خبرگزاری کار ایران

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد
کد خبر : ۱۰۳۳۶۲۹

یکی از سوالات و مشکلاتی که پدر و مادر‌ها با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند این است که، چطور به کودکان استفاده از توالت را آموزش دهیم؟ البته که این کار نیاز به صبر و حوصله‌ی زیاد دارد، اما در این مطلب، راه‌های آموزش استفاده از توالت به کودکان را بررسی خواهیم کرد.

به گزارش ایلنا، تربیت و آموزش به فرزند، همیشه از سخت‌ترین کارهای موجود برای والدین بوده است. یکی از سوالات و مشکلاتی که پدر و مادرها با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند این است که، چطور به کودکان استفاده از توالت را آموزش دهیم؟ البته که این کار نیاز به صبر و حوصله‌ی زیاد دارد، اما در این مطلب، راه‌های آموزش استفاده از توالت به کودکان را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

گرفتن کودکان از پوشک

وقتی کودکتان بزرگ می‌شود دلتان برای خیلی چیز‌ها تنگ خواهد شد، اما به احتمال خیلی زیاد، عوض کردن پوشک یکی از این دلتنگی‌ها نیست. با این حال، یادتان باشد که عجله کردن هم سودی ندارد. آموزش استفاده از توالت به کودکان نیازمند وقت و صبوری از جانب شما و همکاری و انگیزه از طرف اوست. بنابراین، وقتی می‌دانید مقاومت طبیعی کودک شما برای گرفتنش از پوشک زیاد است، از آموزش دستشویی رفتن به او بپرهیزید و تا زمانی که او نسبت به این اتفاق جدید و مهم پذیرا و مشتاق به نظر برسد صبر کنید. به‌طور کلی راه‌های زیر به شما کمک خواهد کرد.

در زمان مناسب شروع به آموزش کنید

بیشترکودکان بین ۲ تا ۳ سالگی آمادگی آموزش توالت رفتن را پیدا می‌کنند، میانگین سن در پسران ۳۱ ماهگی و دختران ۲۹ ماهگی است. حدود ۹۸ درصد کودکان درسن ۳ سالگی موفق می‌شوند البته کودک زودتر یا دیرتر می‌تواند این مهارت را بدست آورد بنابراین زمان مناسب به فیزیک، توانایی کنترل روده ومثانه آن‌ها بستگی دارد.

بگذارید با نگاه کردن یاد بگیرد

کودکان نوپا با تقلید است که یاد می‌گیرند و تماشای شما در حین استفاده از دستشویی اولین و مهم‌ترین قدم طبیعی در این راه است. نگاه کردن کودک هم به این معنا نیست که او جزئیات را ببیند یا باعث ایجاد هر نوع شک و تردید یا ترس در شما برای دیدن اندام خصوصی‌تان توسط کودک شود. منظور از نگاه کردن کودک، ایجاد دیدی کلی از روند دستشویی رفتن است، پس سعی کنید به این اتفاق به شکلی منطقی و با دید والدینی آگاه نگاه کنید و درگیری فکری غیرضروری برای خودتان ایجاد نکنید.

خرید صندلی توالت مخصوص آموزش توالت کودکان

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

به کودکان صندلی توالت شخصی دهید تا بتوانند راحت روی آن بنشینند و پاهایشان را روی زمین بگذارند اجازه دهید کودک صندلی را باهررنگ و طرحی که می‌خواهد انتخاب کند. برخی‌ها برای کاهش اشغال فضا از یک توالت استفاده می‌کنند به همین منظور زیر پای کودک صندلی بگذارید تا با اطمینان خاطربیشتری بنشیند. بگذارید کودک با صندلی توالت آشنا شود و با لباس بطور کامل روی آن بنشیند قبل از اینکه از آن استفاده کند حتی اگر با اسباب بازی‌های دیگر با آن بازی کند بد نیست. هدف از این کار ازبین رفتن ترس کودک و راحت شدن آنهاست با کودک در رابطه با تجاربتان صحبت کنید و به آن‌ها نشان دهید ادرار و مدفوع کجا می‌رود.

به او جایزه بدهید

اگر فرزندتان علاقه‌ای به شیرینی و شکلات ندارد، بی‌فایده خواهد بود اگر به او بگویید برایش جایزه شکلات می‌خرید. بهتر است جایزه‌ای را که برایش در‌نظر گرفته‌اید از قبل تهیه کنید تا وقتی کارش را درست انجام داد بلافاصله او را تشویق کنید. مسلما قرار نیست هر دفعه به او جایزه بدهید؛ چرا‌که جایزه فقط برای زمانی است که او در توالت ادرار می‌کند نه روی فرش یا در شلوارش.

برایشان کتاب بخوانید

باخواندن کتاب‌های مربوط به آموزش توالت رفتن کودک را کنجکاو کنیدکتاب نقش زیادی در برانگیختن انگیزه آن‌ها دارد. کودک خواهد فهمید توالت رفتن یک مزیت است که کودکان بزرگتر دارند درطول آموزش شاد باشید و استرس را از آن‌ها دور کنید.

کمکش کنید تا احساس راحتی پیدا کند

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

در اوایل فرایند آموزش، کودک شما ابتدا باید با فکر استفاده از توالت کنار بیاید. یعنی تبدیل توالت یا لگن دستشویی‌اش را بشناسد و با آن آشنا شود. برای شروع به او بفهمانید که این لگن فقط مال خودش است. شما می‌توانید با نوشتن نام کودک روی آن یا اجازه دادن به او برای تزیینش با برچسب‌ها، آن را برایش شخصی‌سازی کنید، سپس به او بگویید که برای تمرین، اول مدتی با لباس روی آن بنشیند.

بعد از اینکه برای حدود یک هفته به این شکل تمرین کرد، پیشنهاد کنید که آن را با پایین کشیدن شلوار یا بالا زدن دامنش امتحان کند. اگر به نظر می‌رسد نسبت به این کار مقاومتی دارد، از وسوسه‌‌ی فشار آوردن به او خودداری کنید، چون فشار آوردن، فقط یک جنگ قدرتی ایجاد می‌کند که می‌تواند کل روند آموزش را از مسیر خود خارج کند.

هولش نکنید

مراقب باشید بیش از اندازه هیجان‌زده‌اش نکنید تا از ادامه کارش پشیمان شود. از طرف دیگر کودک‌تان را در این زمان بلند نکنید و حالت نشستن یا ایستادنش را تغییر ندهید. تنها با یک نگاه مهربان و چند عبارت کوتاه او را همراهی کنید. بچه‌ها برای اینکه خوب از پس اجابت مزاج بربیایند، به آرامش کامل نیاز دارند.

کارهای ممنوعه را انجام ندهید

چیز‌هایی هستند که هرگز نباید هنگام آموزش گفته شود. تحت هیچ شرایطی فرزند خود را تنبیه، سرزنش تهدید نکنید، هرگز آن‌ها را به‌زور توالت نبرید باید خودشان تمایل داشته باشند. لباسی تن کودک نکنید که درآوردن آن دشوار باشد، زیرا ناخود آگاه برای او استرس ایجاد می‌کند؛ هرگز کودک را مجبور نکنید که بیشتر ۵ تا ۷ دقیقه روی توالت بنشینند، زیرا تجربه ناخوشایندی برایشان ایجاد می‌شود. او را با کودکان دیگر مقایسه نکنید، از کلماتی مثل کثیف و بدبو استفاده نکنید، و درآخر انتظار نداشته باشیم کودک شب آموزش ببیند.

آموزش ۲ تا ۳ روزه چیست؟

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

اگر برای از پوشک گرفتن فرزندتان عجله داشتید می‌توانید از این روش استفاده کنید. البته که پیشنهاد ما روش تدریجی و آرام است. در این روش اول منتظر می‌مانید تا کودک به استفاده از توالت تمایل نشان دهد، اما وقتی آمادگی او را مشاهده کردید کاملا وارد عمل می‌شوید تا کار‌ها را خیلی سریع یاد بگیرد. این کار مانند روش‌های آموزشی مورد استفاده در بوت‌کمپ‌های آموزشی است. نباید فراموش کنید که با توجه به تمایلات کودک و امکانات خود می‌توانید به آن تنوع هم بدهید:

۱. شما به عنوان والدین باید برای یک برنامه آموزشی ۲ تا ۳ روزه، آماده باشید.

۲. به کودک بگویید که دیگر قرار نیست از پوشک استفاده کند و نوبت به توالت رسیده است. بهتر است به صورت نمایشی یک پوشک را دور بریزید تا کودک کاملا باور کند که مجبور است فقط از توالت استفاده کند.

۳. در طول مدت زمان تعیین شده کودک را زیر نظر بگیرید تا بتوانید نشانه‌های آمادگی استفاده از توالت را در او ببینید. به او بگویید می‌تواند خودش آماده شود و حتی برای استفاده، کامل برهنه شود. در این صورت می‌توانید به راحتی آمادگی او را برای استفاده ببینید و به کمک او بروید.

۴. ابتدا او را به سمت توالت ببرید تا نیاز به نشستن در او ایجاد شود و با آن ارتباط برقرار کند. به او کمک کنید یاد بگیرد فقط باید زمانی به سراغ توالت برود که احساس ادرار یا مدفوع دارد.

آموزش دستشویی رفتن کودکان از صفر تا صد

۵. پس از اینکه کودک در تشخیص احساس نیاز به توالت و استفاده از آن مهارت پیدا کرد، به او پوشیدن لباس زیر را آموزش دهید. بعضی از افراد توصیه کرده‌اند که قبل از آموزش استفاده از لباس زیر، فقط یک شلوار به او بپوشانید تا متوجه عدم وجود پوشک بشود. بعضی از کودکان لباس زیر را با پوشک اشتباه می‌گیرند و ممکن است برای ادرار یا مدفوع به توالت مراجعه نکنند. البته این موضوع در هر کودکی متفاوت است و شما باید تشخیص بدهید که کدام روش مناسب‌تر است.

۶. وقتی کودک شما موفق به پوشیدن لباس زیر و شلوار شد، به او اجازه دهید که مانند روز‌های عادی بازی کند. در این مرحله باید او را زیر نظر بگیرید و ببینید به موقع به توالت مراجعه می‌کند یا خیر.

مزیت این روش این است که در چند روز انجام می‌شود و زمان زیادی صرف آموزش نمی‌شود. اما همین فشردگی آموزش و عدم موفقیت در تلاش‌های اول، ممکن است در کودک ایجاد احساس اضطراب و نگرانی کند.


منبع:برترین ها

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز