بهترین راهکارها برای درمان شکستن ناخن
اگر ناخن هایتان مدام دچار شکستن می شوند اول علت آن را بیابید و بعد با ترفندهای خانگی و روغن های طبیعی اقدام به درمان آن ها کنید.
به گزارش ایلنا، ناخن شکسته معمولاً با استرس جسمی، فقر مواد مغذی، یا سایش و پارگی ایجاد می شود.ناخن های شکسته می تواند یک مشکل باشد، به خصوص اگر با دست هایتان کار میکنید.اگرچه شکستگی و شکننده بودن ناخن ها کاملاً طبیعی و گاهی اجتناب ناپذیر هستند، اما راه هایی وجود دارند که شما می توانید از آنها در آینده جلوگیری کنید. در این بخش ما توضیح می دهیم که چه چیزی ممکن است علت شکستگی و شکننده بودن ناخن ها باشد و چطور می توان از آن ها جلوگیری کرد.
ناخن ها از چه چیزی ساخته شده اند؟
ناخن ها از لایه های کراتین و هم چنین پروتئینی ساخته شده اند که مو از آن ساخته شده است.ناخن از تخت ناخن محافظت می کند. رشد ناخن از پایین ناحیه پوست انجام می شود.ناخن های سالم ظاهری روشن و نرم دارند.اگر درباره هر گونه تغییر در ناخن هایتان نگران هستید، با پزشک مشورت کنید.
علل شکنندگی ناخن ها:
شکنندگی ناخن ها با تشکیل یک شکاف در ناخن مشخص می شود. شکافته شدن ناخن می تواند افقی باشد، از نوک ناخن، یا عمودی، و شکاف در دو شکل.
دلایل معمول شکستگی ناخن ها عبارتند از:
رطوبت:
رطوبت می تواند موجب ضعیف و ترد شدن ناخن ها شود.خود ناخن ترد می شود و شکستن، خم شدن، یا جدایی آسان تر می شود.
کندن و یا جویدن ناخن ها:
بسیاری از مردم عادت دارند ناخنهای خود را گاز بگیرند. کندن یا گاز گرفتن معمولاً نتیجه یک مساله اضطرابی است.جویدن ناخن هایتان می تواند باعث ایجاد فشار به ناخن شود و منجر به شکسته شدن یا شکنندگی می شود.
جراحت:
جراحت، ممکن است یک علت احتمالی برای کنده شدن ناخن باشد. جراحت و ضعف می تواند با ناخن های مصنوعی هم اتفاق بیفتد.
عفونت:
عفونت های قارچی، باکتریایی، یا قارچی در بستر ناخن می تواند بافت ناخن ها را تغییر دهد، که منجر به ناخن های ضعیف و شکننده می شود.
پسوریازیس:
پسوریازیس می تواند هم پوست و هم ناخن ها را تحت تاثیر قرار دهد. پسوریازیس می تواند باعث سفت شدن، خرد شدن، یا انشعاب ناخن شود. تخمین زده می شود که تا 78 درصد از افرادی که پسوریازیس دارند، از مشکلات ناخنی رنج می برند.
بیماری ها:
بیماری های خاصی ممکن است موجب کاهش سلامتی ناخن شوند که می تواند منجر به شکسته شدن ناخن ها شود.بیماری هایی که ممکن است به شکنندگی ناخن ها کمک کنند، عبارتند از:
_بیماری های تیروئیدی
_بیماری کبدی
_بیماری های کلیوی
_سرطان پوست
در حالی که کارهای زیادی وجود ندارد، اما راه هایی وجود دارد که می توانید از شکنندگی ناخن های خود در وهله اول جلوگیری کنید.
در ادامه این بخش از سلامت نمناک در پاسخ به درخواست شما چند نکته برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد:
_ناخن های خود را تمیز و سالم نگه دارید.
_از نگه داشتن دست یا پاهای خود زیر آب برای مدت های طولانی خودداری کنید.
_از مرطوب کننده بر روی ناخن های خود و تمیز کردن آن ها استفاده بکنید.
_در صورت نیاز از محصولات سفت کننده ناخن استفاده کنید.
_ناخن های خود را نجوید.
_از پاک کننده لاک ناخن تا حد ممکن اجتناب کنید.
_ناخن ها را از ته نگیرید.
_مکمل های مختلفی مانند بیوتین با مجوز پزشک مصرف کنید.
شکستن جدی ناخن:
اگر شکستگی ناخن به تخت ناخن نفوذ کرده باشد، لازم است که به یک پزشک مراجعه کنید.ممکن است ناخن کنده شود و ممکن است به بخیه نیاز داشته باشد و اگر ناخنتان بتواند دوباره وصل شود، پزشک آن را با چسب یا بخیه دوباره متصل می کند.
اگر علائم زیر را تجربه می کنید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید:
_ناخن های به رنگ آبی یا ارغوانی
_ناخن های کج شده
_شیارهای افقی
_یک رنگ سفید زیر ناخن هایتان
_ناخن های دردناک و رشد نکرده
چه چیزی موجب ناراحتی ناخن ها میشود، چگونه می توانید ناخن های ضعیف را درمان کنید؟
ناخن های حساس به دلایل مختلفی رخ می دهند ؛ آن ها ممکن است یک نشانه عادی از پیری یا نتیجه پاک کردن ناخن ها باشند.
وقتی هوا سرد است، شکنندگی ناخن ها ممکن است از خشکی ناشی شوند.
ناخن های ضعیف نیز می توانند نشانه هایی از یک مشکل سلامتی مانند کم خونی یا بی خوابی باشند.
ناخن ها بین محیط های مرطوب و خشک نوسان می کننددر حقیقت، رایج ترین دلیل برای ناخن های شکننده این است که آن ها خشک می شوند.
اگر می خواهید ناخن های خود را تقویت کنید، گزینه های ساده و ارزانی نیز وجود دارد:
_مرطوب کننده:
یک روغن مخصوص ناخن یا یک لوسیون دستی با هیدروژن الفا یا لانولین را امتحان کنید.
_مانیکور را محدود کنید:
برای تقویت ناخن های ترد و شکننده تان، تعداد رفتن برای مانیکور را محدود کنید تا از قرار دادن ناخن ها در مواد شیمیایی و پاک کننده های لاک ناخن اجتناب کنید.
به خصوص پاک کننده های لاک ناخن که بر پایه استون هستند،اجتناب کنید. از ضد عفونی کننده های بر پایه الکل پرهیز کنید.
ضد عفونی کننده های دست یک روش مناسب برای دور نگه داشتن میکروب ها است وقتی که صابون و آب موجود نیست.اما الکل می تواند ناخن ها و پوست شما را خشک کند.
_از حمام وکس پارافین استفاده کنید:
برای درمان ناخن هایتان یک حمام موم پارافین ناخن هایتان را تمیز میکند. دست هایتان را به مدت 10 تا 20 دقیقه در آن خیس کنید.
_دستکش بپوشید:
زمانی که ظرف می شویید و یا کارهای خانه را انجام می دهید، دستکش های پلاستیکی بپوشید تا از ناخن های خود محافظت کنید.
درمان ناخن ها به آرامی می تواند به جلوگیری از شکستگی ناخن ها کمک کند. این نکات عنوان شده در بخش سلامت نمناک را در نظر بگیرید:
_بهداشت خوب ناخن:
ناخن های خود را به دقت اصلاح کنید، و نوک آن را با یک منحنی کم بگیرید. زمانی که از لوسیون دستی استفاده می کنید، آن را به ناخن های خود بمالید و تمیزشان کنید.
از محصولات مراقبت ناخن خشن پرهیز کنید:
استفاده از پاک کننده لاک ناخن را محدود کنید. هنگام استفاده از پاک کننده لاک، از ماده ای بدون استون استفاده کنید.
یک لایه محافظ اعمال کنید:
مالیدن یک لایه سفت کننده ناخن می تواند به استحکام ناخن ها کمک کند.
چندین نکته برای ناخن های قوی تر:
1. مصرف مکمل بیوتین:
بیوتین(که به عنوان ویتامین H و ویتامین B شناخته می شود) یکی از انواع ویتامین های B است.زیرا محلول در آب است، و توسط بدن ذخیره نمی شود، پس باید آن را هر روز مصرف کنید.
بیوتین می تواند به تقویت مو و ناخن ها کمک کند و هم چنین به سیستم عصبی بدن کمک می کند تا درست کار کند.
می توان آنرا در غذاهایی مانند ساردین، تخم مرغ پخته شده، و سبزیجات پیدا کرد و یا می توان ویتامین B و یا یک مکمل بیوتین را مصرف کرد.
2. به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض آب:
بودن بیش از حد در آب می تواند باعث ضعیف شدن ناخن ها شود. هنگام شستن ظرف ها دستکش بپوشید و سعی کنید هنگام حمام کردن، دست هایتان را از آب بیرون ببرید.
3. بدن خود را مرطوب نگه دارید:
نوشیدن آب کافی برای سلامتی ضروری است و سلامتی ناخن نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدون رطوبت کافی، ناخن ها ممکن است که ترد و شکننده شوند.
4. به رژیم غذایی خود توجه کنید:
دقت کنید که رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشید و از مواد معدنی استفاده کنید.
5. مراقب محصولاتی که از آنها استفاده می کنید، باشید:
بسیاری از لاک های ناخن و یا درمان ها حاوی مواد شیمیایی شدیدی هستند که واقعاً می توانند ناخن ها را تضعیف کنند.
6. در صورت امکان از استفاده از ژل و یا اکرلیک خودداری کنید:
در حالی که این چیزها به عنوان یک جایگزین ساده برای کسانی است که مشکل رشد ناخن دارند، به کار می روند، اما استفاده مکررشان می تواند باعث تضعیف آنها شود.پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفته شد که قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش که برای ژل ناخن مورد نیاز است، به عنوان یک فاکتور برای ریسک سرطان شناخته می شود.
7. همیشه لاک نزنید:
ناخن های شما نیاز به نفس کشیدن دارند. استفاده مداوم از لاک ناخن، ویا حتی برق ناخن، می تواند ناخن ها را تضعیف کند. بعد از یک هفته لاک ناخن، آنها را با پاک کننده لاک بدون استون پاک کنید و سپس بگذارید ناخن هایتان برای یک هفته بدون لاک باشند.
8. کناره های ناخن های خود را کوتاه تر نگه دارید:
ناخن های بلند احتمال بیشتر برای شکستن و گیر کردن دارند، در حالی که ناخن های کوتاه تر به احتمال کمتر می شکنند، ترک می خورند یا شکاف بدارند و به حفظ سلامت آن ها کمک می کنند.
9. از ناخن های خود برای انجام کارها استفاده نکنید:
از ناخن هایتان برای باز کردن قوطی ها و یا برای باز کردن لای گیره کاغذ نیز استفاده نکنید. استفاده از ناخن ها به عنوان ابزار می تواند منجر به شکستگی و شکنندگی آنها شود.
10. از لوسیون بر روی ناخن های خود استفاده بکنید:
بعد از پاک کردن لاک ناخن، یا اگر فکر می کنید به اندازه کافی مرطوب نیستید، از یک کرم استفاده کنید.
11. از محصولات خشک کن اجتناب کنید:
اگر از ضد عفونی کننده دست استفاده می کنید، سعی کنید آن را روی ناخن های خود نزنید و زیاده روی نکنید.
12. تغییر در سوهان زدن ناخن ها:
سوهان زدن در جهت چپ و راست و بالا و پایین واقعاً می تواند ناخن های شما را تضعیف کند. تنها در یک جهت ناخن هایتان را سوهان بزنید.
13. از محصولات تمیز کننده با احتیاط استفاده کنید:
هنگام تمیز کردن خانه، دستکش های پلاستیکی بپوشید. بسیاری از محصولات تمیز کننده و یا پاک کننده ها حاوی مواد شیمیایی هستند که می توانند ناخن را تضعیف کنند.
14. نگاهی نزدیک تر به شامپوی خود بیندازید:
اگر از شامپویی استفاده می کنید که خشک کننده است و یا روغن را از بین می برد، ممکن است ناخن های شما را هم خشک کند.
15. با پزشک خود صحبت کنید:
اگر چندین هفته است چندین چیز را امتحان کرده اید و متوجه تغییری در ناخن های خود نشده اید، به متخصص پوست مراجعه کنید.
برخی درمان های خانگی آسان که به درمان ناخن های خشک و ترک خورده کمک می کنند، عبارتند از:
1. روغن گیاهی:
یکی از موثرترین درمان های طبیعی ناخن های ترک خورده استفاده از روغن گیاهی است.فقط کمی روغن گیاهی بردارید و آن را به ناخن بزنید. این کار باعث می شود که ناخن هایتان مرطوب بمانند و در نتیجه سالم شود.
2. کره:
ناخن های خشک و ترک خورده نیز می تواند با اعمال کردن کره خوب شود و بدین ترتیب آن ها را نرم و قوی می سازد. کره حیوانی در تقویت ناخن های ضعیف و شکننده به علاوه تحریک رشد آن ها، مفید است.
3. روغن نارگیل:
روغن نارگیل تغذیه شگفت انگیزی برای ناخن های خشک و شکننده فراهم می کند. چربی اشباع شده موجود در روغن نارگیل به عنوان مرطوب کننده عالی عمل می کند. علاوه بر این، همچنین از بسیاری از عفونت های ناخن جلوگیری می کند.
فقط مقداری روغن نارگیل گرم را بر روی ناخن های خود با استفاده از یک پارچه پنبه اعمال کنید، ماساژ بدهید تا گردش خون را بهبود بخشد.
4. مواد مغذی:
مهم ترین درمان برای ناخن های ترک خورده، افزودن مواد مغذی به رژیم غذایی است.غذاهایی را در نظر بگیرید که حاوی مقدار زیاد بیوتین هستند.
مانند عدس، بادام زمینی، قارچ، زرده تخم مرغ، موز، ساردین، گل کلم و جگ .
5. روغن درخت چای:
روغن درخت چای نیز می تواند به درمان ناخن کمک کند، به ویژه هنگامی که علت آن عفونت قارچی است. به خاطر خواص ضد قارچی عالی این روغن است. هم چنین به درمان ناخن های کدر کمک می کند. همانطور که در بخش سلامت نمناک توضیح داده شده است برای این کار نصف قاشق چای خوری روغن ویتامین ای را با چند قطره روغن درخت چای مخلوط کنید.
این محلول را روی ناخن هایتان بمالید و برای چند دقیقه یک ماساژ ملایم بدهید. بگذارید نیم ساعت بماند و سپس با آب گرم بشویید.
6. خیس کردن در نمک:
خیس کردن ناخن های دردناک در محلول آب نمک می تواند به کاهش درد و ورم آنها کمک کند. یک قاشق سوپ خوری نمک را به یک لیوان آب اضافه کنید و برای 30 دقیقه ناخن های خود را در آن خیس کنید. اجازه دهید حدود 5 تا 10 دقیقه قبل از گرفتن ناخن ها در این محلول بمانند.
7. آب لیمو:
آب لیمو یک گزینه خوب برای تقویت و بهبود شرایط ناخن های شکننده است. یک قاشق سوپ خوری آب لیمو تازه را با سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون در یک کاسه مخلوط کنید.
آن را به مدت 15 ثانیه در مایکروویو گرم کنید تا ولرم شود.قبل از ورود به رختخواب، آن را روی ناخن هایتان بمالید و بگذارید یک شب بماند.
8. دم اسبی:
دم اسبی حاوی مقادیر زیادی سیلسیم، مواد معدنی ضروری برای ناخن های سالم و قوی است. علاوه بر این، این گیاه به مبارزه با لکه های سفید روی ناخن های شما کمک می کند.
دو قاشق چای خوری روغنش را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. بعد از خنک شدنش برای حدود 15 تا 20 دقیقه ناخن هایتان را در آن بگذارید.
9. ویتامین E:
در اغلب موارد کمبود رطوبت دلیل ریشه ای برای ناخن های شکننده است.روغن ویتامین E یک درمان عالی برای ناخن های شکننده با حفظ رطوبت و مرطوب نگه داشتن آنهاست.
هم چنین به تقویت و تغذیه پوست اطراف ناخن ها کمک می کند.یک کپسول ویتامین E را باز کنید و روغنش را بردارید.قبل از رفتن به رختخواب، این روغن را روی ناخن هایتان بمالید.
برای پنج دقیقه یک ماساژ ملایم به ناخن های خود بدهید.این درمان را روزانه برای یک یا دو هفته تکرار کنید.
10.روغن زیتون:
روغن های غلیظ و گرم، مانند روغن زیتون، به بهبود کیفیت و بافت ناخن ها کمک می کنند.یک قاشق سوپ خوری عسل را تنها با چند قطره آب لیمو و روغن زیتون مخلوط کنید و آن را روی ناخن هایتان بمالید.
بگذارید روغن به ناخن ها نفوذ کرده و با آب ولرم بشورید.این درمان را هر روز دنبال کنید.
منبع: نمناک