فوتوفن درست کردن میگوپلوی بوشهری
میگو منبع پروتئین است و ماده غذایی بسیار مقوی محسوب میشود، امگا ۳ در میگو به مقدار زیادی یافت میشود که در سلامت ما نقش مهمی دارد. میگو پلو بوشهری یک غذای لذیذ جنوبی است که میتوانید این غذا را با ماهی هم درست کنید. امروز قصد داریم طرز تهیه میگو پلو را به شما آموزش دهیم پس با ما همراه باشید.
به گزارش ایلنا، «خوراک میگو»، «قلیه میگو»، «برشته میگو»، «آبپز میگو»، «کوفته میگو» و البته «هواری میگو» یا همان میگوپلو که یکی از پلوهای محبوب جنوبی است و در آن میگو را همراه با سبزیهای معطر و ادویه فراوان طعمدار کرده، با پلو مخلوط میکنند تا بر سفرههای این اهالی خونگرم بنشیند؛ هواری میگو را در استانهای دریایی جنوب ایران به روشهای مختلفی طبخ میکنند که یکی از این روشهای پخت را در این مطلب برایتان آوردهایم تا این غذای لذیذ را بپزید، چون طعم بینظیر این غذا را باید چشید.
مواد لازم برای تهیه میگو پلو بوشهری (برای ۴ نفر)
میگو پاک شده؛ ۵۰۰ گرم
مخلوط سبزیهای گشنیز و شنبلیله خرد شده (حدود ۱۰۰ گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله)
پیاز بزرگ؛ یک عدد
سیر؛ دو حبه
رب گوجهفرنگی؛ یک قاشق غذاخوری
ادویه کاری و تخم گشنیز به مقدار لازم
زعفران آسیاب شده به مقدار لازم
نمک، فلفل و زنجبیل به مقدار لازم
طرز تهیه میگو پلو بوشهری
► مرحله اول
پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه با مقداری روغن سرخ کنید. سبزیهای خرد شده و میگوهایی را که خوب شستهاید اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.
► مرحله دوم
ادویهها را در این مرحله اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. (حدودا ۸ دقیقه بعد از اضافه کردن میگو زیر گاز را خاموش کنید. چون زیاد پختن میگو باعث سفت شدن گوشت آن میشود.)
► مرحله سوم
برنج آبکش را آماده کنید. قبل از افزودن برنج، قابلمه را کمی چرب کنید و تهدیگ مورد نظرتان را کف آن بگذارید. به ترتیب از مخلوط میگو و برنج داخل قابلمه بریزید به طوری که مواد کاملا لابهلای برنج قرار گیرند و لایه آخر برنج باشد.
► مرحله چهارم
پس از اینکه تمام مواد را در قابلمه ریختید درِ آ ن را ببندید تا دم بکشد. در صورت تمایل میتوانید وقتی بخار برنج بلند شد، کمی کره آب شده یا روغن روی آن بریزید.
میگو پلو شما آماده است، آن را در ظرف دلخواه سرو کنید و لذت ببرید.
توصیهها و نکات خاص در طبخ میگو پلو
۱- این غذا در شهرها و استانهای مختلف جنوب ایران، به روشهای متنوعی طبخ میشود.
۲- میگوپلوی خوزستانیها، ماش هم دارد و به جای گرد لیمو یک قاشق سرکه به سس میزنند.
۳- این غذا را میتوانید با گردو و کشمش پلویی هم سرو کنید و با طعم تند و بینظیر ترشی انبه جنوب، نوش جان کنید.
۴- به جای تمبر هندی میتوانید از رب انار برای چاشنی میگوها استفاده کنید. طعم ترش و ملس انار مثل خیلی از ماهیها در کنار طعم میگو هم به دل مینشیند.
۵- گاهی سیبزمینیهای نگینی که از قبل سرخ شدهاند موقع دم کردن برنج به همراه مخلوط میگو به پلو اضافه میشود.
۶- این غذا را اغلب تند درست میکنند، پس اگر با غذاهای تند مشکلی ندارید در ریختن فلفل قرمز در این غذا احتیاط نکنید.
۷- بهتر است این غذا را در وعده ناهار خود بگنجانید، چون برای شام کمی سنگین و پرکالری است.
چگونه میتوان میگو با کیفیت بالا را انتخاب کرد؟
زمانی که میگو خام میخرید، مطمئن شوید که سفت است. پوسته میگوها باید شفاف و خاکستری باشد، صورتی برنزه و یا صورتی روشن به نظر برسند.
لبههای سیاه و یا نقاط سیاه روی صدفها ممکن است نشاندهنده کاهش کیفیت باشند.
میگو خام و پخته شده باید یک بوی ملایم اقیانوسمانند یا بوی نمکین داشته باشد. میگو با بوی ماهی و یا بوی آمونیاک - مانند آمونیاک احتمالاً خوب نیست و مصرف آن ناامن است.
همچنین مطمئن شوید که میگو پخته شده در بافت، سفید با تهرنگ قرمز و یا صورتیرنگ است؛ علاوه بر این، خرید میگو از یک تولیدکننده مطلع و مشهور مهم است و میتواند به سوالات شما در مورد میگو و شیوههای حمل و نقل پاسخ دهد.
منبع:کتاب کاله