طرز تهیه ترشی متکا یک چاشنی خوش طعم و محبوب
ترشی متکا یکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا تهیه می شود ، این ترشی محلی به دلیل خاصیت ضد فشار خونی که دارد بسیار پرطرفدار است.
به گزارش ایلنا، مِتکا یا مُتکیه یکی از گیاهان کوهی شمال سمنان است که معمولا در مناطق پرور ، شهمیرزاد و سنگسر رشد می کند. از این گیاه کوهی برای تهیه انواع غذا و ترشی در سمنان استفاده می شود.
گیاه متکا طعم خاصی ندارد برای همین برای تهیه ترشی آن باید از سبزیجات معطر مثل نعناع ، سیر ، مرزه و ترخون استفاده شود.
از گیاه متکا بخارپز برای ترکیب با ماست و به صورت بورانی استفاده می شود. می توانید گیاه متکا را خرد کرده و سرخ کنید و با برنج مخلوط نموده ، دم بگذارید و میل نمایید.
یکی از مهم ترین خواص متکا ، مقابله با فشار خون است به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
در رستوران های معروف سمنان ، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می کنند و در سبزی پلو سمنانی رستوران های سنتی سمنان هم نقش مهمی دارد ولی مهم ترین کاربرد متکا ، درست کردن ترشی محلی سمنانی است که مصرف آن برای کسانی که مبتلا به فشار خون هستند بسیار مفید است.
مواد لازم ترشی مِتکا
مِتکا |
1 کیلو |
سرکه |
1 لیتر |
آب |
1 لیوان |
مرزه |
50 گرم |
ترخون خشک |
50 گرم |
مرزه |
50 گرم |
شوید خشک |
50 گرم |
برگ سیر |
1 بوته |
سیر |
10 حبه |
نمک |
به مقدار لازم |
متکاها را تمیز بشویید و به همراه یک لیوان آب در قابلمه ریخته و روی شعله کم قرار دهید و 10 دقیقه اجازه دهید حرارت ببیند و نیم پز شود.
متکا نیم پز را آبکش کنید و صبر کنید آب اضافه اش گرفته شود.
در یک ظرف شیشه ای تمیز و بزرگ ، یک لایه از مخلوط سبزیجات خشک ، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید و این لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا شیشه پر شود.
لایه آخر بالای شیشه هم باید سبزیجات خشک و سیر باشد.
سرکه و نمک را مخلوط کرده و به آرامی در شیشه بریزید به طوری که روی تمام مواد را بگیرد.
در شیشه را ببندید و در محلی خنک نگهداری کنید.
ترشی متکا بعد از 20 روز آماده است ولی میتوانید زمان بیشتری به ترشی بدهید تا بهتر جا بیوفتد.
بعد از باز کردن در ترشی باید آن را در یخچال نگهداری نمایید.
هنگام استفاده از ترشی متکا میتوانید سیر و سایر سبزیجات را جدا کنید و از متکا که حالا طعم دار شده است در کنار انواع غذاها استفاده کنید.
منبع: بیتوته