دیر شام خوردن چه عوارضی دارد؟
زمان خوردن درست مواد غذایی به اندازه چیزی که میخوریم مهم است، اگر دیر شام میخورید این عوارض در کمین شماست.
به گزارش ایلنا، خوردن وعده شام در اواخر شب میتواند باعث افزایش وزن شود. افراد دارای چنین عادت تغذیهای نهتنها با این عمل وزن خود را افزایش میدهند بلکه سطح گلوکز و انسولین بالاتر و در مقابل انرژی کمتری دارند. افزایش سطح گلوگز و انسولین احتمال ابتلا به دیابت را در این افراد افزایش خواهد داد.
همچنین خوردن وعده شام در اواخر شب میتواند موجب افزایش سطح کلسترول و تریگلیسیرید در خون شده و موجب بروز بیماریهای قلبی عروقی خواهد شد.
در این مطالعه در ابتدا ۹ بزرگسال با وضعیت جسمانی سالم که بین ساعات ۸ صبح و ۷ بعد از ظهر، سه وعده غذایی و دو میانوعده میل کردهاند، به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند و بعد از ۲ هفته استراحت، همان گروه به مدت هشت هفته روزانه سه وعده غذایی و ۲ میانوعده بین ظهر و ساعت ۱۱ شب میل کردند.
محققان پس از بررسی این افراد دریافتند علاوه بر وزن افزایش، این افراد چربی و کربوهیدرات بیشتری را متابولیزه میکنند و مقدار انسولین و گلوکز ناشتا و سطح کلسترول و تریگلیسیرید در آنها افزایش یافته است.
به علاوه خوردن وعده شام در اواخر شب باعث ایجاد تغییر در اشتها و ساعات غذایی فرد میشود که این امرناشی از اختلال در ترشح هورمونی به نام گرلین در بدن است که به فرد اطلاع میدهد چه موقع باید غذا بخورد.
در طول وضعیت غذاخوردن در روز، هورمون لپتین که به حفظ سیری کمک میکند، در اواخر روز به اوج میرسد. از این رو غذاخوردن زودهنگام به جلوگیری از غذاخوردن بیش از حد در هنگام عصر و در شب کمک میکند.
مصرف وعده شام در اواخر شب، ریسک فشارخون بالا را بیشتر خواهد کرد و فشارخون بالا فرد را در معرض بیماری قلبی قرار میدهد.
مشکل شایع دیگری که از این عادت نادرست ناشی میشود ریفلاکس یا برگشت اسید معده است که معمولاً با سوزش معده همراه میشود. دیروقت غذا خوردن میتواند علائم این اختلال را تشدید کند.
یک شام متعادل باید ترکیب خوبی از پروتئین، فیبر و چربی باشد و در روز بعد، فرد باید سعی کند زودتر غذا بخورید و وعدههای غذایی و میانوعدههای خود را به طور یکنواخت مصرف کند تا سطح قند خون در حد طبیعی باقی بماند.
آخرین میانوعده فرد که میتواند ترکیبی از میوه و سبزیجات و یا مقداری ماست یونانی باشد، حداقل ۹۰ دقیقه قبل از خواب مصرف شود تا اختلالی در فرآیند هضم ایجاد نشود.
منبع: صدا و سیما