رفع بوی ضخم و بد ماهی از سطوح مختلف
بسیاری از ما به خاطر بویی که ماهی در آشپزخانه راه می اندازد، از طبخ آن طفره می رویم، ولی از بین بردن بوی ماهی کار زیاد سختی نیست.
به گزارش ایلنا، معمولا افراد زیادی به دلیل بوی ضخم ماهی آن را نمی پزند و نمی خورند. به همین دلیل در این قسمت چند راهکار ساده معرفی شده اند تا بتوانید بوی ماهی را هنگام طبخ از بین ببرید.
رفع بوی ضخم ماهی هنگام آماده سازی و طبخ
اگر یکی دو روز است که ماهی را صید و خریداری کرده اید و گوشت آن هنوز سفت است ف می توانید با خیساندن آن در شیر به مدت 20 دقیقه بوی آن را کاهش دهید. کازئین موجود در شیر با تری متیل آمین پیوند خورده و بدین ترتیب کمی از بوی ضخم ماهی را کاهش می دهد.
ماهی خام را در مخلوط سرکه و مقدار زیادی آب بخیسانید. ظاهرا این ترکیب بر عطر و طعم ماهی تاثیری نخواهد گذاشت.
بکینگ پودر نیز می تواند به همان روشی که سرکه یا آب لیمو باعث کاهش بوی ماهی می شود عمل کند.
از بین بردن بوی ضخم ماهی با مواد اسیدی مانند سرکه یا آب لیمو باعث اتصال تری متیل آمین شده که بوی ماهی را کاهش می دهد.
تری متیل آمین را می توان با آب شرب خانگی از سطح ماهی شستشو داد.
از بین بردن بوی ضخم ماهی از روی دست
دستان خود را با آبی که برش های لیمو را درآن خیسانده اید بشویید. فقط مراقب هر گونه زخم یا بریدگی روی دست خود باشید چرا که اسیدی بودن لیمو سبب سوزش آن می شود .
دستان خود را با محلول ضد عفونی شسته و سپس آبکشی نمایید.
دستان خود را با سرکه سفید شسته و سپس آبکشی نمایید. مجددا همانند روش اول مراقب زخم و بریدگی روی دست خود باشید.
بلافاصله پس از تهیه ماهی دستانتان را بشویید و سپس مقداری نمک ( تقریبا یک قاشق غذاخوری ) نمک در کف دست خود بریزید. از نمک به عنوان اسکراب استفاده کرده و سپس دستانتان را بشویید . فقط توجه داشته باشید در صورتی که زخم وبریدگی بر دست خود دارید مراقب باشید زیرا نمک سبب سوزش آن خواهد شد.
صابون های جادویی استیل نیز عالی هستند. شما می توانید به مدت 30 ثانیه دستان خود را با این صابون زیر آب روان و خنک بشویید. صابون های استیل فاقد مواد شیمیایی هستند بنابراین با پوست و محیط زیست سازگار خواهند بود. از این صابون می توانید برای ازبین بردن بوی سیر و پیاز نیز استفاده کنید.
رفع بوی ضخم ماهی از خانه پس از طبخ
برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و تابه دو عدد سیب زمینی را از وسط برش دهید و روی آن نمک سفره پاشیده و به مدت 2 ساعت در ظرف مورد نظر قرار دهید ( ترجیحا درب آن ها را بگذارید ) و سپس ظرف را به خوبی شستشو دهید.
ریختن چای دم کرده در تابه نیز به مدت 15 دقیقه به خوبی عمل می کند.
در صورت ریختن آب ماهی روی فرش می توانید از روزنامه استفاده کنید. بدین منظور روزنامه را روی محل مورد نظر گذاشته تا رطوبت جذب آن شود.
برای از بین بردن بو یا محدود کردن آن همچنین می توانید:
-
یک لیمو را از وسط برش دهید و به مدت 10 دقیقه در آب کمی بجوشانید. بخار آب رایحه لیمو را پخش کرده و به خنثی کردن بوی بد کمک می کند.
-
یک کاسه از سرکه سفید را به مدت یک شب در محیط آشپزخانه قرار دهید.
-
آب را با چند عدد میخک به مدت 30 دقیقه بجوشانید.
-
آب را با کمی سرکه سفید بجوشانید.
-
در یک تابه مقداری روغن زیتون را گرم کرده و کمی دارچین به آن اضافه کنید.
-
آب را به همراه یک پیاز بجوشانید.
برای رفع بو می توانید تمام راه کارهای ذکر شده را به کار ببرید.
چرا ماهی بو می دهد ؟
به منظور مقابله با شوری آب دریا سلول های موجودات دراقیانوس پر از اسیدهای آمینه و آمین ها هستند. تری متیل آمین اصلی ترین آن ها می باشد. هنگامی که ماهی یا صدفی می میرد آنزیم های باکتریایی به گوشت حمله کرده و ماهیچه های ماهی حاوی تری متیل آمین اکسید شروع به تجزیه شدن کرده و منجر به بوی بد ماهی می شود.
ماهی هر چه تازه تر باشد بوی آن کم تر بوده بنابراین اگر ماهی بوی خیلی بدی داد آن را خریداری نکنید زیرا احتمالا کاملا پیر بوده است یا زمان زیادی از صید آن گذشته است.
منبع:چاره دان