طرز تهیه زیتون پرورده
اگر به دنبال طرز تهیه زیتون پرورده به روش محلیهای گیلان میگردید با ما همراه باشید و این مطلب را بخوانید.
به گزارش ایلنا، زیتون پرورده یکی از چاشنیهای مهم و همیشگی سفره شمالیهاست. برای آماده کردن یک زیتون پرورده اعلا و خوشمزه شما میتوانید زیتون، رب انار و گردو را به میزان دلخواه با هم ترکیب کنید اما اگر به دنبال طرز تهیه زیتون پرورده به روش محلیهای گیلان میگردید با ما همراه باشید. شما میتوانید با انجام مراحل زیر و تمام نکات تکمیلی که برایتان قرار دادیم در خانه زیتون پرورده محلی و اعلا تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده محلی
زیتون ریز سبز (بیهسته) نیم کیلو
پودر گردو یک فنجان
سیر تازه یک کله
گلپر یک قاشق چایخوری
چوچاق یک قاشق غذاخوری
رب انار غلیظ (ملس یا ترش) یک قاشق غذاخوری
آب انار یکچهارم فنجان
دانه انار سه قاشق غذاخوری (اختیاری و انار در بازار موجود باشد)
آب نارنج یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه زیتون پرورده محلی
► مرحله اول
زیتون پرورده یکی از خوراکیهای خوشمزهای است که سر سفره هر شمالی پیدا میشود. اگر بخواهید زیتون پرورده را به سبک محلی و گیلانی در خانه خود تهیه کنید ابتدا باید زیتونها را برای ۱۰ دقیقه تا نیم ساعت (بسته به میزان شور بودن) در یک کاسه آب قرار دهید و سپس در صافی بریزید.
► مرحله دوم
ابتدا همه مواد گفته شده به جز زیتون و گردو را در یک کاسه بزرگ به خوبی مخلوط کنید. در این مرحله نمک را اضافه نکنید، چراکه ممکن است زیتون شما به اندازه کافی نمک داشته باشد. زیتونی که آبش گرفته شده را همراه با پودر گردو با سسی که درست کردهاید مخلوط کنید. زیتون پرورده محلی را بعد از آماده شدن در شیشه دربسته در یخچال بگذارید.
چند نکته درباره تهیه زیتون پرورده محلی و خوشمزه
۱- همانطور که در طرز تهیه زیتون پرورده به شما پیشنهاد کردیم، نمک را در پایان کار اضافه کنید و در صورت نمکین بودن زیتونهایی که تهیه کردهاید، از زدن میزان بیشتر نمک به آنها خودداری کنید.
۲- زیتون پرورده با سبزی شمالی چوچاق آماده میشود، اگر به آن دسترسی ندارید میتوانید از ترکیب دلال شمالی استفاده کنید و در غیر این صورت، یک قاشق غذاخوری گشنیز و یک قاشق چایخوری نعنا به این میزان زیتون پرورده اضافه کنید.
۳- هرچه پودر گردوی شما روشنتر باشد، رنگ زیتون پرورده هم روشنتر میشود.
۴- سیر تازه زیتون پرورده را خوشطعمتر خواهد کرد اما میتوانید آن را از دستور حذف کنید یا به جای یک کله سیر تازه، از دو حبه سیر له شده کهنهتر استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله