چند شیوه و ترفند برای آشپزی با روغن کمتر
استفاده از روغن کم یا چربی های سالم در غذاها، در سلامت شما موثر است بنابراین تکنیک های آشپزی با کمترین میزان روغن را یاد بگیرید.
به گزارش ایلنا، بسیاری از افراد سعی می کنند که یک رژیم غذایی با چربی و روغن کم داشته باشند. البته شما همه مواد غذایی که استفاده می کنید نیاز به مقداری روغن دارد اما بسیار مهم است که روغن ها و چربی های سالم را انتخاب کنید و مراقب مواد غذایی که مصرف می کنید، باشید. در این قسمت به شما آموزش می دهیم که چگونه هنگام پخت غذا از روغن کم تری استفاده کنید.
گوشت
شما می توانید در استفاده از روغن یا کره برای پخت غذا های گوشتی از جمله گوشت قرمز، گوشت بوقلمون، ماهی و یا حتی سبزیجات، میزان استفاده از روغن را به نصف برسانید، بدون این که طعم آن دچار مشکل شود. بهتر است این مواد غذایی را بپزید و تمام چربی های موجود در گوشت را جدا کنید.
مرغ
اگر می خواهید گوشت را داخل سس بپزید، می توانید از یک روز قبل سس را آماده کنید و گوشت را شب تا صبح داخل آن بخوابانید. سپس چربی هایی را که می بینید، از روی سطح ظرف بردارید، گوشت قرمز و گوشت ماهی را داخل روغن زیتون یا روغن سبزیجات بپزید و با کره آن ها را درست نکنید.
قبل از اینکه مرغ را آماده کنید، پوست آن را جدا نکنید، مگر این که داخل رسپی این گونه نوشته باشد. پوستی که به مرغ چسبیده باشد، از چرب شدن بیش از حد آن جلوگیری می کند. هنگام خوردن پوست آن را بردارید.
سوپ
همچنین مقدار روغنی که داخل سوپ استفاده می کنید را هم به نصف برسانید. اگر می خواهید سوپ خامه درست کنید، سعی کنید از شیر کم چرب استفاده کنید که البته شاید طعم خامه در آن کم تر مشخص باشد اما مطمئناً غذای خوبی از آب در می آید و می توانید از آن لذت ببرید. مهم تر از همه این که سلامت خود را به خطر نیندازید.
دسر
سعی کنید دسر هایی درست کنید که نیاز به چربی و روغن زیادی ندارند، مثل دسر میوه که نیاز به محتوای روغن در آن ها نیست.
سبزیجات
برای پختن و درست کردن سبزیجات، حتماً آن ها را پوست کنده و از قبل بشویید و خشک شان کنید. سعی کنید برای آن ها از چربی های غیر اشباع به مقدار کم استفاده کنید.
کیک و بیسکویت
معمولاً پخت بیسکویت و کیک نیاز به روغن بیشتری دارد اما باید مراقب باشید که در آن ها زیاده روی نکنید و خیلی کیک و بیسکویت پرچرب درست نکنید و سعی کنید که از کره برای آن ها استفاده نکنید تا چربی آن خیلی زیاد نشود. ماهتابه ای که استفاده می کنید، باید نچسب باشد.
چگونه انواع غذا را با روغن کم بپزیم؟
1. به جای روغن در سرخ کردن پیاز از کمی آب استفاده کنید یعنی به پیز کمی آب بیافزایید تا نرم شود و در آخر کمی روغن اضافه کنید تا سرخ شود.
2. برای تهیه غذاهای کم چرب تر از تکه های استخوان دار مرغ و گوشت استفاده نکنید زیرا برای پختن و تفت خوردن به روغن بیشتری نیاز دارند.
3. برای طبخ غذا از ظروف رژیمی استفاده کنید که روغن کمتری نیاز دارند.
4. همیشه کمتر از میزان روغنی که در دستور آمده در غذا روغن بریزید.
5. برای اینکه سرخ کردن کوکوها روغن کمتری ببرد، دو عدد سفیده را جایگزین یک زرده کنید.
6. انواع کم چرب لبنیات را جایگزین پرچرب کنید.
7. از آجیل، روغن زیتون و ماهی که دارای چربی سالم هستند، استفاده کنید.
8. به جای مزه دار کردن گوشت با روغن از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
9. برای کم چرب کردن دسر ها به جای استفاده از شکلات از پودر کاکائو استفاده کنید که مزه شکلات می دهد اما چرب نیست.
10. به جای روغن جامد از روغن مایع فاقد کلسترول و حاوی اسید چرب غیر اشباع استفاده کنید.
11. در راحت ترین حالت ممکن از سرخ کردن غذا بپرهیزید.
12. به جای سرخ کردن مواد غذایی با فرچه کمی روغن روی آنها بمالید و بعد به انتخاب خود آن را کبابی کرده یا بپزید.
13. برای سرخ کردن از تابه کوچک استفاده کنید.
14. برای گرفتن روغن اضافی مواد غذایی سرخ شده از کاغذ مخصوص روغن گیر استفاده کنید.
15. به جای سرخ کردن از تفت دادن برای مزه دار کردن مواد غذایی و قبل از پخت کامل غذا استفاده کنید.
16. برای سرخ کردن سیب زمینی و جذب روغن کمتر ابتدا آن را چند دقیقه درون آب جوش بپزید و سپس سرخ کنید.
17. برای جذب روغن کمتر بادمجان آن را پوست گرفته و درون ظرفی از آب و نمک قرار دهید و سپس با قلمو کمی سفیده ی تخم مرغ روی آن بزنید.
18. به جای خرید و استفاده از دستگاه سرخ کن از دستگاه های هواپز که به یک یا دو قاشق روغن برای سرخ کردن مواد غذایی نیاز دارند، استفاده کنید.
19. از تابه هایی که کف آن ها خراب شده ، استفاده نکنید زیرا نیاز به روغن بیشتری دارند.
منبع:نمناک