خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه آب‌دوغ‌خیار و فوت و فن خوشمزه شدن آن

طرز تهیه آب‌دوغ‌خیار و فوت و فن خوشمزه شدن آن
کد خبر : ۱۰۸۱۱۱۹

گرمای تابستان فرا رسیده و هیچ‌چیز به‌جز یک آب‌دوغ‌خیار خنک و جذاب سرحالمان نمی‌کند. در این مطلب طرز تهیه آب‌دوغ‌خیار آموزش داده شده که بسیار ساده و راحت است.

به گزارش ایلنا، آب‌دوغ‌خیار یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای فصلی بسیار محبوب محسوب می‌شود. آب‌دوغ‌خیار چون خنک سرو است، بیشتر در فصل تابستان تهیه می‌شود.

در همه شهرها رسپی‌های متفاوتی برای تهیه آب‌دوغ‌خیار وجود دارد و این غذای خوشمزه برای رفع عطش در تابستان بسیار موثر است. دقت کنید آب‌دوغ‌خیار فقط یک غذای ساده نیست بلکه یک غذای مقوی و خوشمزه است. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر آب دوغ خیار تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آب‌دوغ‌خیار تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

دوغ یک لیتر

خیار ۲ عدد

خامه ۵۰ گرم

گردو ۱۰۰ گرم

کشمش ۱۰۰ گرم

نمک به اندازه کافی

سبزی خوردن ۳۰۰ گرم

ماست چکیده ۳۰۰ گرم

نان لواش به اندازه کافی

طرز تهیه آب‌دوغ‌خیار و فوت و فن خوشمزه شدن آن

دستور تهیه آب‌دوغ‌خیار

► مرحله اول

برای تهیه آب‌دوغ‌خیار ابتدا سبزی خوردن را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و آبکش می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه سبزی‌ها را خرد می‌کنیم و در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم و بعد خیارها را می‌شوییم و برش‌های عمودی و افقی روی آن ایجاد می‌کنیم و خرد می‌کنیم تا مانند سالاد شیرازی به صورت مربع‌های کوچک خیارها شوند و داخل کاسه می‌ریزیم.

► مرحله دوم

در کاسه‌ای بزرگ ماست را می‌ریزیم و بعد خامه را می‌افزاییم و خوب هم می‌زنیم تا یکدست شوند و بعد دوغ را اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم اگر غلیظ بود مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم و طعم آب دوغ را می‌چشیم و اگر نیاز بود کمی نمک به آن می‌افزاییم و سبزی و خیار خرد شده را به آب دوغ اضافه می‌کنیم و مواد را مخلوط می‌کنیم.

► مرحله سوم

مقداری نان لواش را با دست به تکه‌های کوچک تبدیل می‌کنیم و داخل مواد می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم و گردو را با چاقو خرد می‌کنیم یا در آسیاب می‌ریزیم و پودرش را می‌ریزیم و کشمش را نیز می‌افزاییم.

► مرحله آخر

مواد را زیر و رو می‌کنیم و آب‌دوغ‌خیار آماده شده را در یخچال می‌گذاریم تا خنک شود و (اگر می‌خواهید سریع مصرف کنید چند تکه یخ در آب‌دوغ‌خیار بریزید) بعد روی آن را با کشمش و گردو تزئین می‌کنیم.

نکات کلیدی در تهیه آب دوغ خیار ساده و خانگی

۱- افزودن خامه اختیاری است و برای غلیظت بیشتر اضافه شده و قابل حذف است.

۲- به دلخواه کمی پودر یا برگ گل محمدی نیز اضافه کنید.

۳- از نان خشک برای تهیه آب‌دوغ‌خیار استفاده کنید.

۴- بهتر است از ماست یا دوغ کمی ترش استفاده کنید.

۵- اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید با پوره ۲ حبه به آب‌دوغ‌خیار طعم فوق العاده‌ای به آن دهید.

۶- در بعضی رسپی کمی ترپچه یا سیب گلاب نیز به مواد آب‌دوغ‌خیار اضافه می‌کنند.

۷- در دستوری آب‌دوغ‌خیار اصیل پوست خیار گرفته نمی‌شود.

۸- اضافه کردن کمی پیازچه خرد شده باعث خوشمزه‌تر شدن آب‌دوغ‌خیار می‌شود.

۹- می‌توانید از سبزیجات خشک نیز استفاده کنید.

منبع:همشهری آنلاین

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز