طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای
ترشی فلفل دلمه ای جزو آسان ترین انواع ترشی است. از سوی دیگر فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پر خاصیت و مفیدی است که متاسفانه نمی توان آن را برای مدت طولانی نگه داشت.
به گزارش ایلنا، ترشی فلفل دلمه ای جزو آسان ترین انواع ترشی است. از سوی دیگر فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پر خاصیت و مفیدی است که متاسفانه نمی توان آن را برای مدت طولانی نگه داشت. چون زود پژمرده می شود یا کپک می زند. به همین خاطر درست کردن ترشی، می تواند یک راه نگه داری فلفل دلمه ای برای طولانی مدت باشد. برای این کار فلفل دلمه ای ها را بهتر است از رنگ های مختلف انتخاب کنید تا ظاهر جذابی داشته باشد. از طرفی به خاطر این که فلفل دلمه ای طعم تندی ندارد، افراد زیادی به ترشی آن روی خوش نشان می دهند. در این مقاله به طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای ساده، شکم پر و با قارچ می پردازیم.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای
-
در طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای می توانید به جای سیر از موسیر هم استفاده کنید. در صورت تمایل گل کلم را هم می توانید در این ترشی به کار ببرید.
-
می توانید سرکه را هم به صورت جوشیده و سرد شده و هم به صورت نجوشیده به ترشی اضافه کنید.
-
حتما فلفل دلمه و سبزیجات دیگری را که در طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای به کار می برید، کاملا خشک کنید تا ترشی کپک نزند.
-
بطری ها را قبل از مصرف می توانید در دمای محیط قرار دهید ولی بعد از این که در آن ها را باز کردید، ترشی را به داخل یخچال متنقل کنید.
ادویه ترشی چیست و چه مقدار برای ترشی کافی است؟
ادویه ترشی شامل ترکیبی از چند سبزی و ادویه است که با نسبت ثابتی با یکدیگر مخلوط می شوند. این ادویه معمولا برای هر بطری ترشی به اندازه یک قاشق باید استفاده شود. می توانید این ادویه را در خانه تهیه کنید و هر بار به میزان کافی از آن را به ترشی خود بیفزایید.
ترکیبات و نسبت های ادویه ترشی به این شرح است: پودر گلپر ۱۰ قاشق چایخوری، پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چایخوری، پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری، پودر زیره سبز: ۲ قاشق چایخوری، جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری، پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری، پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری، پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری، سبزی ترشی (نسبت مساوی از مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک): ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای ساده
مواد لازم
فلفل دلمه ای رنگی: ۴ عدد
هویج: ۲ عدد متوسط
سیر: ۴ حبه
فلفل تند (سبز یا قرمز): ۶ عدد
سرکه: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
ادویه ترشی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: فلفل دلمه ای ها را بشویید و خرد کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای، فلفل ها را به خوبی بشویید. آن ها را برش بزنید و غشای داخل و دانه ها را خارج کنید. فلفل دلمه ای ها را به شکل دلخواه برش بزنید. می توانید آن ها به صورت نگینی (مکعبی) یا خلالی در آورید. فلفل ها را روی یک پارچه نخی بریزید و روی آن را با یک پارچه نخی دیگر بپوشانید تا آب اضافی خود را کاملا از دست بدهد. به مدت ۸ ساعت یا یک شب تا صبح، فلفل ها را بین دو پارچه نخی بگذارید.
مرحله دوم: هویج و فلفل دلمه ای ها را بجوشانید
هویج ها را بشویید. آن ها پوست بگیرید و خلالی یا مکعبی خرد کنید. هویج ها را هم خشک کنید تا آب اضافی نداشته باشند. در یک قابلمه به اندازه کافی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب، جوش بیاید. هویج ها و فلفل دلمه ای ها را داخل قابلمه بریزید. ۵ دقیقه بعد از جوش آمدن آب و نرم شدن فلفل ها و هویج ها، آن ها را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. صبر کنید تا آب خود را از دست بدهند.
مرحله سوم: ترشی فلفل دلمه ای را درست کنید
در یک قابلمه سرکه را با نمک، برگ بو و فلفل های تند مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. ۵ دقیقه بعد از جوشیدن، حرارت را قطع کنید. اجازه دهید سرکه سرد شود و از دما بیفتد. در یک بطری هویج ها و فلفل دلمه ای ها را بریزید. پوست سیرها را بگیرید و به همراه ادویه ترشی به بطری اضافه کنید. سرکه خنک شده را روی مواد داخل بطری بریزید. درب بطری را کاملا ببندید و آن را در جایی خنک بگذارید. ۱ هفته بعد ترشی شما آماده است.
منبع:مجله کوروش