خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه سوپ حریره مراکشی مقوی و خوشمزه

طرز تهیه سوپ حریره مراکشی مقوی و خوشمزه
کد خبر : ۱۰۳۲۰۰۱

خوردن سوپ‌ها همیشه و در هر فصلی هیجان‌انگیز است ولی زمستان که می‌شود، سوپ‌ها جای خودشان را حسابی در لیست غذاهای ما جا می‌دهند. این بار سراغ یک سوپ مراکشی رفته‌ایم که بسیار پرطرفدار است و از طرفی، به عنوان ناهار یا شام هم استفاده می‌شود

به گزارش ایلنا، خوردن سوپ‌ها همیشه و در هر فصلی هیجان‌انگیز است ولی زمستان که می‌شود، سوپ‌ها جای خودشان را حسابی در لیست غذاهای ما جا می‌دهند. این بار سراغ یک سوپ مراکشی رفته‌ایم که بسیار پرطرفدار است و از طرفی، به عنوان ناهار یا شام هم استفاده می‌شود. سوپ گوشت حریره مراکشی، هم با گوشت و هم بدون گوشت پخته می‌شود ولی معمولا در صورتی ‌که با گوشت پخته شود، به عنوان وعده غذایی اصلی به کار می‌رود و در غیر این صورت، نقش دسر یا پیش‌غذا را بازی می‌کند. این سوپ حسابی هم مقوی است و از مواد متنوع زیادی در آن استفاده می‌شود و همین مواد با خاصیت‌های گوناگون، آن را لذیذتر خواهند کرد. بیشترین کابرد سوپ حریره مراکشی، برای افطار و در ماه رمضان است ولی با خواص زیاد، به کمک درمان سرماخوردگی هم می‌آید. در ادامه با طرز تهیه سوپ گوشت حریره مراکشی به روش رستورانی آشنا شوید.

طرز تهیه سوپ حریره مراکشی رستورانی

مواد لازم

گوشت: ۲۰۰ گرم (گوسفند، گوساله یا مرغ)

روغن مایع یا روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری

آب: ۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لپه: ۳ قاشق غذاخوری (خشک)

نخود: ۲ قاشق غذاخوری (خشک)

برنج یا ورمیشل: ۲ قاشق غذاخوری

دارچین: ۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق غذاخوری (سر صاف)

فلفل: ۱ قاشق چای خوری

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای خوری

گشنیز و جعفری: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی (ساطوری شده)

ساقه کرفس: ۲ عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ حریره مراکشی

مرحله اول

گوشت‌ها را به صورت قطعات مکعبی کوچک ببرید. پیاز را نگینی و ریز خرد کنید. ساقه‌های کرفس را خرد کنید. جعفری و گشنیز را پس از شستن، ساطوری کنید. نخود‌ها و لپه‌‌ها را حداقل از ۸ ساعت قبل خیس کنید. پوست نخود‌ها را جدا کنید. گوجه‌ها را در غذاساز بریزید و خرد کنید. اگر غذاساز در دسترس ندارید آنها را رنده کنید تا یکدست شوند. بهتر است گوجه‌ها را از صافی رد کنید که هسته‌ها هم جدا شوند.

مرحله دوم

پیازهای نگینی شده را به همراه کمی روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید و وقتی سبک و طلایی شدند، گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به آن اضافه کنید. مواد را تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهند. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید تا طعم خام آن گرفته شود. جعفری، گشنیز، نخود، پوره گوجه فرنگی، فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه را اضافه کنید. آب را روی آنها بریزید. بگذارید آب جوش بیاید. اگر در زودپز می‌پزید در آن را محکم ببندید و اگر در قابلمه می‌پزید، حرارت را متوسط یا کم کنید تا مواد بپزند.

مرحله سوم

بعد از ۲۰ دقیقه در زودپز را باز کنید و لپه را اضافه کنید. دوباره در زودپز را ببندید تا مواد به پختن ادامه دهند. ۲۰ دقیقه بعد در زودپز را باز کنید و برنج و ورمیشل را اضافه کنید. نمک را در این مرحله بیفزایید. اجازه دهید مواد داخل زودپز برای ۱۵ دقیقه دیگر بپزند ولی در آن را نبندید. مواد را به هم بزنید تا ته نگیرند. اگر بعد از این مدت، سوپ شما غلظت دلخواهتان را ندارد، ۱ قاشق چای‌خوری آرد را در ۱/۲ لیوان آب مخلوط و به مواد اضافه کنید و دوباره بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر خودش را بگیرد. بعد از اینکه سوپ حریره کاملا پخت، حرارت را قطع کرده و در ظرف مناسب سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه سوپ حریره مراکشی

*اگر سوپ حریره سبزیجات می‌خواهید، گوشت را کاملا از دستور پخت سوپ حریره مراکشی حذف کنید.

*می‌توانید بر اساس وعده‌ای که قرار است سوپ حریره را سرو کنید میزان گوشت را خودتان کم یا زیاد کنید.

*اگر زمان زیادی ندارید ولی می‌خواهید غذایتان طعم گوشت بدهد، می‌توانید از عصاره گوشت استفاده کنید.

*در مرحله پایانی و بعد از اضافه کردن برنج، می‌توانید ۲ قاشق آبلیمو به مواد اضافه کنید. همچنین بنا بر ذائقه‌تان می‌توانید موقع سرو کمی روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.

*به جای آرد و‌ آب، می‌توانید از تخم‌مرغ استفاده کنید. به این صورت که تخم‌مرغ‌ها را بزنید و با ۲ یا ۳ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و در مرحله پایانی به سوپ اضافه کنید. ولی بعد از اضافه کردن تخم مرغ، حتما اجازه دهید مواد با هم بجوشند.

*در دستور پخت سوپ حریره مراکشی، دستتان باز است که از سبزیجات و حبوبات دیگر هم استفاده کنید. مثلا عدس یا دال عدس را هم می‌توانید با هویج، سیر و فلفل دلمه‌ای به مواد اضافه کنید. یا اینکه اگر طعم کرفس را دوست ندارید آن را از طرز تهیه سوپ حریره مراکشی حذف کنید.

*اگر از چوب دارچین به جای پودر آن استفاده می‌کنید، بعد از اینکه چوب دارچین طعم خود را به غذا داد، چوب را خارج کنید.

*برای اینکه عطر سوپ بیشتر شود، از زیره و زعفران هم می‌توانید استفاده کنید.

منبع:مجله کوروش

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز