پیراشکی گوشت؛ از طرز تهیه تا روش پیچیدن
در این مطلب تصمیم گرفتیم در کنار آموزش پخت پیراشکی گوشت، طرز تهیه خمیر پیراشکی و انواع روشهای پیچیدن خمیر را به صورت تصویری به شما آموزش دهیم.
به گزارش ایلنا، در این مطلب تصمیم گرفتیم در کنار آموزش پخت پیراشکی گوشت، طرز تهیه خمیر پیراشکی و انواع روشهای پیچیدن خمیر را به صورت تصویری به شما آموزش دهیم.به این ترتیب، علاوه بر پخت یک غذای عالی، میتوانید از شکلهای زیبای آن سرمیز غذا هم لذت ببرید و مهمانان خود را نیز خوشحال و راضی نگه دارید. با ما همراه باشید.
خمیر پیراشکی
مواد لازم (خمیر پیراشکی)
• 1 عدد تخم مرغ
• 1.5 قاشق غذاخوری روغن مایع
• ¼ پیمانه آب ولرم
• ¼ پیمانه آب ولرم
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• دو پیمانه آرد
طرز تهیه (خمیر پیراشکی)
1. در یه کاسه بزرگ، آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس روغن را به آنها اضافه کنید.
2. آب و شیر ولرم و تخم مرغ را اضافه کنید و با همزن برقی خوب هم بزنید تا خمیر چسبناکی حاصل شود. سپس با کمک قاشق چوبی خمیر را هم بزنید و در صورت نیاز، آرد بیشتری به آن اضافه کنید.
3. در صورت تمایل می توانید همه مواد را در غذاساز بریزید و خمیر را درست کنید.
4. سپس خمیر را کمی در دست ورز دهید و پس از اینکه یکدست و نرم شد، آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت 30 تا 60 دقیقه آن را درون یخچال بگذارید. توجه داشته باشید خمیر کمی حالت چسبندگی خود را حفظ می کند.
5. پس از این استراحت، خمیر را روی سطح صاف آردپاشی شده با دست ورز دهید تا کاملا فرم چسبندگی خود را از دست بدهد. هنگامی که خمیر کاملا لطیف شد آن را با وردنه باز کنید تا ضخامت حدود 0.5 سانتیمتر داشته باشد. سپس به مدل های دلخواه آن را برش دهید و مواد میانی را داخل آنها بگذارید.
سس گوشت
مواد لازم (سس گوشت)
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد پیاز
• یک قاشق چایخوری زردچوبه
• ¼ قاشق چایخوری دارچین
• 1/8 قاشق چایخوری زنجبیل
• 300 گرم گوشت چرخکرده
• 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• 1 قاشق غذاخوری زرشک
• یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
• دو قاشق غذاخوری آبلیمو
• نمک و فلفل قرمز
طرز تهیه (سس گوشت)
1. در یک تابه بزرگ و نچسب، روغن را گرم کنید. سپس پیاز را درون آن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تاسبک شود. در این مرحله، ادویه ها را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید. سپس گوشت را بیفزایید و تا زمانی تفت دهید که طلایی شوند. رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید تا همه مواد کاملابه خورد هم بروند و رب روغن بیندازد.
2. زرشک، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو را اضافه کنید. پس از یک دقیقه تفت دادن، تابه را از روی حرارت بردارید. در این مرحله، جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید.
3. خمیر پیراشکی را که از قبل آماده کردهاید، به شکل مورد نظر برش دهید. به طور مثال، آنها را به دایره های یک اندازه قالب بزنید. از مایه گوشت در مرکز خمیر قرار دهید.
4. در یک پیاله کوچک، یک عدد سفیده تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری آب را با یکدیگر مخلوط کنید. با قلم مو از این مخلوط در حاشیه های خمیر بمالید. یک طرف خمیر را روی طرف دیگر برگردانید و با دست فشار دهید تا کاملا به هم بچسبند.
5. از قالب های آماده پیراشکی که در لوازم قنادی ها فروخته می شود نیز می توانید استفاده کنید.
6. یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید. کمی نمک داخل آن بریزید و بگذارید بجوشد.
7. پیراشکی ها را دو یا سه تایی درون آب بریزید. هنگامی که پیراشکی به سطح آب بیاید، یعنی باید آن را از آب بکشید. آنها را درون آبکش بچینید.
8. این پیراشکی را می توانید چند دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند. یا اینکه در روغن و کره تفت دهید تا کاملا طلایی و سرخ شوند.
9. در این مرحله می توانید آنها را فریز کنید و در مواقعی که عجله دارید یک غذای آماده در اختیار داشته باشید.
10. می توانید مراحل آب پز کردن را انجام ندهید و یکسره پیراشکی ها را درون سینی فر که از قبل چرب کردهاید، بچینید. روی آنها از مخلوط سفیده تخم مرغ و آب بمالید. در صورت تمایل کمی کنجد بپاشید و 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا برشته و طلایی شوند.
11. یا اینکه آنها را درون قابلمه ای پر از روغن سرخ کنید و سپس روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه شان گرفته شود.
آموزش تصویری پیچیدن خمیر پیراشکی
مدل قیفی
1. در نخستین قدم باید فویل ضخیمی تهیه کنید. سپس حدود 10 تا 15 عدد مستطیل یک اندازه از آن برش دهید.
2. مستطیل ها را مطابق شکل، به صورت قیف حالت دهید.
3. قسمت بالای قیف ها را ببنیدید و آنها را کنار بگذارید.
4. پس از اینکه خمیر پیراشکی خود را آماده کردید، آن را به صورت لوله ای شکل دهید. لوله های باریک را از قسمت باریک قیف دور آن بپیچید. روی خمیر کنجد بپاشید.
5. آنها را درون سینی فر بچینید و 10 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
6. در این مرحله، داخل خمیرها را با مخلوط گوشت پر کنید.
مدل حلزونی
1. خمیر پیراشکی را روی سطح صاف آردپاشی شده با وردنه باز کنید. خمیر باید حدود نیم سانتیمتر ضخامت داشته باشد. سپس آن را به شکل مستطیل های باریک و بلند برش دهید. مواد میانی پیراشکی را در مرکز هر مستطیل بریزید.
2. لبه های خمیر را روی هم برگردانید و با دست فشار دهید تا به هم بچسبند.
3. سپس مستطیل را مطابق شکل به شکل حلزون حالت دهید.
4. انتهای خمیر را با کمی آب به بدنه بچسبانید.
5. سپس آنها را با فاصله درون سینی فر بچینید و 10 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
مدل شاخ
1. خمیر پیراشکی را با وردنه روی سطح صاف آردپاشی شده به شکل دایره باز کنید. خمیر باید حدود نیم سانتیمتر ضخامت داشته باشد. سپس، مطابق شکل، آن را با چاقوی تیز، به شکل بعلاوه و ضربدر برش دهید. تا 8 عدد مثلث با قاعده منحنی به دست بیاید.
2. در قاعده هر برش، از مواد میانی قرار دهید.
3. سپس آنها را رول کنید.
4. در انتها، نوک مثلث را با مقداری آب به بقیه خمیر بچسبانید تا باز نشود.
5. در یک پیاله کوچک، یک عدد سفیده تخممرغ و کمی آب را با هم مخلوط کنید. سپس با قلممو آن را روی سطح پیراشکی ها بمالید. می توانید در صورت تمایل کنجد هم بپاشید تا زیباتر شوند.
6. پیراشکی ها را با فاصله درون سینی فر بچینید و 10 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
منبع:برترین ها