پیتزایی سالم و مفید با دستور طب سنتی
پیتزا به روش طب سنتی می تواند علاوه بر اینکه سلامتی شما را به خطر نیاندازه در برخی مسائل فوایدی همچون فعال شدن مغز، استحکام استخوان ها و غیره داشته باشد.
به گزارش ایلنا، پیتزا یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای دنیا است که در سال های اخیر در کشور ما نیز طرفداران پروپا قرصی پیدا کرده است. خوردن پیتزا همانند بسیاری ز غذاهای فست فودی مانند مرغ سوخاری ، انواع ساندویج ها ، فلافل و سمبوسه، دلچسب و لذیذ می باشد اما برخی از مواد تشکیل دهنده پیتزا برای سلامتی بدن مضر است چرا که متاسفانه در اغذیه فروشی های مختلف برای سود بیشتر از نامرغوب و ناسالم ترین مواد در تهیه پیتزا می کنند. به هر حال اگر پیتزا با مواد غذایی مناسبی تهیه شود و در مصرف آن زیاده روی نشود، نه تنها مفید اسـت بلکه با عده ای از بیماری ها نیز مقابله می کند. در این بخش شما را با تهیه نوعی پیتزا آشنا می کنیم که برای سلامتی مفید می باشد.
پیتزای سنتی بهترین پیتزا از نظر طب قدیم
همانطور که گفتیم اگر در تهیه پیتزا از مواد ناسالم مانند سوسیس و کالباس استفاده نماییم ، این غذا به عنوان یک غذای ناسالم شناخته می شود. همچنین پیتزا به دلیل داشتن پنیر ، نمی تواند یک وعده غذایی سالم محسوب شود! اما چرا؟
"پنیر پیتزا" در مجاورت حرارت، نوعی ماده سمی تولید می کند که مصرف آن برای سلامتی انسان و سیستم گوارش مضر است و مصرف زیاد آن فرد را به بیماری ها و عوارض گوناگون مبتلا می کند. با توجه به اینکه پیتزا در بین کودکان و نوجوانان طرفداران زیادی دارد، می توان این غذای خوشمزه را در منزل و با سالمترین نوع مواد غذایی تهیه نمود و در تهیه آن به جای پنیر پیتزا از ماده غذایی دیگری استفاده کرد. این پیتزای خوشمزه را طبق دستور زیر تهیه کرده و با کودکان خود نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه پیتزای سنتی
بادمجان متوسط :3 عدد
هویج پخته و خرد شده :نصف لیوان
گوجه فرنگی :4 عدد
کلم برگ سفید خام خرد شده :نصف لیوان
لوبیا سبز پخته و خرد شده :یک لیوان سرخالی
فلفل دلمه ای متوسط :1 عدد
پیاز :1عدد
آب غوره یا آب لیموی تازه :3 قاشق غذاخوری
روغن کنجد یا روغن زیتون :8 تا 9 قاشق غذا خوری
ادویه ، زردچوبه و دارچین :هر یک نصف قاشق چایخوری
پنیر لیقوان رنده شده :100 گرم
خمیر نان سنگک :1 عدد
طرز تهیه پیتزای سنتی
تهیه سس گوجه فرنگی
برای تهیه سس گوجه فرنگی ابتدا گوجه ها را رنده کرده و در ظرفی بریزید و ظرف را روی حرارت بگذارید.
هنگام پخت گوجه به آن نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه خورشتی، دارچین و پودر آویشن شیرازی بیافزایید.
در آخر پخت گوجه به آن 2 قاشق غذاخوری آبغوره یا آب لیموترش تازه را اضافه کنید و درب ظرف را بردارید تا مخلوط غلیظ شود.
تهیه مواد پیتزا
مرحله اول
بر ای تهیه مواد پیتزا ابتدا بادمجان ها را کبابی کرده و پوست بکنید و ساطوری کنید.
بادمجان ها را به مدت 15 دقیقه با 2 قاشق غذا خوری سس گوجه فرنگی و نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری روغن بپزید تا کاملا له شوند.
مرحله دوم:
گل کلم، هویج، لوبیا سبز و کدو سبز را بخارپز کنید و ریز خرد کنید.
مرحله سوم:
کلم برگ سفید خام را خرد کرده وبا آب و فلفل دلمه ای خرد شده بپزید و هنگام پخت به آن نمک ، فلفل ، 2 قاشق غذاخوری روغن ، 1 قاشق چایخوری پودر آویشن شیرازی بیافزایید و اجازه دهید مخلوط بپزد تا آب آن کشیده شود.
مرحله چهارم رنده کردن پنیر:
پنیر لیقوان رنده کنید.
مرحله پنجم:
روی یک سینی چرب شده خمیر نان سنگک را پهن کنیدبه طوری که قطر خمیر زیاد نباشد.
روی خمیر سس گوجه فرنگی را به طور یکنواخت پخش کنید.
بعدروی خمیر مخلوط بادمجان را بریزید و در سرتاسر خمیر پخش کنید.
سپس روی مخلوط بادمجان ، گل کلم، کدو سبز، لوبیا سبز و هویج را بریزید.
در آخر روی همه مواد مخلوط کلم برگ سفید و پیاز و فلفل دلمه ای را ریخته و روی آن کمی پودر آویشن بپاشید.
مرحله پخت پیتزا:
اجازه دهید پیتزا در فربه مدت 15 دقیقه با دمای متوسط بپزد.
سینی را از فر بیرون آورید وروی آن پنیر لیقوان رنده شده بریزید و سپس بگذارید 5 دقیقه درون فر بماند.
پیتزای شما آماده است ، شما می توانید پس از سرد شدن آن را میل نمایید.
پس از مصرف پیتزا میوه و سبزی بخورید
برای کاهش مضرات پیتزا برای سلامتی ، بهتر است پس از خوردن پیتزا ، میوه و سبزیجات مصرف نمایید زیرا میوه و سبزیجات به دلیل داشتن ویتامین C می توانند اثر مخرب ترکیب سرطانزای نیتروزآمین را که حاصل ترکیب نیترات سوسیس و کالباس با اسیدآمینه بدن است، را در دستگاه گوارش کاهش دهد.
بنابراین توصیه می شود پس از صرف پیتزا یا فرآورده های گوشتی سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، سالاد کاهو یا کلم با چاشنی آبلیمو یا آبغوره، گوجه فرنگی تازه، زیتون سبز یا سیاه، ذرت و نخودفرنگی یا انواع میوه ها بخصوص مرکبات و در صورت عدم دسترسی به میوه و سبزی از آبلیموی تازه یا چای استفاده کنید تا سموم از بدن شما از طریق ادرار دفع شود.
فواید پیتزای سبزیجات
مقابله با سرطان
پیتزا ترکیبی مفید به نام لیکوپن دارد که یک آنتی اکسیدان قوی برای مقابله با برخی سرطان ها و جلوگیری از بیماری های قلبی است که در سس گوجه فرنگی وجود دارد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
سس گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C اسـت و قادر اسـت سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
ترکیبات مغذی
این نوع پیتزا به علت نداشتن پنیر پیتزا و سوسیس و کالباس و تهیه آن با خمیر نان سنگک که سبوس دار است، برای سلامتی مفید است. غلات کامل باعث سیری زودهنگام میشود و بـه کاهش خطر سکته مغزی و دیابت کمک میکند و همچنین سبزیجات با داشتن مواد مغذی و ویتامین ها برای سلامتی مفید هستند.
فعال شدن مغز
اگر در تهیه پیتزا از ترکیبات مفید استفاده کنید برای مغزتان مفید اسـت. استفاده از سبزیجات در تهیه پیتزا به دلیل داشتن ویتامین K باعث بـه تأخیر افتادن روند زوال قدرت ذهنی در افراد سالمند می شوند. همچنین برخی سبزیجات ترشح سروتونین را تحریک می کنند و در افراد حس بهتری ایجاد می کنند.
استحکام استخوان ها
در پنیر استفاده شده در پیتزا، کلسیم وجود دارد. کلسیم در ساخت و حفظ استخوان های سالم، منقبض شدن عضلات بدن نقش مهمی دارد.
منبع: غذالند