طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با سس نارنج
چلو گوشت از جمله غذا های مجلسی و سنتی ایرانی است که طرز تهیه این چلو گوشت هم با گوشت گوسفندی و هم با گوشت گوساله مرسوم است.
به گزارش ایلنا، چلو گوشت یکی از غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی است که برخی رستوران ها این غذای خوشمزه را با طرز تهیه ی جدید سرو می کنند، که به چلو گوشت رستورانی با سس نارنج معروف است. با ما همراه باشید تا در این بخش طرز تهیه این غذ ا را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای چلو گوشت رستورانی با سس نارنج
گوشت گوساله مغز ران یا یا سردست:600 گرم (مقدار گوشت برای هر نفر در چلو گوشت 100 الی 180 گرم است)
پیاز قرمز:متوسط 1 عدد نگینی خرد شده
تره فرنگی: کوچک 1 عدد نگینی خرد شده
برگ کرفس: ساطوری یک لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه:2 قاشق چایخوری
سیر: 2 حبه
زعفران دم کرده غلیظ:4 قاشق غذاخوری
آب نارنج:6 قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
روغن مایع: به میزان لازم
کره:50 گرم
خلال پرتقال:4 قاشق غذاخوری، جوش خورده
رب نارنج: 3 قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
زرشک:2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرحله به مرحله چلو گوشت با سس نارنج
مرحله اول
چلو گوشت رستورانی و بدون رب گوجه و با رب نارنج را می توانید هم با گوشت گوساله و هم با تکه های از گوشت گوسفندی و حتی ماهیچه و گردن درست کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. حبه های سیر را با چاقو برش بزنید و در روغن بریزید و سیر را کمی تفت دهید .
مرحله دوم
تکه های گوشت را به همراه مقداری فلفل سیاه و نمک به سیر اضافه کنید و این مواد را به خوبی با یکدیگر تفت دهید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند سپس گوشت ها را از تابه بیرون بیاورید.
مرحله سوم
پیاز خود را نگینی خورد کنید و درون همان تابه بریزید و تفت دهید. وقتی پیاز ها سبک تر شدند کرفس ها را خورد کرده و به آن اضافه کنید و تفت دهید. برگ کرفس خورد شده و کمی زرد چوبه را هم به این مواد اضافه کنید و تا زمانی که برگ کرفس ها سرخ شود و بوی خامی زرد چوبه گرفته شود تفت دهید.
مرحله چهارم
گوشت را به دیگر مواد اضافه کرده و با یک لیوان آب جوش این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. گوشت و مواد داخل قابلمه را بگذارید روی شعله ملایم به مدت 2 ساعت بپزد. آب گوشت در نتیجه باید غلیظ باشد اما اگر در اواسط پخت احساس کردید که آب گوشت کم است یا تمام شده و گوشت به طور کامل نپخته به آن آب اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از 2 ساعت آب نارنج را به گوشت اضافه کنید و بیگذارید نیم ساعت دیگر بپزد. نمک و فلفل گوشت را چک کنید.
مرحله ششم
در فاصله پخت گوش با نارنج در یک تابه کره بریزید و وقتی آب شد، خلال پرتقال جوشانده که تلخی آن گرفته شده را اضافه کنید. خلال پرتقال ها را در روغن تفت دهید و بعد از آن شکر و رب نارنج ، نمک و کمی فلفل را به آن اضافه کنید.
گرفتن تلخی پوست پرتقال
پوست پرتقال را بگیرید و سفیدی آن را جدا کنید و به صورت خلالی خورد کنید. پوست ها را چندین با بجوشانید و پس از هر بار جوشادن پوست ها را زیر آب سرد بگیرید و آبکش کنید دوباره بجوشانید. تا تلخی پوست گرفته شود.
مرحله هفتم
زرشک را جداگانه در تابه ای با کره تفت دهید و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم
10 دقیقه قبل از این که بخواهید زیر چلو گوشت را خاموش کنید پودر دارچین و زعفران دم کرده را به آن ها اضافه کنید.
این غذا را می توانید با برنج چلو سرو کنید و برای تزئین برنج از خلال پوست پرتقال و زرشک استفاده کنید.
منبع:غذالند