خبرگزاری کار ایران

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه
کد خبر : ۱۱۴۲۶۱۳

اگر ظروف چوبی آشپزخانه تان قدیمی شده یا آسیب دیده می توانید با استفاده از مواد طبیعی و بدون ضرر آن ها را ضدعفونی و بازسازی کنید.

به گزارش ایلنا، ظروف چوبی بر خلاف بسیای از ظروف دیگر زرق و برق زیادی ندارند اما در عین سادگی بسیار شیک و زیبا و دوست داشتنی هستند و غذا خوردن دراین ظروف برای همه دلپذیر است . استفاده مداوم از ظروف چوبی ممکن است به آنها آسیب زده مثلا ترک بردارد، خشک شود و یا خش بردارد.

اگر شما هم ظروف چوبی کهنه و قدیمی دارید ، آن ها را دور نریزید و با راهکارهای پاک کردن و بازسازی ظروف چوبی که در این بخش می خوانید ، این ظروف را مثل روز اول نمایید.اگر ظروف چوبی آشپز خانه تان آسیب دیده و دیگر مثل روز اولشان نیستند به راحتی میتوانید با یک سری ترفند گفته شده در این قسمت آن ها را نو کرده و استفاده کنید.

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه

پاکسازی ظروف چوبی

با سمباده یا سیم ظرفشویی کاملا سطح ظروف چوبی را صاف نمایید تا سطح آن عاری از لکه و خراش شود. سپس پارچه ای را مرطوب می کنیم و بر روی سطح چوب می کشیم تا خاک اره و خرده چوبها بریزد سپس با روغن خوراکی سطح ظرف را چرب می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن جذب بافت خشک چوب شود.

ظروف چوبی را نو کنید

زمانی که حس کردید سطح ظروف چوبی شما کمی خشک شده برای در امان ماندن ظروف چوبی از آسیب و نو کردن این ظروف پارچه ای را به روغن خوراکی آغشته کرده و بر سطح ظرف می کشیم تا به خوبی چرب گردد.

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه

چگونه ظروف چوبی قدیمی را نو کنیم؟

روغن مناسب برای ظروف چوبی

روغنی که برای چرب کردن ظروف چوبی استفاده می شود بهتر است روغن نارگیل ، روغن های مایع خوراکی و روغن زیتون باشد اما هر روغنی که برای این کار به کار می برید باید بدون بو باشد زیرا اگر این روغن ها بو دار باشند بوی آنها به ظرف منتقل شده و بعد از ریختن مواد غذایی درون ظرف بوی بدی درون ظرف ها باقی می ماند.

همانطور که می دانید درظروف چوبی به دلیل وجود بافت زنده و آوند چوب روغن مواد غذایی سریعا جذب می شود و مواد غذایی درون بافت چوب فاسد می گردد پس بهتر است مواد غذایی چرب مانند خورشت و سوپ را درون ظروف چوبی که لایه های محافظت کننده ندارند ، نریزید. این ظروف را درون کابینت نگذارید و برای هوا خوردن و کپک نزدن این ظروف آنها را برخی مواقع از کابینت بیرون بیاورید.

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه

ضد عفونی کردن ظروف چوبی

برای ضدعفونی کردن ظروف چوبی تان ، ابتدا آن را از محل آلوده برداشته و سیم ظرفشویی گرد و غبار، لکه و یا آلودگی آن را پاک می کنیم . سپس درون ظرفی دیگر مقداری مایع سفید کننده و آب ریخته و ظرف آلوده را یک ساعت درون آن قرار می دهیم . بعد از گذشت این مدت ظرف را خارج کرده و آب می زنیم و 15 دقیقه در محلول ملایم آب و مایع ظرفشویی می گذاریم سپس ظرف را می شوییم.

ضدعفونی ظروف چوبی با لیمو

برای تمیز کردن ظروف چوبی راه های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین راه ها استفاده از لیمو است . برای ضدعفونی ظروف چوبی با لیمو ابتدا یک لیمو را از وسط برش زده و آب آن را بگیرید و با یک قاشق غذاخوری اب مخلوط کنید سپس تکه پارچه ای را به محلول آغشته نموده و به سطح ظرف می کشیم .

در روش دیگر استفاده از لیمو، یک لیموی برش خورده را با مقداری نمک دریایی روی سطح ظرف چوبی می کشیم تا مثل اسکراب عمل کند سپس ظرف را با آب گرم شسته و خشک می کنیم.

روش نو کردن ظروف چوبی قدیمی آشپزخانه با سرکه

کاربرد سرکه در ضد عفونی کردن ظروف چوبی

شما می توانید از تمیز کننده های طبیعی برای تمیز کردن ظروف چوبی استفاده کنید. درون ظرفی بزرگ مقداری سرکه و آب بریزید و 10 تا 15 دقیقه ظرف چوبی را درون آن بگذارید و یا پارچه ای را به سرکه آغشته کرده و برای ضدعفونی شدن به سطح ظرف بکشید و اجازه دهید تا کامل خشک شود.

روش نگهداری از ظروف چوبی

برای تازه و زیبا ماندن ظروف چوبی بسته به میزان استفاده تان ماهی یکباربر روی آنان عملیات نوسازی و روغن زنی انجام دهید. برای جلا دادن ظروف چوبی در بازار واکس های مخصوصی وجود دارد، شما می توانید برای نو سازی ظروف چوبی از نوع خوراکی این واکس ها استفاده نمایید.

اگر یک ظرف چوبی شما خاصیت چسبندگی پیدا کرده باشد عامل آن باقی مانده روغن های گیاهی انباشته در سطح آن می تواند باشد . برای رفع این چسبندگی از آب لیمو و یک برس ملایم برای مالش کاسه استفاده نمایید. سپس ظرف را شسته ، خشک کرده و به سطح آن روغن پالم می زنیم.

آب لیمو بوی غذای نفوذ کرده به داخل ظرف چوبی را از بین می برد و لکه ها را برطرف می کند.

باید ها و نباید های استفاده از ظرف چوبی

  • ظروف چوبی خود را در دمای بالا مثل مایکروفر و ماشین ظرفشویی نگذارید زیرا این کار سبب خشک شدن، تاب خوردن، ترک برداشتن و عمر کوتاه ظروف چوبی خواهد شد.

  • داخل ظرف چوبی غذا های بیش از حد داغ و مایعات نریزید زیرا ظروف چوبی برای سرو انواع سالاد ها طراحی شده اند .

  • ظروف چوبی را داخل یکدیگر قرار ندهید. اگر مجبورید کاسه ها را داخل یکدیگر قرار دهید از دستمال کاغذی میان هر دو کاسه استفاده کنید تا از بروز رطوبت جلوگیری نمایید.

  • ظروف چوبی را در محلی کاملا خشک قرار داده و از تهویه هوا در آن مکان اطمینان حاصل نمایید.

منبع:نمناک

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز