خبرگزاری کار ایران

بعد از خوردن شیر تاریخ گذشته چه کنیم؟

بعد از خوردن شیر تاریخ گذشته چه کنیم؟
کد خبر : ۱۱۱۳۲۳۷

حتما برای پیشگیری از مسمومیت با شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید. از علائم مسمومیت می‌توان به گرفتگی شکم، حالت تهوع، اسهال یا تب اشاره کرد.

به گزارش ایلنا، در رابطه با مصرف شیر، شاید تاریخ تولید درج شده بر روی کارتن شیر به اندازه تازگی محصول درون آن مهم نباشد. با این حال، اگر تاریخ انقضای شیر گذشته باشد، احتمال ترش شدن و فاسد شدن شیر افزایش پیدا می‌کند. در ادامه نگاه نزدیکتری به بحث مسمومیت با شیر می‌اندازیم.

باکتری‌های موجود در شیر

بیشتر انواع باکتری‌ها، زمانی که شیر پاستوریزه می‌شود، توسط گرما از بین می‌روند. هرچند، این احتمال وجود دارد که شیر پس از پاستوریزه شدن نیز آلوده شده و برخی از باکتری‌ها از بین نروند. علاوه بر این، ممکن است آن‌ها در دمای پایین نیز رشد کنند. بنابراین، انجماد و سرد سازی ممکن است رشد آن‌ها را کاهش دهد، اما متوقف نمی‌کند. این باکتری‌های مقاوم به گرما، معمولا مسئول فاسد شدن شیر پس از گذشت تاریخ انقضا هستند. چندین نوع باکتری مقاوم به گرما وجود دارند. میزان فاسدشدگی بستگی به نوع باکتری دارد.

نشانه‌های مسمومیت با شیر

اگر شیر تاریخ مصرف گذشته را بنوشید، احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی در شما افزایش پیدا می‌کند. مسمومیت غذایی می‌تواند بسیار خفیف باشد، به گونه‌ای که حتی متوجه آن نیز نشوید. اما در برخی موارد ممکن است، مسمومیت با شیر شدید باشد. شما ممکن است دچار گرفتگی شکم، حالت تهوع، اسهال یا تب شوید. این شرایط می‌تواند ساعت‌ها یا روزها ادامه داشته باشد. اگر شیر غیر پاستوریزه مصرف کنید، احتمال وجود باکتری‌های مضر در آن بیشتر بوده و می‌تواند باعث بروز بیماری‌های جدی شود. به ویژه در افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند.

روش‌های درمان خانگی

برای درمان این مسمومیت می‌توان یکی از این روش‌ها را امتحان کرد:

۱. آب زیاد بنوشید

پس از مسمومیت با شیر به احتمال زیاد دچار اسهال خواهید شد. اسهال باعث از دست رفتن آب بدن می‌شود،‌ پس بهتر است مقدار زیادی آب بنوشید تا اسهال نوعی کمک برای درمان مسمومیت تلقی شود. اگر آب ننوشید،‌ اسهال مداوم آب بدن شما را کم خواهد کرد و علائم دیگری مانند تب بروز خواهند کرد. توصیه می‌کنیم مواد کافئین‌دار مانند قهوه و نوشابه ننوشید تا آب بدن شما در حد تعادل بماند و بیش از حد دفع نشود.

۲. موز، برنج یا نان بخورید

این غذاهای ساده کمک زیادی به درمان مسمومیت می‌کنند، چراکه معده را تسکین می‌دهند و بدن را مجور به استفراغ یا اسهال نخواهند کرد. سیب زمینی پخته شده به صورت پوره نیز یک گزینه مناسب است.

۳. سبزیجات برگدار

دو یا سه عدد برگ ریحان را در مقدار کمی ماست بریزید، خوب هم بزنید و بخورید.

می‌توانید مخلوطی از مقادیر کم آویشن، نعناع و گشنیز را بجوید.

۴. سرکه سیب

سرکه سیب نوعی ماده ضد میکروب است که از قدیم الایام در بسیاری از درمان‌های خانگی کاربرد دارد. دو قاشق غذاخوری از این سرگه را در آب ولرم بریزید و بعد از مسمومیت با شیر بنوشید. همچنین اگر پس از مسمومیت دوباره می‌خواهید غذاخوردن را شروع کنید، این محلول ساده را قبل از وعده غذایی بنوشید.

۵. از داروی ضد اسهال استفاده نکنید

همانطور که گفتیم اسهال برای بدن مفید است. اگر پس از مسمومیت دچار اسهال شدید،‌ نشانه این است که سیستم گوارش شما به خوبی کار می‌کند. بنابراین بهتر است به سیستم ایمنی بدن خود اطمینان کنید. بنابراین قرص اسهال نخورید. همچنین برای تسکین درد ایبوپروفن نخورید! این دارو معده را تحرک می‌کند. توصیه می‌کنیم به جای این دارو از استامینافون استفاده کنید.

۶. تا اطلاع ثانوی سایر لبنیات را نخورید

شاید مسمومیت با شیر به خاطر عدم تحمل لاکتوز توسط معده باشد. پس توصیه می‌کنیم تا آرامش کامل معده از خوردن سایر مواد لبنی مانند ماست، پنیر، کره یا دوغ اجتناب کنید.

شناسایی شیر فاسد شده

خوشبختانه، تشخیص شیر فاسد شده نسبتا آسان است. از بوی بد و ساختار و غلظت غیر معمول شیر می‌توان به فاسد شدن آن پی برد. اگر مطمئن نیستید که شیر فاسد شده است، بهتر است آن را مصرف نکنید. تا زمانی که قبل از تاریخ انقضا، شیر را مصرف کنید، انواع باکتری‌هایی که می‌توانند در دمای پایین رشد کنند، به حدی نخواهند رسید که بتوانند شیر را فاسد کنند.

توصیه

    برای تازه نگه داشتن شیر توصیه می‌شود آن را در دمای ۳۸ تا ۴۰ درجه فارنهایت نگهداری کنید.

    نگه داشتن شیر در کارتن یا بطری اصلی به کاهش فاسد شدگی شیر کمک می‌کند.

    شیر را برای مدت زمان طولانی در دمای اتاق قرار ندهید، زیرا باعث رشد انواع باکتری‌ها می‌شود.

    هرگز شیر استفاده نشده را به درون ظرف اصلی برنگردانید. با این کار، احتمال آلوده شدن شیر افزایش پیدا می‌کند

    بهتر است شیر را در قسمت عقب یخچال نگه دارید، زیرا باز شدن مکرر در یخچال بر دمای محصولات نزدیک به در تاثیر می‌گذارد.

در پایان می‌توان گفت که فاسد شدگی نوعی واکنش میکروبی است. شیر از ۸۷ درصد آب، به علاوه پروتئین، چربی، مواد معدنی و لاکتوز تشکیل شده است. برخی افراد به علت وجود لاکتوز، قادر به هضم شیر نیستند. با این حال، لاکتوز، توسط باکتری استرپتوکوک به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود. با افزوده شدن اسید لاکتیک، pH شیر به نقطه‌ای می‌رسد که باکتری استرپتوکوک دیگر نمی‌تواند رشد کند. سپس، نوع دیگری از باکتری به نام لاکتوباسیلوس وارد عمل شده و به همین ترتیب لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کند تا زمانی که در آب اسیدی خود جوشانده شده و دیگر تکثیر نشود. افزایش خاصیت اسیدی، باعث ترش شدن شیر شده و باعث می‌شود پروتئین شیر، کوآلوگه (دلمه) شود.

منبع: ستاره

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز