سس ماهی، سس جنوبی تند و خوشمزه
سس ماهی یک نوع سس جنوبی است که با استفاده از روغن ماهی در صورتی که نسوخته باشد، درست میشود. در تهیه سس ماهی از پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، آبلیمو، ادویه ماهی، سیر، سماق استفاده میکنیم.
به گزارش ایلنا، سس ماهی، سس جنوبی خوشمزه«تابناک باتو» سس ماهی یک نوع سس جنوبی است که با استفاده از روغن ماهی در صورتی که نسوخته باشد، درست میشود. در تهیه سس ماهی از پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، آبلیمو، ادویه ماهی، سیر، سماق استفاده میکنیم.
مواد لازم جهت تهیه سس ماهی:
پیاز متوسط ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
سیر ۵-۶ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
ادویه ماهی ۱ قاشق مرباخوری
سماق نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سس ماهی:
برای تهیهی سس ماهی ابتدا یعنی پیاز و سیب زمینی را نگینی ریز کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه ماهی را سرخ کردید و کنار گذاشتید به شرطی که روغن نسوخته باشد. پیاز را نگینی ریز کنید و در روغن بریزد و تفت بدهید تا سرخ شود.
اکنون سیر را پوست بگیرید یا له کنید یا ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و با هم تفت بدهید.
سیب زمینی را اضافه کنید شعله را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا سیب زمینیها بپزند و سرخ شود. در قابلمه را بردارید و ادویهها را اضافه کنید.
رب گوجه را در نصف لیوان آب حل کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید. نمک، فلفل، ادویه ماهی، سماق و آبلیمو را هم اضافه کنید و بگذارید تا سس جا بیفتد و غلیظ شود.
ادویه سس ماهی شامل:
تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه، میخک، مقداری شنبلیله خشک، زیره سبز، دارچین.
نکات تهیه سس ماهی:
• میتوانید ماهی را روی این سس بگذارید تا سس به خورد ماهی برود که دراین صورت باید سس رقیقتر باشد.
• یا اینکه سس ماهی میتواند در کنار ماهی سرو شود.
• این سس را خیلی تند درست میکنند که بستگی به ذائقه شما دارد.
• این ماهی و سس با برنج سفید سرو میشود.
منبع: بیتوته