شیر سرد استفاده کنید. اضافه کردن شیر گرم به آرد، سس را خراب می‌کند.

۴- به غیر از نمک و فلفل می‌توانید از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های بیشتری برای تهیه این سس استفاده کنید. این بستگی به ذائقه شما دارد.

۵- به جای کره می‌توانید از روغن استفاده کنید. البته کره طعم سس لازانیا را بهتر خواهد کرد.

۶- اگر با این سس قصد دارید لازانیا درست کنید، حتماً سعی کنید همزمان با آماده شدن سس، ورقه‌های لازانیا را هم آماده کنید. سرد شدن سس بشامل آن را غلیظ‌تر کرده و استفاده از آن را سخت‌تر می‌کند.

۷- سس بشامل را می‌توان همراه قارچ هم تهیه کرد و جایگزین بسیار خوبی به جای خامه برای سس قارچ است. در صورت استفاده از این سس، خامه از دستور حذف می‌شود. برای تهیه سس بشامل با قارچ ابتدا قارچ‌ها را بشویید و به صورت ورقه‌ای خرد کنید. آن‌ها را داخل قابلمه بریزید و بدون این که روغنی به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا قارچ آب انداخته و روی حرارت تبخیر شود. باقی مراحل را مثل سس بشامل معمولی ادامه دهید. برای تهیه این سس می‌توانید از ادویه‌هایی مثل پودر سیر و آویشن هم استفاده کنید.

► سس بشامل با قارچ را می‌توانید با غذاهای فست‌فودی و سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید.

منبع: کتاب کاله

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز