خبرگزاری کار ایران

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم:

اوج پیک ششم بیش از دو هفته خواهد بود/ فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد

اوج پیک ششم بیش از دو هفته خواهد بود/ فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد
کد خبر : ۱۱۸۹۳۱۹

دکتر شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم درباره چشم انداز موج ششم کرونا در ایران می گوید: احتمال بیماری زایی در ویروس اومیکرون کمتر است و مساله واکسیناسیون هم هست و این موارد در مجموع میزان بیماران بستری و مرگ و میر در اومیکرون را نسبت به دلتا کمتر می کند ولی باید بدانید که تعداد ویروس در دستگاه تنفس فوقانی یک فرد بیمار ۷۰ برابر دلتا است یعنی احتمال انتقال بیماری با درصد بالایی است این عدد کم نیست و باید بدانید که تعداد کسانی که در فاصله زمانی کوتاهی مبتلا و بیمار خواهند شد کم نیست. وقتی این تعداد زیاد شود میزان بستری ها نیز بالا می رود. از این رو فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد و وقوع این اتفاقات دور از ذهن نیست.

دکتر شروین شکوهی: آنچه امروز در آمریکا رخ می‌دهد به احتمال زیاد آینده ماست/

 
متن گفت وگوی شفقنا با شکوهی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را می خوانید:

_با توجه به گسترش اومیکرون در شهرهای مختلف کشور فکر می کنید تفاوت های این سویه با سویه های قبلی چیست؟ و چگونه می توان از گسترش آن جلوگیری کرد؟

چرا فکر می کنید اومیکرون با بقیه سویه ها فرق می کند؟! مرگ و میر کمتر است ولی به این معنی نیست که مردم با این بیماری نمی میرند! مرگ و میر در اومیکرون درصد قابل توجهی کمتر است ولی همین موضوع بازیچه مردم قرار گرفته است و گفته می شود این بیماری یک سرما خوردگی معمولی است و مبتلا می شویم و بهبود پیدا می کنیم! ولی اصلا از این خبر ها نیست. کووید از هر نوعی که باشد یک سری مرگ و میر بر اثر خود بیماری دارد و یک سری از مرگ و میر ها بر اثر عوارض کووید اتفاق می افتند. در میان اطرافیانتان بسیاری را درگیر با عوارض کووید دیده اید. از عوارض معمولی تا عارضه های قلبی و متاسفانه کسی در این مورد چیز زیادی نمی داند. اینکه به این بیماری مبتلا می شویم و این تنها یک نوع سرماخوردگی است متاسفانه به شکل شایعی در جامعه پخش شده و همه این را می گویند. از مردم می پرسیم چرا ماسک نمی زنید که می گویند من سه دوز واکسن زده ام. متاسفانه این مصیبتی است که این روزه وجود دارد و هم شما و هم ما در رادیو و تلویزیون و خبرگزاری ها حرف می زنیم و مرتبا هشدار می دهیم ولی برخی نه ماسک می زنند و نه رعایت می کنند. یک خانواده به من مراجعه کردند و گفتند که در مجلس عروسی مبتلا شده ایم! به آنها گفتم چرا به مهمانی رفته بودید؟ گفتند چون عروسی دخترمان بود! فقط در یک مجلس عروسی تعداد بالایی مبتلا شدند. وزیر آموزش و پرورش مدتی پیش گفتند که همکاران باید واکسن بزنند و کارت داشته باشند و سر کلاس درس حاضر شوند. درصورتی که همه می دانند ما وارد پیک بیماری شده ایم. از چند روز پیش کلاس های دانشگاه ها حضوری شد. معلوم است که چه خبر است! پس این کار ها چیست؟ از مدت ها پیش معلوم بود که چنین اتفاقی در راه است و این اتفاق اول ماجرا است.

_ آیا پیک ششم نیز مثل پیک پنجم طولانی خواهد بود؟

این مساله به چند چیز بستگی دارد؛ اول اینکه رفتار ویروس سر جای خودش است که ما هم چیزی درباره رفتار ویروس نمی دانیم. رفتار ویروس در دنیا به این صورت است که کشور های آفریقایی که ابتدا به این سویه مبتلا شدند امروز در سیر نزولی هستند ولی بیماری در کشورهای اروپایی و آمریکایی همچنان بالا است و می تازد. بنابراین رفتار ویروس بسیار مهم است که ما اطلاعات چندانی در مورد آن نداریم. قسمت مهمتر ماجرا رفتار مردم و مسئولین است. یعنی وقتی می خواهید یک پیک را جمع و جور کنید مسئولین باید اجتماعات را ببندند و مردم باید با مسئولین همکاری کنند. امروز هیچ نشانه ای از محدودیت هایی که باید توسط مسئولین اعمال شود دیده نمی شود! از این رو مدت زمان پیک و اینکه چقدر مبتلا و چقدر مرگ و میر داشته باشد و خسارات های پیک ششم به این موارد بستگی دارد. به نظر می رسد باز هم سیستم بهداشت و درمان تحت فشار قرار می گیرد، بسیاری از مردم مبتلا می شوند تا ویروس خود خسته شود و باز پیک پایین بیاید، این اتفاقی بود که در همه پیک ها رخ داد. در پیک های قبلی هم رستوران ها باز بود و مجالس سر جایشان بود و همه به سفر می رفتند و در هر تعطیلی جاده ها بسته می شد. اما اگر آن اتفاقات باز هم رخ بدهد علاوه بر اینکه جان و سلامتی مردم بسیار مهم است و ما هم در خط مقدم این ماجرا همه تلاشمان را خواهیم کرد اما مملکت خسته تر و نحیف تر می شود و با این فشار ها اثر این اتفاق هر بار بدتر از بار دیگر خواهد بود.

_ چرا باید تعداد بیماران بالا برود سپس محدودیت ها اعمال شوند؟

محدودیت ها نیز همه نصفه و نیمه است و اگر محدودیتی وجود دارد باید ضمانت اجرایی نیز داشته باشد. مثلا برای بستن رستوران ها ضمانت اجرایی در دست اماکن است ولی زور نهاد اجرایی به اعمال محدودیت ها نمی رسد. مشکلات اقتصادی نیز وجود دارند که در همه جای دنیا مطرح بود و در کشور ما هم بیشتر است. باید تمهیداتی اتخاذ کنند و بین بد و بدتر مورد بد را انتخاب کنند و کاری کنند تا کمترین ضرر و کمترین عارضه متوجه مردم و کشور و سیستم درمانی و پزشکی شود. تصمیم گیران باید این هنر را داشته باشند که بین گزینه های موجود انتخاباتی داشته باشند و کاری کنند تا کمترین مشکلات را داشته باشیم و همین هنر مسئولین است.

_ اوج پیک چه زمانی خواهد بود؟

اوج پیک عددی است که به اوج می رسد و بعد به خطی تبدیل می شود این زمان بیش از دو هفته خواهد بود مهم است که آن خط چقدر بالا بماند و امتداد داشته باشد. در پیک پنجم این زمان بسیار زیاد بود. این تایم به رفتار ویروس و رفتار مسئولین و مردم بستگی دارد. امروز در مورد رفتار ویروس الگویی از آمریکا مقابل چشم ما است. آنچه امروز در آمریکا رخ می دهد به احتمال زیاد آینده من و شما است.

_ عده ای می گویند پس از تزریق دوز سوم واکسن هم به کرونا مبتلا شده اند و این احتمال را می دهند که در صورت ابتلا بیماری در آنها بروز و ظهور خفیفی داشته باشد آیا این پیش بینی صحیح است؟

کسانی که واکسن زده اند و سه دوز در آنها کامل است به هر حال به شکل شدیدی به بیماری مبتلا نمی شوند و مرگ و میر در آنها زیاد نخواهد بود. این نکته سر جای خود درست است ولی اگر بگوییم که ۵۰ تا ۶۰ درصد احتمال مرگ در این بیماران کمتر است باز به این معنا خواهد بود که اگر قبلا یک نفر از هر صد نفر فوت می کرد امروز از هر دویست نفر یک نفر فوت خواهد کرد. عدد پایین آمده است ولی باز هم مرگ و میر وجود خواهد داشت. احتمال بیماری زایی در این ویروس کمتر است و مساله واکسیناسیون هم هست و این موارد در مجموع میزان بیماران بستری و مرگ و میر در اومیکرون را نسبت به دلتا کمتر می کند ولی باید بدانید که تعداد ویروس در دستگاه تنفس فوقانی یک فرد بیمار ۷۰ برابر دلتا است یعنی احتمال انتقال بیماری با درصد بالایی است این عدد کم نیست و باید بدانید که تعداد کسانی که در فاصله زمانی کوتاهی مبتلا و بیمار خواهند شد کم نیست. وقتی این تعداد زیاد شود میزان بستری ها نیز بالا می رود. از این رو فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد و وقوع این اتفاقات دور از ذهن نیست.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز