خبرگزاری کار ایران

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟
کد خبر : ۱۰۶۵۵۴۷

بالا آوردن شیر توسط نوزادان می تواند خبر از آن دهد که نوزاد شما دچار مشکلی جدیست که تا دیر نشده باید به آن رسیدگی کنید.

به گزارش ایلنا، بالا آوردن شیر در کودکان سالم رایج است و در طول سه ماه اول حدود نیمی از کودکان برگشت محتویات معده را تجربه می کنند که به مری باز می گردد، شرایطی که به عنوان برگشت اسید معده یا رفلاکس شناخته می شود. 

معمولا یک ماهیچه بین مری و معده(esophageal lower)محتویات معده را در جایی که به آن تعلق دارند نگه می دارد. تا زمانی که این ماهیچه به بلوغ برسد، بالا آوردن ممکن است یک مساله باشد به خصوص اگر شکم نوزادتان نسبتا پر است.

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟

تفاوت بین بالا آوردن و استفراغ چیست؟ 

بالا آوردن جریان آسان محتویات معده بچه از طریق دهان احتمالا با آروغ زدن است و استفراغ زمانی اتفاق می افتد که جریان قوی است به جای اینکه از دهان چکه کند با قدرت بیشتری بیرون می ریزد.

دلایل بسیاری وجود دارد که چرا کودک ممکن است استفراغ کند به عنوان یک پدر و مادر مشکل است بفهمید چه اتفاقی افتاده است، چون کودک نمی تواند به شما بگوید اینها دلایلی هستند که چرا کودکان بیمار می شوند و با شایع ترین موارد شروع می شوند که در اینجا به طور جامع به آنها پرداخته ایم .

رفلاکس 

بیشتر نوزادان گاه گاهی مقدار کمی استفراغ می کنند و وقتی که آروغ می زنند مقداری شیر بالا می آورند این رفلاکس است که بالا آوردن نامیده می شود و اگر کودک کم تر از یک سال سن دارد طبیعی است. 

در پزشکی این وضعیت را برگشت اسید معده می نامند نوزادان دچار برگشت اسید معده می شوند چون دریچه ماهیچه ای در انتهای لوله غذا، که غذا را در معده نگه می دارد، هنوز در حال توسعه است.

این به این معنی است که وقتی شکم کودک پر است، شیر و اسید معده می تواند به سمت لوله مواد غذایی خود برگردد. 

کودک شما ممکن است هنگام بالا آوردن شیر سکسکه، سرفه و استفراغ کند و امکان دارد پس از آروغ زدن شیر خس خس کند. تا زمانی که نوزادتان خوب است و وزن می گیرد برگشت اسید معده جایی برای نگرانی ندارد. 

با این حال، برگشت شدید و مداوم اسید معده به نام بیماری رفلکس معدوی ریوی ، می تواند باعث شود که نوزادتان بیشتر پس از تغذیه مریض شود. ممکن است گریه و خیلی سرفه کند.

تنها تعداد کمی از کودکان مبتلا به بیماری مزمن هستند و معمولا کودکان نابالغ را بیش از کودکان خردسال تحت تاثیر قرار می دهند. اگر نوزادتان درست تغذیه نمی کند و یا زیاد بیمار می شود، به پزشک خود مراجعه کنید. 

بیماری یا عفونت 

کودک ممکن است به دلیل داشتن عفونت استفراغ کند در سالهای اولیه کودک، سیستم ایمنی او هنوز در حال توسعه است، بنابراین احتمال دارد که بسیاری از عفونت ها را بگیرد کودک هر بار که با یک میکروب مواجه می شود سیستم ایمنی او با آن مبارزه می کند و قوی تر می شود.

تقریبا همه کودکان التهاب معده را قبل از این که پنج ساله شوند می گیرند بنابراین کودک احتمالا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. اگر او التهاب معده داشته باشد، اسهال و استفراغ می گیرد. 

اگر نوزاد کم تر از شش ماه دارد، حتمن به پزشک مراجعه کنید در غیر این صورت می توانید در خانه از او مراقبت کنید. او را تشویق کنید مایعات زیادی مثل شیر معمولی، یا آب بنوشد، تا آب بدن از دست نرود. اگر کودک آب کافی نمی نوشد و نگران هستید به پزشک مراجعه کنید. 

مننژیت جدی عفونت می تونه باعث استفراغ شود خوشبختانه مننژیت نادر است اما به درمان فوری نیاز دارد تا از تبدیل شدن آن به مهلک شدن جلوگیری کند. اگر نوزادتان علائم مننژیت دارد، یک آمبولانس خبر کنید و یاد بگیرید علائم مننژیت چه شکلی هستند.

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟

بالا آوردن شیر در نوزادان و علل آن

بالا آوردن شیر در نوزادان نشانه چیست؟

موارد شایع دیگری که می تواند موجب استفراغ شوند، از جمله: 

عفونت دستگاه ادراری و عفونت گوش 

اگر فکر می کنید بچه عفونت ادراری دارد، به پزشک مراجعه کنید. با عفونت گوش، می توانید 24 ساعت صبر کنید تا ببینید آیا قبل از مراجعه به پزشک، بهتر عمل کند. 

شیر گاو و آلرژی به پروتئین 

اگر نوزادتان به شیر گاو حساسیت دارد، به این معنی است که سیستم ایمنی بدن او نسبت به پروتئین موجود در محصولات لبنی حساس است. این با عدم تحمل شیر گاو تفاوت دارد، که واکنشی به لاکتوز، شکر طبیعی در شیر است عدم تحمل لاکتوز در نوزادان کم اتفاق می افتد . 

بسیاری از شیرخشک ها حاوی پروتیین شیر گاو هستند. در صورتی که مادر شیر یا محصولات لبنی مانند پنیر و ماست را بخورد، پروتیین ها در مقادیر بسیار کمی به شیر پستان راه پیدا می کنند. CPMA در نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند بیشتر از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، است. 

اگر نوزادتان CPMA دارد، ممکن است بعد از غذا شیر بالا بیاورد تشخیص تفاوت بین این و برگشت اسید مشکل است اما اگر نوزادتان CPMA داشته باشد، ممکن است .... داشته باشد: 

  • اگزما

  • اسهال

  • یبوست

  • مشکل در اضافه کردن وزن 

اگر نگران این باشید که نوزادتان با شیر گاو مشکل دارد، پیش از هر گونه تغییر رژیم غذایی خود به پزشک مراجعه کنید. 

تنگی پیلوریک 

تنگی پیلوریک یک بیماری نادر است که موجب استفراغ می شود. این امر به این دلیل رخ می دهد که ماهیچه کنترل شیر که از شکم به داخل روده ها هدایت شده ، ضخیم می شود این به این معنی است که شیر از دریچه انتهای معده به داخل روده ها عبور نخواهد کرد. در عوض شیر در معده می ماند و یا آن را در لوله غذای خود فرو می برد. 

تنگی پیلوریک احتمالا زمانی آغاز می شود که کودک شما حدودا شش هفته دارد. در ابتدا، او شروع به بالا آوردن مقدار کمی شیر بعد از غذا می کند. این وضع بدتر خواهد شد و شروع به استفراغ می کند. شیری که او بالا می آورد ممکن است دلمه بسته و زرد باشد. 

پسرها بیشتر از دخترها مبتلا به تنگی پیلوریک می شوند تنگی پیلوریک باید با جراحی کوچک اصلاح شود. نمناک خاطرنشان می سازد اگر فکر می کنید نوزادتان تنگی پیلوریک دارد به پزشک مراجعه کنید، چون به درمان سریع نیاز دارد تا مطمئن شوید نوزادتان آبدار و سیر می ماند.

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟

چه چیزی باعث بالا آوردن شیر نوزاد می شود؟

با بالا آوردن شیر نوزاد چه وقت باید با پزشک مشورت کرد؟ 

زمان حالت تهوع یا استفراغ می تواند علت آن را مشخص کند. زمانی که کمی بعد از یک وعده غذا، حالت تهوع یا استفراغ اتفاق می افتد یک اختلال روانی یا زخم پپتیک را نشان می دهد. استفراغ و یا حالت تهوع 1 تا 8 ساعت پس از غذا ممکن است نشاندهنده مسمومیت غذایی باشد. عفونت های غذایی مانند سالمونلا، ممکن است بیش از این به دلیل زمان نهفتگی یا کمون علائم را بروز دهند.

پزشک باید شما را معاینه کند اگر درمان خانگی کار نکند، خشکی و یا جراحت سر و یا عفونت باعث استفراغ می شود

کودک زیر سن 6 سال خود را به پزشک ببرید اگر:

  • اگر استفراغ بیشتر از چند ساعت طول بکشد.

  • اسهال داشته باشد

  • علائم کمبود آب بدن

  • تب بالاتر از 100 درجه فارنهایت است.

  • ادرار نکردن 6 ساعته کودک

کودک بالای 6 سال را پیش پزشک ببرید اگر:

  • استفراغ 1 روز طول بکشد.

  • اسهال همراه با استفراغ بیش از 24 ساعت طول بکشد.

  • نشانه هایی از کمبود آب بدن وجود داشته باشد

  • تب بالاتر از 102 درجه فارنهایت است.

  • ادرار نکردن کودک بیش از 6 ساعت . 

نوزادان تا چه زمانی بالا می آورند ؟ 

اکثر کودکان در 12 ماهگی، بالا می آورند. 

برای کاهش بالا آوردن چه کاری می توانید انجام دهید؟ 

این نکات را در نظر بگیرید: 

کودک خود را عمودی نگه دارید: نوزادتان را در وضعیت صاف تغذیه کنید. نوزاد را هر بار ا 30 دقیقه در حالت عمودی شیر دهید. از بازی های فعال فوری و یا چرخاندن نوزاد اجتناب کنید. 

ازشیر دادن زیاد اجتناب کنید: به میزان کمتری نوزادتان را تغذیه کنید، و دفعات بیشتری این کار را تکرار کنید. 

برای آروغ زدن نوزادتان وقت بگذارید :آروغ زدن مکرر در طول و بعد از هر شیردهی می تواند باعث ایجاد هوا در معده کودک شود. 

کودک را روی کمر بخوابانید : برای کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد مهم است که کودک خود را روی کمر بخوابانید. قرار دادن کودک روی شکم برای جلوگیری از بالا آوردن توصیه نمی شود. 

با رژیم غذایی آزمایش کنید : اگر شیر مادر به کودک می دهید، پزشک کودک ممکن است پیشنهاد کند که محصولات لبنی و یا غذاهای دیگر را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

چه زمانی بالا آوردن شیر نوزاد باید ما را نگران کند؟

بالا آوردن شیر نوزاد را چگونه کاهش دهیم؟

آیا بالا آوردن می تواند نشانه یک مشکل باشد؟ 

علایم و نشانه ها ممکن است نشان دهنده یک وضعیت اساسی یا چیزی جدی تر از بالا آوردن باشد. اگر علائم را در نوزادتان می بینید با پزشک کودکتان تماس بگیرید:

  • وزن نگرفته

  • با قدرت بالا می آورد

  • مایع سبز یا زرد بالا می آورد

  • خون و یا موادی که قهوه ای رنگ هست را بالا می آورند

  • مکررا شیر خوردن را رد می کند

  • خون در ادرار و مدفوع دارد

  • به سختی نفس می کشد

  • گریه های بیش از سه ساعت در روز و نامعمول

  • پوشک های خشک نامعمول 

درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث مشکل شده تکنیک های تغذیه ویژه ای ممکن است مفید باشند. در موارد دیگر، پزشک برای درمان برگشت اسید معده دارو تجویز می کند.

منبع:نمناک

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز