پنیر پیتزا برای کودکان چه فواید و مضراتی دارد؟
پنیر پیتزا از موادی تشکیل شده است که دارای خواص پنیر معمولی می باشد و مانند بقیه پنیر ها حاوی پروتئین و کلسیم می باشد و در صورتی که به اندازه مصرف شود برای کودکان ضرری ندارد.
به گزارش ایلنا، پنیر پیتزا نوعی از پنیر است که در مجاورت با حرارت و غذاهای گرم ذوب می شود. این پنیر برای چسباندن مواد استفاده شده بر روی پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد و به آن حالتی چسبنده و کشسان می دهد و از ریختن مواد تشکیل دهنده پیتزا جلوگیری می کند. این پنیر از شیر پر چرب تهیه می شود و به علت میزان چربی بالا بسیار مضر و سرطان زا می باشد.
پنیر پیتزا چیست؟
پنیر پیتزا یکی از مواد غذایی است که استفاده و کاربرد فراوانی در تهیه و تولید فست فودها دارد. برخی از فست فودها بدون استفاده از این پنیر اصلا قابل تهیه نمی باشند.
این پنیر یکی از پر چرب ترین مواد غذایی است که از آن برای تهیه انواع پیتزا به کار می رود و به علت میزان چربی بالایی که دارد بسیار چاق کننده بوده و حتی سرطان زا می باشد.
پنیر پیتزا از شیر پر چرب تهیه می شود. پنیر پیتزا در دو نوع گیاهی و حیوانی وجود دارد. نوع حیوانی آن با استفاده از مواد لبنی مانند روغن و کره و کازئین تهیه می شود و نوع دیگر آن منشاء گیاهی دارد.
اما هر دو نوع ذکر شده به علت اینکه دارای میزان قابل توجهی چربی هستند مضر می باشد. زیرا چربی موجود در این پنیر اشباع شده و ترانس است. برای اینکه از مصرف فست فود ها ضرر کمتری را متحمل شوید می توانید آن ها را با سبزیجات فراوان مصرف کنید.
مواد تشکیل دهنده پنیر پیتزا
همه ما پنیر پیتزا را به عنوان یک پنیر کش دار می شناسیم و از خوردن آن به همراه پیتزا لذت می بریم. اما این کش دار بودن پنیر به علت این است که در تهیه آن از میزان زیادی اسید چرب ترانس استفاده شده است. این ماده بسیار مضر بوده و باعث گرفتگی رگ های خونی می شود.
به طور کلی یک برش از پنیر پیتزا حاوی مواد بسیار مضری برای بدن می باشد. در این مقدار پنیر پیتزا یک گرم قند و بیش از 20 گرم چربی وجود دارد. از دیگر مواد تشکیل دهنده این ماده خوراکی سلنیوم، فولات، فسفر، کربوهیدرات، فیبر رژیمی، تیامین و نیاسین می باشد.
به طور کلی پنیر ها به دو گروه انعقادی و فرا پالایش تقسیم می شوند. در نوع انعقادی به ترکیب پنیر ها آنزیم اضافه می شود و پروتئین های نامحلول رسوب می کنند و پس از آب گیری به آن نمک اضافه می کنند. در فرا پالایش برای تهیه و تولید پنیر از شیر کمتری استفاده می شود و این نوع پنیر دارای انرژی بالاتری است.
به دلیل اینکه پنیر پیتزا از مواد مضر و خطرناکی مانند چربی ها و قند بالا تشکیل شده است برای سلامتی بسیار زیان آور بوده و به عنوان قاتل سلامتی شناخته می شود. توصیه می شود حتی الامکان این ماده غذایی را به همراه سبزیجات فراوان مصرف کنید تا حداقل مواد مضر موجود در آن کمتر جذب بدن شود.
پنیر پیتزا برای کودکان
پنیر پیتزا از موادی تشکیل شده است که دارای خواص پنیر معمولی می باشد و مانند بقیه پنیر ها حاوی پروتئین و کلسیم می باشد و در صورتی که به اندازه مصرف شود برای کودکان ضرری ندارد.
مصرف پنیر پیتزا باعث جذب چربی در بدن می شود، در تهیه این ماده غذایی از چربی اشباع شده استفاده شده است و مصرف هر نوع غذای حاوی چربی باعث ایجاد بیماری های قلبی ، عروقی، کبد چرب و اضافه وزن و چاقی می شود.
پنیر پیتزا همچنین حاوی مقداری نمک است. در کشور ما مصرف روزانه نمک باید در حدود سه تا 5 گرم باشد. با توجه به این که این میزان در انواع فست فودها بیشتر از این مقدار یعنی در حدود 7 تا 10 گرم است باعث می شود تا چربی و کالری بیشتری جذب بدن شود.
اگر پیتزا و غذاهای مشابه آن به طور متوسط یک یا دو بار در ماه مصرف شود اشکالی ندارد اما در صورتی که به خوردن این غذاها عادت کنید و بیشتر از دو بار در ماه مصرف کنید زمینه را برای ایجاد انواع بیماری ها برای خود فراهم کرده اید.
استفاده زیاد این نوع پنیر بر روی پیتزا سبب می شود تا کالری آن بالا برود.
مصرف انواع پنیر برای کودکان
پنیر و سایر غذاهای لبنی منبع خوبی از کلسیم و پروتئین هستند. اما ممکن است با خود فکر کنید که آیا باید محدودیتی برای پنیر در رژیم غذایی فرزند خود قائل شوید.
پنیر! این یکی از آن غذاهای رایجی است که اکثر ما می خوریم. حتی می توانیم بگوییم که از غذاهای مورد علاقه ما است! اما آیا می دانستید که اکثر پنیر ها در واقع برای کودکان عالی نیستند؟ پنیر برای کودکان ممکن است کمی سخت باشد زیرا اغلب سدیم زیادی دارد. اما این بدان معنا نیست که شما هرگز نمی توانید به آنها پنیر بدهید!
تغذیه کودکان با پنیر به طور کلی منع نشده است اما توصیه می شود در این امر محدودیت هایی ایجاد کنید. این محدودیت ها شامل انواع خاص پنیر ها می شود.
بیشتر پنیری که مخصوص بچه ها به بازار عرضه می شود ، سدیم بالایی دارد! پنیر خامه ای یک نوع محبوب است و اغلب می تواند 350 میلی گرم سدیم در نصف فنجان داشته باشد. پنیر رشته ای معمولاً حدود 200 میلی گرم سدیم در هر چوب دارد و میزان سدیم موجود در هر 30 گرم پنیر چدار 200 میلی گرم است.
چرا باید مصرف پنیر در کودکان را محدود کرد؟
نمک به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می کند. از آن در پنیر برای کنترل رطوبت و باکتری ها استفاده می شود ، علاوه بر این برای بهبود طعم بسیاری از انواع آن استفاده می شود. همه نمک های موجود در پنیر برای اهداف کاربردی وجود ندارد.
همانطور که می بینید اگر به هر خواربار فروشی سر می زنید متوجه خواهید شد که انواع مختلف پنیر می توانند مقادیر بسیار متفاوتی از سدیم داشته باشند. هر یک از تولید کنند گان پنیر ترجیح می دهند که دستورهای خود را برای پنیر های خود داشته باشند ، بنابراین مهم است که همیشه برچسب ها را بررسی کنید. حتی اگر نوعی پنیر باشد که معمولاً مقدار کمی سدیم دارد.
کودکان در مقایسه با بزرگسالان باید میزان کمتری نمک مصرف کنند. به همین علت یکی از دلایل محدودیت مصرف پنیر برا کودکان وجود نمک فراوان در آن است.
کودکان زیر دو سال بهتر است پنیر های چرب مصرف کنند زیرا چربی برای رشد مغز مفید است. اما حتما از پنیرهای پاستوریزه استفاده کنید.
سخن پایانی
پنیر پیتزا از شیر پر چرب تهیه می شود و دارای مقدار زیادی چربی است و به همین دلیل یک ماده مضر برای سلامتی قلب و عروق و کبد می باشد. اما در عین حال این ماده خوراکی مانند سایر پنیر ها حاوی کلسیم و پروتئین است و مصرف آن به شرطی که در حد اعتدال باشد برای کودکان ضرری ندارد.
در عین حال به علت اینکه اغلب پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم و نمک هستند مصرف زیاد آنها برای کودکان توصیه نمی شود. در مورد کودکان زیر دو سال بهترین نوع پنیر، پنیر چرب می باشد زیرا کودکان در این سن برای رشد مغزی به چربی نیاز دارند. هنگام تهیه پنیر برای کودکان حتما در نظر داشته باشید که از نوع پنیرهای پاستوریزه استفاده کنید.
منبع:بیتوته