عمر صفحه کلاچ خودرو را چگونه افزایش دهیم؟
وسیله انتقال نیرو به صورت قطع و وصلاز موتور به جعبه دنده گیربکس کلاچ محسوب میشود و با کلاچ کردن میتوان ارتباط بین موتور و جعبه دنده را برای مدت کوتاهی قطع و پس از رها کردن کلاچ، دوباره آن را برقرار کرد.
به گزارش ایلنا، سیستم کلاچ به عنوان یکی از کلیدیترین مجموعهها در صنعت خودرو در بخش انتقال قدرت، مطرح است و به همین دلیل عملکرد صحیح آن، تاثیر مستقیم در کارکرد خودرو و از جمله بخش تولیدکننده قدرت (موتور) و بخش انتقال نیروی محرکه (جعبه دنده، میله گاردان، دیفرانسیل، پلوسها و…) دارد.
اصل پایهی کنترل کلاچ این است که با فشار پدال به کف خودرو با پای چپ آن را کاملاً غیر درگیر کرده و سپس با برداشتن پا از پدال دوباره آن را درگیر کنیم. با این کار میتوانید به نرمی دندهها را تعویض کرده و مانع از خوردن دندهها به یکدیگر شوید.
اگرچه اینیک اصل پایه بوده، اما زمانهایی هست که شما باید به کلاچ اجازه دهید بلغزد و کار خود را انجام دهد. این موضوع زمانهای شروع حرکت در یک بلندی بیشتر به چشم میخورد، اما اگر میخواهید قدرت زیادی را بهیکباره به جاده منتقل کنید نیز این کار را انجام خواهید داد. البته این نوع از لغزش صفحات کلاچ میتواند باعث سایش اضافی صفحات شود و طول عمر قطعات را کاهش دهد و از آنجایی که این قطعات نیز همانند لاستیکها و ترمزها مصرفی هستند تحت پوشش گارانتی خودروی جدید قرار نمیگیرند.
وضعیت دیگری که میتواند باعث وارد شدن فشار بیشتر به قطعات کلاچ شود زمانی است که راننده پای خود را روی آن میگذارد. این موضوع معمولاً زمانی رخ میدهد که راننده پای خود را پس از تعویض دنده بهطور کامل از روی کلاچ برنداشته بنابراین این پدال کاملاً درگیر نشده است. شاید دلایل معدودی برای این کار وجود داشته باشند، اما باید از انجام آن دوری کنید.
یک دلیل برای قرار دادن پا روی کلاچ میتواند موقعیت بد راننده باشد. اگر شما زیادی به پدالها نزدیک هستید شاید فضای پای کافی برای قرار دادن پای چپتان در موقعیتی راحت و دور از پدال کلاچ نداشته باشید. توصیه میکنیم موقعیت رانندگی خود را تصحیح و تنظیم کنید. زمانی که این کار را انجام دادید پای خود را از روی پدال برداشته و بدین ترتیب باید فضای کافی برای جابجا کردن پا و جلوگیری از لمس پدال باید داشته باشید.
بسیاری از خودروها دارای مکانهای استراحت پا هستند که این کار را آسانتر میکنند، اما اگر شما خودرویی با فضای پای کم را میرانید شاید بتوانید پایتان را به نوعی پشت پدال قرار دهید. این موقعیت ایده آل نیست، اما حداقل از خرابی سیستم کلاچ جلوگیری میکند.
- هرچقدر ریگلاژ کلاچ پایینتر درگیر شود و زودتر ازاد کند صفحه کلاچ دیرتر تمام میشود.
- در سر بالاییها تا حد امکان با بار زیاد حرکت نکنید.
- هرچقدر میتوانید از وزن خودرو کم کنید به موتور و صفحه کلاچ کمتر فشار وارد میشود.
- سیم کلاچ را بصورت دورهای عوض کنید و پدال کلاچ همیشه نرم باشد.
- نشتیهای دور گیربکس را بگیرید تا باعث چرب شدن فحه کلاچ نشود.
- یکی از نشانههای آسیب رسیدن به سیستم کلاچ و صفحات آن بوی متمایز سوختنی است که از صفحات بلند میشود.
منبع:خودروکار