افشار:
مکانیزه شدن واحدهای تولیدی و خدماتی یکی از عوامل بیکاری کارگران است
رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه مکانیزه شدن واحدهای تولیدی و خدماتی یکی از عوامل بیکاری کاگران است، گفت: بهترین روش برای توسعه اشتغال کارگران، گسترش مشاغل کوچک و خانگی و فعال کردن حمایتی از زنجیره اقتصادی است.
علیرضا افشار در گفتگو با پایگاه خبری ایران قوی، ضمن تبریک هفته کار و کارگر به تمام کارگران بخش صنایع، کشاورزی، دامپروری و غیره اظهار داشت: کار صیقل روح و محصول زندگی انسان است همانطور که در آیه «لَیسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعی» آمده است، برای انسان بهرهای جز (کار) سعی و کوشش او نیست.
عضو هیات تدوین طرح احیای جهاد سازندگی اضافه کرد: افرادی که کارگری را به عنوان متعارف آن ندارند و کار اداری انجام میدهند، باید برای کار خود قداست قائل بوده و وجدان کاری و تعهد خدمتی داشته باشند که این مقولههای فرهنگی زیرساخت سلامت محیط کار است.
وی با بیان اینکه مکانیزه شدن کارخانجات و واحدهای خدماتی یکی از عامل بیکاری کاگران در واحدهای تولیدی و خدماتی است، گفت: بهترین روش برای توسعه اشتغال کارگران، گسترش مشاغل کوچک و خانگی و فعال کردن حمایتها در زنجیره اقتصادی است که طرح آن در قالب تعاونیهای فراگیر تهیه شده و به تصویب وزارت تعاون نیز رسیده است که انشاء ا. . با راهاندازی تعاونیهای فراگیر شاهد اشتغال جمعیت کثیری از کارگران باشیم.
کاهش اختلافات بین کارفرما و کارگر با سود آوری مطلوب
رئیس سابق کمیسیون سازمانهای مردم نهاد در وزارت کشور خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که امروزه در محیطهای کارگاهی مدنظر است، مساله قانون کار است که به صورت مرتب بازنگری میشود، عدهای طرفدار کارفرما و عدهای طرفدار کارگر هستند که این مساله موجب شده است که اعمال تغییرات در قانون کار مداومت یابد.
افشار افزایش تولید و سودآوری مطلوب واحدهای کارگاهی را عامل کاهش اختلافات بین کارفرما و کارگران خواند و افزود: سودآوری مطلوب، کارفرما و کارگر را به آینده امیدوار کرده و موجبات نشاط محیط کار را فراهم میکند.
وی به افزایش حقوق کارگران و کارمندان اشاره کرد و گفت: اگر رابطهای بین افزایش حقوق کارگران و کارمندان متناسب با تورم واقعی پیشبینی شود، قدرت خرید کارگران حفظ شده و مشکلاتشان تا حدودی حل میشود.
کارفرمایان برای اوقات فراغت کارگران سرمایهگذاری کنند
رئیس سابق شورای اجتماعی کشور با اشاره به ضرورت تقویت روحیه کارگران، اظهار داشت: کارفرمایان باید برای اوقات فراغت کارگران خود سرمایهگذاری کنند چراکه تقویت روحیه کارگران به نشاط محیط کار کمک کرده و موجب افزایش بهرهوری میشود.
با ارائه خدمات مازاد بر حقوق، حامی کارگران باشیم
افشار با اشاره به اوضاع نابسامان اقتصادی و مشکلات معیشتی قشر کارگر، خواستار شد: کارفرمایان در کنار حقوق، خدماتی را در قالب تامین ارزاق باقیمت مناسب، خدمات بهداشتی و درمانی، تامین مسکن به صورت اجاره به شرط تملیک و… جهت حمایت از کارگران انجام دهند.