خواص شگفتانگیز فرنی عسل
فرنی از خوراکیهای محبوب و مناسب برای فصول سرد است و خواص بیشماری دارد. در این مطلب علاوه بر آموزش طرز تهیه فرنی عسل، خواص شگفتانگیز این پودینگ خوشمزه و پرطرفدار هم آمده است.
به گزارش ایلنا، فرنی از پودینگهای سنتی متعلق به ایران به شمار میآید که به وسیله آرد برنج، شکر و یا عسل، شیر، گلاب و مقداری هل در روزهای مناسبتی تهیه میشود. این خوراکی را میتوان از دسرهای خوشمزه و مقوی برای افراد روزهدار و مریض به شمار آورد که انرژی خود را از دست دادهاند و میل به مصرف غذاهای سنگین ندارند. همچنین فرنی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در ایران شناخته شده است که در ادامه به آموزش آن پرداختهایم.
مواد مورد نیاز
۴ پیمانه شیر
۶ قاشق غذاخوری آرد برنج
۲ قاشق غذاخوری عسل
یک قاشق چایخوری گلاب
طرز تهیه فرنی عسل
۱- برای تهیه این خوراکی خوشمزه بایستی در ابتدا آرد برنج را الک کرده و به داخل یک پیمانه شیر بریزید و با یکدیگر هم بزنید.
۲- حالا شیر و آرد را در طی ۴۵ دقیقه کنار بگذارید تا به اندازه کافی به همراه شیر خیس بخورد.
۳- حالا در قابلمه دیگر عسل و باقی مانده شیر را با یکدیگر ترکیب و گرم کنید.
۴- در همان حین که مواد شروع به جوشیدن میکنند، بایستی مخلوط شیر و آرد برنج را هم بدان اضافه کرده و وسیله قاشق همواره هم بزنید، تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
۵- در این مرحله از طرز تهیه بایستی گلاب را اضافه کرده و مواد را تا زمانی که شیر به غلظت مورد دلخواه برسد، با یکدیگر هم بزنید.
۶- حالا حرارت را کم کرده و اجازه دهید که فرنی چیزی در حدود ۲۰ دقیقه به خوبی پخته شود و هرازگاهی میتوانید در این بین آن را هم بزنید.
۷- به وسیله یک قاشق کناره و ته ظرف را به خوبی خراش دهید تا فرنی گلولهگلوله نشود.
۸- در نهایت این امر نیز شعله را خاموش کرده و اجازه دهید که فرنی به خوبی خنک شود.
۹- شما میتوانید این خوراکی خوشمزه را با توجه به میل شخصی سرد و گرم میل کنید.
خواص آرد برنج
آرد برنج را میتوان از مواد اصلی در تهیه فرنی به شما آورد که با خرد کردن دانههای برنج را به صورت پودر تهیه میشود. همچنین تمامی آردهای برنج به یک روش تهیه نشدهاند و در صورت تفاوت میتواند تأثیرات مختلفی برای سلامتی بدن قائل شوند.
فیبر
آرد برنج غنی از فیبر است که میتواند برای بسیاری از رژیمهای غذایی از جمله طرز تهیه فرنی با عسل استفاده شود. به علت داشتن مقادیر بالای فیبر میتواند در نهایت کلسترول را کاهش داده و سطح قند خون بدن را بهبود بخشد که در نهایت در هضم غذا تاثیر بسزایی قائل میشود. همچنین جایگزینی آرد گندم با آرد برنج میتواند به کاهش وزن، درمان بیماریهای دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و روده بزرگ منجر شود.
بدون گلوتن
همچنین قابل ذکر است که این نوع آرد فاقد گلوتن است. از این رو برای افرادی که توانایی تحمل آن را ندارند از جمله کسانی که از بیماری سلیاک رنج میبرند، گزینه مناسبی به شمار میآید. قابل به ذکر است که بیماری سلیاک از دیگر اختلالات گوارشی به شمار میآید که به محض ورود گلوتن، سیستم ایمنی بدن را با اختلالاتی مواجه میکند.
مقادیر بالای کولین
کولین از دیگر مواد مغذی برای انسان و حیوانات به شمار میآید، که در نهایت به انتقال کلسترول و تری گلیسیرید از کبد به دیگر نقاط مورد نیاز بدن منجر میشود. از این رو بهتر میتواند تاثیر بسزایی در بهبود سلامتی کبد قائل شود.
آشنایی با فواید عسل
عسل نیز میتواند بسیاری از مزایای سلامتی را برای افراد به وجود آورد. به طور کلی عسل خام که به طور مستقیم از کندوی زنبور به دست میآید و دارای گردههایی است، علاوه بر موم غنی از آنتی اکسیدانهای فراوان است. در ادامه با دیگر فواید عسل آشنا خواهید شد.
درمان اسهال
طبق مطالعات انجام شده در رابطه با عسل این چنین مشخص شد که مصرف آن میتواند در طی زمان به بهبود عارضه اسهال منجر شود. همچنین این خوراکی سبب بالا رفتن مصرف پتاسیم و آب میشود که این امر هنگام اسهال برای فرد بسیار مناسب است.
غنی از آنتی اکسیدان
عسل مورد نیاز در طرز تهیه فرنی عسل حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان است؛ این نوع آنتی اکسیدان دارای اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی به مانند فلاونوئیدها است. به طور کلی آنتی اکسیدان به کاهش خطر بروز حملات قلبی، سکتههای مغزی و برخی از انواع سرطانها منجر میشود. همچنین در برخی از مواقع نیز با بهبود سلامتی چشم ارتباط مستقیمی دارد.
کاهش فشار خون
فشار خون نیز از دیگر شرایط بسیار خطرناک برای بروز بیماریهای قلبی به شمار میآید. از این رو از عسل در از بین بردن این شرایط، تاثیر موثر قائل میشود، چرا که این ماده دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در نهایت به کاهش فشارخون میپردازد.
بهبود کلسترول
همان طور که میدانید سطوح بالا کلسترول از عوامل خطرناک برای ایجاد بیماریهای قلبی به شمار میآید. طبق مطالعات انجام شده این چنین مشخص شد که عسل میتواند سطح کلسترول بدن را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. عسل کلسترول بد را کاهش داده و میتواند سطح کلسترول خوب را هم تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
کم شدن تری گلیسیرید
بالا رفتن مقادیر تریگلیسیرید خون از دیگر عوامل خطرزا برای عمل کرده قلب به شمار میآید. همچنین این شرایط در مواجهه با انسولین دیابت نوع ۲ نیز ارتباط مستقیمی دارد. قابل به ذکر است که سطوح گلیسیرید در رژیم غذایی دارای قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده تا حد قابل توجهی بالا میرود. طی مطالعات انجام شده این چنین، مشخص شد که مصرف منظم عسل میتواند سطوح گلیسیرید را کاهش داده به خصوص هنگامی که در ازای قند مصرف میشود.
فواید گلاب
گلاب نیز از دیگر مواد مورد نیاز مهم در طرز تهیه فرنی عسل به شمار میآید و در طی هزاران سال از این مایع استفاده شده است. همان طور که میدانید از گلاب در محصولات زیبایی، غذایی و آشامیدنی استفاده میکنند که دارای تاثیرات موثری برای سلامتی بدن میباشد.
درمان گلو درد
بسیاری از پزشکان برای درمان گلودرد آنتی بیوتیک تجویز میکند اما در گذشته نه چندان دور برای بهبود این عارضه از گلاب استفاده میکردند.
پیشگیری از عفونت
همچنین گلاب از خواص ضد عفونی بسیار قدرتمند برخوردار است؛ از این رو در درمان و پیشگیری از بروز عفونت تاثیر موثری قائل میشود. گلاب در انواع درمانهای طبیعی و دارویی گنجانده شده است. برخی از افراد از آن به عنوان قطرههای چشمی برای از بین بردن التهاب ملتحمه استفاده میکند، چرا که خواص ضد عفونی و ضد درد آن ثابت شده است.
غنی از آنتی اکسیدان
به طور کلی گلبرگهای گل رز و روغن آن دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان قوی است که میتواند برای مراقبت از سلولهای آسیب دیده موثر به شمار آید.
افزایش خلق و خوی مثبت
همچنین گلاب خواص ضد افسردگی و اضطراب قوی دارد. عصاره گلبرگهای گل رز توانایی تقویت سیستم عصبی مرکزی را دارد. این تاثیر میتواند از بروز افسردگی و اضطراب تا حد قابل توجهی پیشگیری کند.
درمان سردرد
گلاب نیز از از رایحههای بسیار موثر برای درمان و تسکین درد سر به شمار میآید.
مزایای مصرف شیر
همانطور که میدانید شیر از تأثیرات بسیار موثری برای سلامتی بدن غنی است که در نهایت بسیاری از جهات سلامتی را در بر میگیرد.
تراکم استخوانها
شیر منبع غنی از کلسیم به شمار میآید که با دارا بودن ویتامین دی به تراکم استخوانها منجر میشود. همچنین کلسیم از دیگر مواد معدنی بسیار ضروری برای تراکم استخوان و دندانها، حرکت عضلات و سیگنالهای عصبی به شمار میآید. بسیاری از پزشکان توصیه بر آن دارند که برای جلوگیری و درمان پوکی استخوان و شکستگی آن خوراکیهای دارای منابع غنی از کلسیم را در برنامه غذایی خود جای دهید.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی
همچنین شیر از منابع غنی از پتاسیم به شمار میآید که میتواند به از بین بردن انسدادهای رگهای خونی و کاهش فشار خون منجر شود. دریافت پتاسیم علاوه بر کاهش مصرف سدیم، میتواند به پایین آمدن سطوح فشار خون و از بین بردن ریسک ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی منجر شود.
درمان سرطان
و در آخر شیر از دیگر مواد مورد نیاز در طرز تهیه فرنی عسل به شمار میآید که علاوه بر دارا بودن از مقادیر بالای کلسیم و ویتامین دی به پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک موثر قائم میشود. کلسیم میتواند از پوششهای روده مراقبت کرده و خطر سرطان روده بزرگ و راست روده را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
تقویت عضلات
مصرف شیر گاو نیز به رشد عضلات منجر شود. گفتنی میباشد که شیر گاو دارای مقادیر بالایی از پروتئین با کیفیت است که تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن را شامل میشود. از این رو منبع غنی انرژی به شمار میآید و برای عضله سازی خوراکی مناسب است.
منبع: آرگا