پنج پیشنهاد تند و تیز برای آشپزی ایرانی
۱۶ ژانویه روزجهانی غذاهای تندوتیز است. در این روز هر سال جشنوارههای خوردن غذاهای خیلی تند برپا میشد که امسال بهخاطر شیوع کرونا همگی آنها لغو شده است.
به گزارش ایلنا، ۱۶ ژانویه روزجهانی غذاهای تندوتیز است. در این روز هر سال جشنوارههای خوردن غذاهای خیلی تند برپا میشد که امسال بهخاطر شیوع کرونا همگی آنها لغو شده است. غذاهای تند طرفداران خاص خود را دارد. در ایران غذاهای خوزستان، سیستانوبلوچستان، آبادان، بندرعباس، بوشهر و اهواز بیشتر به تندی معروف هستند. بههمین مناسبت امروز در این مطلب، ۵غذای ایرانی تند و خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد. اگر طرفدار غذاهای تند و آتیشی هستید با ما همراه باشید.
۱. سمبوسه خوزستانی
مواد اولیه:
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- جعفری خرد شده بهمقدار لازم
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- فلفل قلمی ۳ عدد
- رب گوجه ۳ ق غ پر
- نان لواش ۲ بسته
- روغن برای سرخ کردن
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. اول همه مواد را خرد میکنیم. پیاز را در تابه با کمی روغن سرخ میکنیم فلفل دلمهای و فلفل قلمی را اضافه کرده و سه چهار دقیقه تفت میدهیم.
۲. سپس گوشت را میریزیم و خوب سرخ میکنیم.
۳. وقتی گوشت به روغن آمد ادویه ها، نمک و جعفری را اضافه میکنیم و ۴ دقیقه تفت میدهیم سپس رب را ریخته و به مدت ۵ دقیقه میپزیم و خاموش میکنیم.
۴. مواد را میگذاریم سرد شود سپس نانها را از وسط برش میزنیم.
۵. و مقداری از مواد را میان نان ریخته و میپیچیم. در آخر هم در روغن سرخ میکنیم.
توصیه میکنیم فلفل را دست و دلبازانه بریزید تا حسابی جنوبی شود و پیشنهاد ما این است که این غذا را با سس انبه میل کنید.
۲. فلافل آتیشی
مواد لازم
- نخود خام ۲۰۰ گرم
- پیاز یک عدد بزرگ (نگران نباشید وا نمیره)
- مقدار کمی سبزیجات (جعفری، گشنیز و پیازچه)
- ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز، زیره سیاه) از هرکدوم یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. نخود رو از روز قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
۲. پیاز رو پوست کنید و با جعفری و گشنیز و پیازچه و نخود خیس خورده چرخ کنید.
۳. ادویهها رو به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوطش کنید.
۴. اجازه بدید یکی دو ساعتی خمیر توی یخچال استراحت کنه.
۵. حالا با دست توپهای یک اندازه کمی بزرگتر از گردو درست کنید و در روغن سرخ کنید.
۳. قلیه ماهی
مواد اولیه:
- سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید (جعفری و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) ۵۰۰ گرم
- ماهی مخصوص قلیه (شیر، صُبیتی، سکن) ۸۰۰ گرم. معمولا آبادانیها برای قلیه «میش ماهی» استفاه میکنند.
- پیاز درشت ۲ عدد
- سیر یک بوته
- رب گوجه ۳ قاشق سوپخوری
- ادویه مخصوص ماهی که شامل: زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر لیمو عمانی
- آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی
- تمر هندی یک بسته ۱۰۰ گرمی
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. اول پیازها رو ریز ریز خورد کرده و سرخ میکنیم وقتی پیازها دارن خوب رنگ میگیرند، سیرهای ریز خورد شده رو هم اضافه میکنیم و تفت میدیم. ادویه مخصوص ماهی رو به سیر و پیاز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدیم و بوی سیر و پیاز که بلند شد و به مشامتون رسید رب گوجه رو اضافه کنید و مقداری دیگه تفت بدید تا رنگ رب گوجه باز بشه و به خوشرنگی برسه.
۲. حالا نوبت اضافه کردن سبزی قلیه ماهی میباشد که از قبل بطور جدا سرخ کرده ایم.
۳. ۳ تا ۴ دقیقهای مواد رو با هم مخلوط کرده و تفت میدیم تا مواد در عین تفت دادن باهم میکس شوند.
۴. تمر هندی رو با آب گرم مخلوط کرده و چنگ میزنیم تا شیرهی تمر با آب میکس بشه.
۵. تمر را که خوب با آب مخلوط کردیم از صافی یا پارچهی تمیزی عبور میدیم.
۶. هسته و ریشه تمر گرفته بشه و آب تمر صاف شده رو به مواد تفت داده اضافه میکنیم و به مدت نیمساعتی صبر میکنیم تا بجوشد و جا بیافتد.
۷. توی یک دیس آرد و زردچوبه و نمک رو با هم مخلوط میکنیم.
۸. حالا ماهیها رو که از قبلا شسته ایم و با روزنامه یا پارچه تمیزی خشک کرده و آب ماهی را گرفته ایم.
۹. قطعه به قطعه درون مخلوط آرد و زردچوبه و نمک زده و درون روغن داغ سرخ میکنیم
۱۰. و هر قطعه ماهی که کاملا سرخ شد به آرامی درون دیگ قلیه قرار میدیم.
۱۱. وقتی همهی ماهیها رو سرخ کردیم و درون دیگ قلیه جا دادیم زیر شعلهی اجاق گاز رو کم میکنیم (بصورت دم کشی) و درب دیگ قلیه رو نیمه باز میزاریم و میگذاریم تا به مدت یکساعت ردی شعله اجاق باشد تا قلیه جا بیفتد یعنی روغن قلیه بیاد بالا و روی قلیه بگیرد.
۴. پوکورا
مواد اولیه:
- آرد نخود خام ۲۰۰ گرم
- تره خرد کرده یک فنجان
- آب ولرم یک استکان
- تخممرغ ۲ عدد
- زعفران سائیده آب کرده یک قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز پودر شده نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل و ادویه به قدر دلخواه
طرز تهیه:
۱. آرد نخود و آب ولرم را مخلوط و با چنگال آن را به هم بزنید.
۲. زعفران حل شده و تره خرد شده را هم اضافه کنید.
۳. سپس تخم مرغها، نمک، ادویه و فلفل را چند دقیقهای هم بزنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
۴. بعد از داغ شدن روغن در ماهیتابه، مواد مخلوط شده کوکو را با قاشق کم کم برداشته و در روغن سرخ کنید یا اینکه میتوان، تمام مواد را یکباره در ماهیتابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. سپس آن را در دیس چیده و با سس گوجه فرنگی آن را سرو کنید.
۵. در صورت تمایل میتوانید، مقدار فلفل را بیشتر کنید.
۵. سوسیس بندری
مواد لازم
- سوسیس کوکتل ۴۰۰ گرم
- سیبزمینی سه عدد(اختیاری)
- پیاز دو و نیم عدد
- رب گوجهفرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- روغن به میزان لازم
- نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
- ادویهکاری یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
۱. سوسیسها را به صورت حلقهای خرد کنید، داخل یک تابه کمی روغن بریزید و هر دو طرف سوسیسها را سرخ کنید.
۲. بعد از سرخ شدن آنها را از تابه خارج کنید و روی دستمال بچینید تا کاملا روغن اضافی سوسیسها گرفته شود. پیازها را حلقهحلقه خرد کنید و داخل همان تابه سرخ کنید تا رنگ آن سرخ و طلایی شود.
۳. تا زمانی که پیازها سرخ شوند، سیبزمینیها را نگینی خرد کنید و داخل یک تابه دیگر با روغن سرخ کنید. وقتی پیازها سرخ و طلایی شد، مقداری زردچوبه و ۳ قاشق رب گوجهفرنگی اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
۴. در این مرحله سیبزمینیهایی که سرخشدن را با نمک، فلفل قرمز و پودرکاری به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. سپس خوب تفت دهید تا ادویهها به خورد کل مواد بروند. پیشنهاد میدهیم حتما از پودر کاری استفاده کنید، چون ادویه کاری طعم این غذا را بینظیر میکند. در آخر سوسیسهای سرخ شده را به مواد اضافه کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر تفت دهید.
۵. سوسیس بندری خوش طعم و عطر را داخل ظرف مناسب سرو کرده و با نون نوش جان کنید.
اگر شما هم غذاهای تند و خوشمزه میشناسید با ما به اشتراک بگذارید.
منبع:برترین ها